Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Cyherbia, ένα πάρκο όλο μυρωδιές και προκλήσεις

Ο Αδάμος και η Μιράντα Τριγγή μάς διηγούνται την ιστορία τους!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2015

Όλα ξεκίνησαν από μία τρελή και τολμηρή ιδέα του Αδάμου… Το 2004 φύτεψε μερικές χιλιάδες δέντρα και βότανα, λίγο έξω από το Αυγόρου, για να δημιουργηθεί το πάρκο Cyherbia, το οποίο αποτελείται από ένα δάσος που έχει το σχήμα της Κύπρου!
 
 
Πάρκο με μυρωδιές και προκλήσεις!
Στο ευωδιαστό αυτό πάρκο μπορείς να κάνεις το "γύρο της Κύπρου" σε 10 λεπτά, περιπλανώμενος σ' ένα μοναδικό Λαβύρινθο, όπου η πρόκληση είναι να βρεις την έξοδο, καθώς και τα 7 κρυμμένα αντικείμενα, αλλά και να επισκεφθείς τους 9 ξεχωριστούς βοτανόκηπους, ο καθένας με το θέμα του, όπου μπορείς να μάθεις για τα πολλά οφέλη των κυπριακών βοτάνων. Επί τόπου μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά
και τη διαδικασία απόσταξης αιθέριων ελαίων, ενώ στο κατάστημα θα βρεις όλων των ειδών τα βιολογικά προϊόντα με βότανα δικής τους παραγωγής.
 
 
Πολύτιμα τα κυπριακά βότανα
"Στην Κύπρο βρίσκουμε περισσότερα από 600 είδη άγριων βοτάνων, που αποτελούν θησαυρούς υγείας και είναι από τα καλύτερα σ' όλη την Ευρώπη. Καλά κάνουμε να τα γνωρίζουμε και να τα έχουμε στην καθημερινή μας διατροφή, σαν ροφήματα, στο φαγητό και σαν συμπληρώματα διατροφής", μας λέει η herbalist Μιράντα Τριγγή.
 
 
Η λεβάντα σε λαβύρινθο!
Εδώ και 4 χρόνια, στο πάρκο Cyherbia, διοργανώνεται κάθε Ιούνιο με επιτυχία το Φεστιβάλ Λεβάντας. Του χρόνου θα εγκαινιαστεί μια νέα θεματική στο πάρκο, ο Λαβύρινθος Λεβάντας. Κάθε εποχή του χρόνου
Φέτος έγινε το πρώτο Φεστιβάλ Νεράιδων, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνεται Halloween με παιχνίδια, προκλήσεις και εκπλήξεις, κυνήγι θησαυρού στο λαβύρινθο, ενώ τώρα δημιουργήθηκε και το Χωριό των Νεράιδων που βρίσκεται κρυμμένο στο δάσος. Η συνεχής αναζήτηση καινούργιων δραστηριοτήτων και νέων εμπειριών, χάρισε φέτος στο πάρκο Cyherbia δύο βραβεία. 
 
 
Cyherbia - Μιράντα Τρίγγη Herbalist Dip. HM (Inst. NH) (99915443, www.cyherbia.com & www.facebook.com/cyherbia), Αυγόρου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close