28 November 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Ριχτάρια υφασμένα στο χέρι [στην έκθεση Nuances]

Η υφαντουργός και σχεδιάστρια Ιωάννα Λουκά, παρουσιάζει μια συλλογή από ριχτάρια υφασμένα στο χέρι

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2014

Στην έκθεση Nuances, η υφαντουργός και σχεδιάστρια παρουσιάζει μια συλλογή από ριχτάρια σε μια ειδικά σχεδιασμένη για την εκδήλωση εγκατάσταση, στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας. Η συλλογή που σχεδιάσθηκε και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εσωτερικούς χώρους, αποτελείται από μοναδικά και αυτόνομα χειροποίητα κομμάτια για το κρεβάτι, τον καναπέ και το σπίτι γενικότερα.

 

Το ταξίδι της δημιουργίας συγκλονίζει. Μπορούμε να μιλήσουμε για μια προσπάθεια που στοχεύει στην εξισορρόπηση από τη μια της συνεχούς πρόκλησης - για την καλλιτέχνιδα - να υπερβεί τα όρια των στερεοτυπικών τεχνικών και περιορισμών ύφανσης και από την άλλη της διαδικασίας δημιουργικού διαλογισμού, όπου χέρια και πνεύμα συνεργούν για να παράξουν ένα προιόν ευχάριστο στις αισθήσεις.

 

Ιδιαίτερες και ευφάνταστες επιλογές νημάτων όπως επίσης καινοτόμες αλλά και ευρηματικές τεχνικές ύφανσης, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την παραγωγή υφασμάτων με υφή, βάρος και χρώμα που ποικίλουν. Η συλλογή χρωστά την έμπνευση της σε τεχνικές προκλήσεις και αιφνιδιασμούς που στη ροή της πρακτικής εφαρμογής της ύφανσης διατυπώθηκαν.

 

Την ίδια έμπνευση ενίσχυσαν ιδέες όπως αυτές προέκυψαν από εικόνες, πράγματα, ποιήματα, αρώματα ή μυρωδιές. Τα υφαντά εκτίθενται διάσπαρτα στον χώρο. Αυτόνομα από τη μια και μέρος μιας συνολικής προσαρμογής από την άλλη, μοιάζουν να πάλλονται καθώς το φως τα περιλούζει.

 

Πρόκειται για μια βουβή αφήγηση που την ορίζουν νήματα, υφές και χρώματα και που αφήνει αισθητήρια όργανα και φαντασία να ταξιδεύουν ολοζώντανα. 

Ώρα: 19.00 (εγκαίνια). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22681088 & στο http://www.joannalouca.com.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close