1 July-30 August 2015
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Φωτογραφική έκθεση "ΟΛΚΑΣ ΙΙ"

Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2015

Η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών (ΕΚΣ), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ), ο Δήμος Λεμεσού και ο Δήμος Μόρφου διοργανώνουν φωτογραφική έκθεση: "ΟΛΚΑΣ ΙΙ. Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο".

Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της Ανατολής. Μέσα από χάρτες, πορτολάνους, χαρακτικά, μικρογραφίες χειρογράφων, ταχυδρομικά δελτάρια και φωτογραφίες από τον 12ο αιώνα έως και σήμερα παρουσιάζονται ποικίλες όψεις 60 λιμανιών του Ευξείνου Πόντου, του Αιγαίου και της Κύπρου, που αναδεικνύουν το πλούσιο μεσαιωνικό παρελθόν των αντίστοιχων χωρών.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από το εμπορικό πλοίο των Βυζαντινών, το οποίο για αιώνες μετέφερε στις θάλασσες της Ανατολής ανθρώπους και προϊόντα, και δι’ αυτών καλλιτεχνικές αξίες και πολιτιστικά αγαθά, τα οποία επηρέασαν τη διαμόρφωση του μεσαιωνικού πολιτισμού εντός και εκτός της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο (ελληνικά-αγγλικά).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκυμανταίρ "Ολκάς" παραγωγής ΕΚΒΜΜ, το οποίο αποτελεί μία συναρπαστική περιήγηση στα λιμάνια του βορειοανατολικού Αιγαίου, της Κωνσταντινούπολης και των χωρών του Ευξείνου Πόντου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close