6-7 June 2015
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Σεμινάριο φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

Ο γνωστός Ελλαδίτης δάσκαλος, συγγραφέας και φωτογράφος, για δυο σειρές διαλέξεων

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015

Η "Φωτοδός" συνεχίζοντας την πολιτιστική της προσφορά στο Κυπριακό κοινό φέρνει ξανά στην Κύπρο τον γνωστό Ελλαδίτη δάσκαλο, συγγραφέα και φωτογράφο, Πλάτωνα Ριβέλλη, για δυο σειρές διαλέξεων, από έξι ώρες η καθεμία, με θέμα:

"Φωτογραφία ή τα χαραγμένα ίχνη μιας άυλης κληρονομιάς"

Ο Πλάτων Ριβέλλης αναλύει και εξηγεί τη διαδικασία μέσα από την οποία μια φωτογραφία γεννιέται ως απεικόνιση υλικών θεμάτων για να μεταμορφωθεί σε αποτύπωμα της άυλης προσωπικής κληρονομιάς του φωτογράφου.

Το σεμινάριο αυτό επιχειρεί να καλύψει συνοπτικά όλη την πολύπλοκη (τεχνική και καλλιτεχνική) διαδικασία δημιουργίας φωτογραφιών. Θα στηριχτεί σε δύο σκέλη.

1η Σειρά Διαλέξεων  Σάββατο, 6 Ιουνίου      11.00 – 14.00 και 16.00 – 19.00

Το πρώτο μέρος αφορά τα λεγόμενα πρακτικά και τεχνικά θέματα, τα οποία όμως είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να οδηγηθούμε στο δεύτερο. Σε αυτό το μέρος, δηλαδή, θα γίνει η αναφορά στα όπλα του φωτογράφου (επιλογή μηχανής, φακού, βάθους πεδίου, φωτεινότητας, επεξεργασίας, ταξινόμησης, ομαδοποίησης κλπ.), που συνιστούν γενικώς αυτό που αποκαλείται «φόρμα» και που είναι απαραίτητα για να οδηγηθούμε στο δεύτερο μέρος, δηλαδή στην προσωπική έκφραση. Εικόνες καθημερινής οικειότητας

 

2η Σειρά Διαλέξεων - Κυριακή, 07 Ιουνίου 11.00 – 14.00 και 16.00 – 19.00

Το δεύτερο μέρος αφορά τη μελέτη των βασικών φωτογραφικών θεμάτων (ανθρώπους, φύση, κτίρια, πόλεις, αντικείμενα) και τον τρόπο με τον οποίο ο φωτογράφος οδηγείται σε αυτό που αποκαλείται «περιεχόμενο» και που δεν είναι τίποτε άλλο από την ενσωμάτωση της άυλης πνευματικής (πολιτιστικής και προσωπικής) κληρονομιάς του στο αποτέλεσμα της φωτογραφικής διαδικασίας.

Στο τέλος τού σεμιναρίου θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρνουν φωτογραφίες τους για να σχολιασθούν από τον ομιλητή, εφόσον επαρκέσει ο χρόνος.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου ανέρχεται στις 12 ώρες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Conference Hall M-203).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Παρόλο που η συμμετοχή είναι δωρεάν, για λόγους καλύτερου συντονισμού είναι απαραίτητο να δηλώνετε συμμετοχή στο email: info@fotodos.org

Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους στείλουν τη συμμετοχή τους στο πιο πάνω e-mail.

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook και στην ιστοσελίδα της Φωτοδού  www.fotodos.org

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close