25 October-8 November 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Σύνορα Σιωπής"

Εικαστική έκθεση της Έφης Σαββίδη

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2014

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Θάλεια Στεφανίδου, πρόκειται για μία εγκατάσταση έργων τής εικαστικής δημιουργού από επιμέρους ενότητες, τις "Κατοικίες", τη "Φυσική Χαρτογραφία", τα "Τρόπαια", το "Maktub" και το "Papillon", που ενώ διατηρούν την αυτοτέλειά τους, συνθέτουν ταυτόχρονα μια νέα αρθρωτή ολότητα. Η φαντασματική πόλη της Αμμοχώστου και ό,τι αυτή ανακαλεί υπήρξε αφορμή για σχέδια, καθώς και για έργα σειραϊκής παραγωγής. Σχεδιάσματα με μολύβι πάνω σε χαρτί, ή τυπώματα σε πανί, σε μέταλλο και σε κεραμικά πλακάκια, δημιουργώντας πολύπλοκες, σχολαστικές και ευαίσθητες συνθέσεις, που ανιχνεύουν τα μνημονικά μονοπάτια της μικρής ή της μεγάλης ιστορίας. Ο εγκλεισμός, τα όρια, η ανάγκη ανάκτησης της ελευθερίας, η επίπονη και υπομονετική ενασχόληση, ως στοιχείο παρηγορητικό της ανθρώπινης μοίρας, αποτελούν μερικές από τις πιο βασικές έννοιες που κυριαρχούν και διατρέχουν όλη την καλλιτεχνική εργασία της Έφης Σαββίδη.

Στον κατάλογο της έκθεσης "Σύνορα Σιωπής" εκτός του κειμένου της επιμελήτριας, προσεγγίζουν την κάθε μία από τις επί μέρους θεματικές ενότητες που επιλέχτηκαν για την έκθεση, ο εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης, η ιστορικός τέχνης Έλενα Στυλιανού, η συγγραφέας Μαρία Πετρίδη και η αρχαιολόγος Άννα Μαραγκού.

Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου η έκθεση μεταφέρεται στο Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο) στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close