28 March-30 May 2015
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Eπανάληψη: Τελετουργίες, Τόπος, και Ιστορία": μια ομαδική έκθεση

Έργα από τη συλλογή του Μουσείου Τέχνης Πετάχ Τίκβα και άλλες Συλλογές

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2015

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη και το Μουσείο Τέχνης Πετάχ Τίκβα του Ισραήλ διοργανώνουν την έκθεση "Recurrence: Rituals, Place, and History (Επανάληψη: Τελετουργίες, Τόπος, και Ιστορία) - μια ομαδική έκθεση Ισραηλινών Καλλιτεχνών στην Κύπρο.

Η έκθεση, την οποία επιμελείται η διευθύντρια του Μουσείου Τέχνης Πετάχ Τίκβα, Drorit Gur Arie, παρουσιάζει τη δουλειά δεκατεσσάρων σημαντικών Ισραηλινών καλλιτεχνών, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο έκφρασης το βίντεο. Στην έκθεση συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Eyal Assulin, Itzik Badash, Yael Bartana, Yosef-Joseph Dadoune, Peleg Dishon, Jonathan Doweck, Nevet Yitzhak, Sigalit Landau, Dana Levy, Shahar Marcus, Nira Pereg, Dafna Shalom, Ran Slavin and Amir Yatziv.

Η έκθεση συγκεντρώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο έργα μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικές φωνές στην ισραηλινή video-art σήμερα. Το έργο τους αποκαλύπτει μια συγγένεια με τους τομείς της τελετουργίας, του εβραϊκού συμβολισμού και της κοσμολογικής κυκλικότητας της ζωής και του θανάτου. Οι συμμετέχοντες αντιπροσωπεύουν μια γενιά νέων ισραηλινών καλλιτεχνών, τα μέλη της οποίας έχουν επινοήσει μια ποικιλία στρατηγικών για την προσέγγιση της σκληρής, πολωμένης πραγματικότητας που τους περιβάλλει. Όλα τα βίντεο ανταποκρίνονται σε ένα ή περισσότερα στρώματα στην πολυεπίπεδη δομή της ταυτότητας, είτε είναι η ατομική, η δημόσια, η πολιτιστική, η ιστορική, ή η πολιτική. Κάποιοι, όπως οι Yael Bartana, Nevet Yitzhak, Amir Yatziv και Jonathan Doweck, χρησιμοποιούν κατάλληλες μορφές, σύμβολα, αντικείμενα και χώρους άμεσα από το φυσικό τοπίο, που μετατρέπουν συχνά σε έξυπνα πολιτικά σχόλια. Άλλοι, όπως ο Shahar Marcus, χρησιμοποιούν το χιούμορ ως εργαλείο για την αποδόμηση της εκρηκτικής δυναμικής της ιστορίας, ενώ άλλοι, όπως ο Ran Slavin, αναμειγνύουν την αισθητική της επιστημονικής φανταστικής ιστορίας και της αρχαιολογικής φαντασίας για να απεικονίσουν τον περίεργο τρόπο με τον οποίο αυτά τα στοιχεία επηρεάζουν την καθημερινή πολιτική στο Ισραήλ. Η προσωπική ποίηση των Dafna Shalom, Dana Levy, Itzik Badash και Yosef-Joseph Dadoune αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα έργων πένθους που δημιουργούν πολλοί ισραηλινοί καλλιτέχνες, σε μια προσπάθεια να συμβιβαστούν με τη βία της ιστορίας, τη βία των κοινωνικών δεινών, ή απλά τη διαπροσωπική βία, η οποία είναι τόσο διαδεδομένη στην περιοχή αυτή.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close