Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Διαμονή σε 14 χωριά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα

Φθινοπωρινές εξορμήσεις και εκδρομές με διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα σε όλη την Κύπρο στα πανέμορφα χωριά του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2017

Τι λες για μια φανταστική διαμονή σε όμορφα χωριά της Κύπρου, μέσα σε παραδοσιακά σπίτια με μυρωδάτες αυλές, γραφικά δρομάκια και μοναδικά αξιοθέατα που όλα αποτελούν την πολύτιμη κληρονομιά μας;

Ανακάλυψέ τα, αγάπησέ τα, ζήσε τα! Και μην ξεχνάς η άνοιξη μας δίνει ακόμα μια ωραία ευκαιρία να εκδράμουμε στα χωριά μας, να δοκιμάσουμε γεύσεις παραδοσιακές και κυρίως να απολαύσουμε διαμονή σε υπέροχα αγροτουριστικά που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές,

> WE LIKE
Σαν βρεθείς στο Άρσος
Στο όμορφο αυτό χωριό, πέρα από τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές που μπορείς να απολαύσεις, πρέπει να επισκεφθείς το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μονοπάτι της φύσης, τις έξι Μεσαιωνικές βρύσες, το Παρατηρητήριο του Αγ. Κωνσταντίνου, τις εκκλησίες Απ. Φιλίππου και Παναγίας Καθολικής ή Χρυσελεούσας, το Εικονοφυλάκιο της Αγ. Μαριάμνης και το Βοτανικό Κήπο. Για wine tasting, ζήσε την εμπειρία στο οινοποιείο Νικολεττίνο (99437137) και πιες ένα τσάι με κυπριακά βότανα στο 'Tea Shop' (99711402).
> STAY
Αρσόραμα
Διαθέτει 4 διαφορετικά δωμάτια που πήραν τα ονόματά τους από προγόνους των ιδιοκτητών: 'Το σπίτι του Ευάγγελου', που μπορεί να φιλοξενήσει 2-3 άτομα, 'Το μακρινάρι της Παρασκευούς' για 2-4 άτομα, 'Το σπίτι της Ζωηρώς' που είναι κατάλληλο για 2-3 άτομα και 'Το παρπερκό του Μιχαήλη' για 2-4 άτομα. (25817000, 97889999) Άρσος, επ. Λεμεσού.


Moustos Traditional House Διαθέτει 2 ξεχωριστά δωμάτια και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. Προσφέρει καταλύματα σε χωριστά επίπεδα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, μπαλκόνι και αίθριο με θέα στην οροσειρά του Τροόδους. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους. Με θόλους και ξύλινα δοκάρια στην οροφή, όλες οι μονάδες στο Moustos Traditional είναι διακοσμημένες με ζεστά χρώματα. Όλες διαθέτουν σαλόνι με τζάκι και τηλεόραση, καθώς και άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία. Ορισμένα δωμάτια έχουν σιδερένιο κρεβάτι με ουρανό. (99679788)

> GREAT FIND
Πες… Αψιού!
Φημισμένο είναι το πανέμορφο μοναστήρι της Παναγίας της Αμιρούς, όπου μπορείς να αγοράσεις χειροποίητες δημιουργίες των καλογριών. Ψάξε για το 'Μονοπάτι της Βάφτισης', αλλά και το άγνωστο για πολλούς μονοπάτι που καταλήγει σε μια σπηλιά με σταλακτίτες! Η θέα που μπορείς να απολαύσεις από τη μια πλευρά του χωριού είναι εκπληκτική. Όσο για φαγητό, επισκέψου το διπλανό χωριό Γεράσα, και μπες στην ταβέρνα 'Φιλητός' (25543344) που προσφέρει ωραίο φαγητό. Αλλά στο χωριό θα βρεις και την Ταβέρνα της Αψιούς, τον παλιό ελιόμυλο του χωριού όπου μπορείς να πας για μεζέ το σαββατοκύριακο (99645198).


STAY
Blue
Cottage Οι ξενώνες Μπλε αποτελούνται από τρεις ανεξάρτητες κατοικίες: Το εξοχικό 'Μπλε' και η 'Ελένη' που βρίσκονται κοντά στο μονοπάτι της φύσης στην Πάνω Αψιού, ενώ η 'Ανεράδα' είναι στην άκρη του χωριού, στο κατώτερο μέρος της Κάτω Αψιούς αντικρίζοντας το ήσυχο και μαγευτικό τοπίο που απλώνεται μπροστά της.
(99649331) Αψιού, επ. Λεμεσού.

> LET'S GO!
Ευρύχου - Γαλάτα: Χωριά με ιστορία
Ήρεμο τοπίο, ήσυχες γειτονιές και ιστορικά αξιοθέατα περιτριγυρίζουν τα όμορφα χωριά της Μαραθάσας. Ο αναπαλαιωμένος Σιδηροδρομικός Σταθμός, ο οποίος πρωτο-λειτούργησε επί Αγγλοκρατίας, αλλά και ο εντυπωσιακός πετρόχτιστος αλευρόμυλος, γνωστός και ως 'Μύλος του Στυλλή' μαζί με το γραφικό γεφύρι της Ευρύχου, είναι λίγα από τα αξιοπρόσεκτα της περιοχής. Στη διπλανή Γαλάτα μπορείς να πας για προσκύνημα στην Παναγία Ποδίθου (μια από τις δέκα βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου που ανήκουν στον κατάλογο της UNESCO) αλλά και στο εξίσου σημαντικό ξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.


> STAY
Σπίτι του Ξενή
Είναι ένα διώροφο στολίδι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, χωρισμένο σε ανώι και κατώι -το ανώι διαθέτει και τζάκι και σου προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή. Καλό φαγητό θα βρεις στις ταβέρνες 'Νερόμυλος της Γαλάτας' (22932494) και 'Παλιολινός (22924455).
(22922391, 99419251) Ευρύχου, επ. Λευκωσίας.

> ALL TIME CLASSIC
Κάθηκας
Επισκέψου το Πολιτιστικό Κέντρο με τους πληροφοριακούς χάρτες της περιοχής για να μάθεις για το δύο χιλιομέτρων μονοπάτι της φύσης μέσα στο Φαράγγι των Κορονιών όσο και για το πώς θα πας στα δύο δημοφιλή οινοποιεία του χωριού, το Στέρνα (99699082) που είναι ένα πολύ παλιό οινοποιείο, αλλά και το Κ. & Κ. Βασιλικόν (99647004). Περπάτησε στα όμορφα σοκάκια του χωριού και ανακάλυψε το σουβλάκι του Φύτου μόλις νιώσεις πείνα.


> STAY
Τα Ανώγεια του Μιχάλη
Παραδοσιακό κτίριο με δύο δωμάτια, 4 κλίνες. Για φαγητό, δεν το συζητώ… ο βραβευμένος με Check In Eating Award 'Γιάννης' (26633533) και το 'Imogen's Inn' (26633269) θα σου προσφέρουν τα καλύτερα.
(26944229) Κάθηκας, επ. Πάφου.

> WE LOVE
Ένας είναι ο Καλοπαναγιώτης
Επιβάλλεται μια περιδιάβαση στο φημισμένο και ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή και σε ακόμα 7 συνολικά παρεκκλήσια και 2 εκκλησίες της γύρω περιοχής. Επισκέψου τις Ιαματικές Πηγές, κατηφόρισε προς το μονοπάτι μελέτης της φύσης Καλοπαναγιώτη-Οίκου και βρες το σημείο όπου βαπτίστηκε ο Άγιος Ηρακλείδιος. Ιδανικό φινάλε το ριλαξάρισμα στον ποταμό με τα γραφικά γεφύρια.

> STAY
Casale
Panayiotis Επίλεξε διαμονή σε ένα από τα παραδοσιακά μεν, state of the art δε, διαμερίσματα του βραβευμένου αγροτουριστικού καταλύματος. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Μάραθο, το Τρουλινό, το Ηλιακό και το Βυζαντινό που περιλαμβάνουν 13 δωμάτια τύπου studio, ενός υπνοδωματίου, δύο υπνοδωματίων και μεζονέτες. Για καλό φαγητό, το εστιατόριο 'Βυζαντινό', του ιδίου συγκροτήματος, σου προσφέρει λουκούλλειους παραδοσιακούς μεζέδες και κυπριακές οινικές επιλογές, που μπορείς να θαυμάσεις στην ωραιότατη υπόγεια κάβα του. Παράλληλα, υπάρχει και το νέο του εστιατόριο με πιο εκλεπτυσμένη κουζίνα το Λουτράκι.
(22952444) Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας. Ώρες εστιατορίου: Δ-Κ 12.30-16.00 & 19.30-22.00.

> GREAT ESCAPE
Κάτω-κάτω στον Κάτω Δρυ μέχρι και τη Βάβλα
Ξεκινάς με Κάτω Δρυ κι επισκέπτεσαι ένα χαρακτηριστικό σπίτι του 19ου αιώνα, όπου στεγάζεται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Μετά, θα βρεις το Μουσείο Μέλισσας και σε μία γωνιά του κυρίου δρόμου το όμορφο μαγαζάκι της Έλλης με τις φημισμένες μαρμελάδες και chutneys (96476265). Φεύγεις από Κάτω Δρυ και κατηφορίζεις για Βάβλα. Πριν μπεις στο χωριό, επιβάλλεται προσκύνημα στην ιστορική μονή του Αγίου Μηνά.

> STAY
Αν θες να μείνεις στον Κάτω Δρυ, το Gabriel House (99451250) είναι μια εξαιρετική επιλογή, όπως φυσικά και το Garden Kamara (99419491 / 24620999) με το όμορφο περιβόλι στην εσωτερική αυλή. Στη Βάβλα, το Vavla Rustic Retreat (96865404) είναι η πιο όμορφη πρόταση ήρεμης απόδρασης.

> SPECIAL RETREAT
Ωωω! Όμοδος!
Υπέροχο χωριό, το ίδιο και οι κάτοικοί του, που επιδίδονται στην παραγωγή εκλεκτού κρασιού και ζιβανίας, στην κατασκευή σουτζούκου, παλουζέ, κκιοφτερκών και αρκατένων κουλουριών. Η μεγάλη πλατεία του χωριού, είναι μοναδική σε γραφικότητα και έκταση, το ίδιο και το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, ο μεσαιωνικός ληνός, τα στενά δρομάκια και τα γύρω πετρόκτιστα σπίτια όλα χωμένα στο πράσινο. Πολλοί οι χώροι εστίασης, αλλά, σίγουρα, πρέπει να δοκιμάσεις την εξαιρετική κουζίνα της φημισμένης ταβέρνας 'Στου Κυρ Γιάννη' (25422100) και την απίθανη γαστρονομία που προσφέρει το 'Κατώι', με τα πιάτα ημέρας και τους ξεχωριστούς μεζέδες που συνοδεύουν εκλεκτές ποικιλίες κρασιού που διαθέτει η κάβα του.

STAY
Κατώι
Κάνε κράτηση σε μία από τις πλήρως ανακαινισμένες εξοχικές κατοικίες που προσφέρει το Κατώι. Έχουν εκσυγχρονιστεί με τις πλέον υψηλές προδιαγραφές, ενώ όλες διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα! Κάθε μια από αυτές είναι ένας μοναδικός και ιδανικός τόπος ηρεμίας και χαλάρωσης.
(99587842, 99425192) Λινού 25, Όμοδος, επ. Λεμεσού και για κρατήσεις διαμονής: http://www.omodosvillagehomes.com/ και στο Booking.com Omodos Katoi Holiday Homes.

> CY-EXPERIENCE
Ωραίο δίδυμο: Πλατανίστεια - Ανώγυρα
Στο χωριό Πλατανίστεια, μια επίσκεψη στο Μουσείο Χαρακτικής του Χαμπή (25222772), επιβάλλεται. Κάνε κι ένα πέρασμα από το εξαιρετικό πάρκο Ελιάς 'Ολέαστρο' (99525093) στην Ανώγυρα. Και βεβαίως, μια στάση για ανεφοδιασμό στο παστελοποιείο 'Το Παραδοσιακό' (25221500, 99765078) αλλά και στο σπουδαίο οινοποιείο του Νικολαΐδη (99525093), όπως επίσης και στο Αγρόκτημα Σταλιές 'Το Ανωυρκάτικο' (99633286) για να δεις live πώς παρασκευάζονται το χαλούμι και άλλα παράγωγα του γάλακτος.

> STAY
Nicolas
& Marias Cottage Χτισμένο από πέτρα και ξύλο, το διατηρητέο αρχοντικό της περιοχής διαθέτει εκπληκτική εσωτερική αυλή και όμορφη διαρρύθμιση. Είναι πλήρως επιπλωμένο με παραδοσιακά έπιπλα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, για να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο του χωριού.
(25331963, 99525462) Aνώγυρα, επ. Λεμεσού.

> FAR AWAY
Ανέβα… Στατό (Άγιος Φώτιος) - Παναγιά
Οι μικρές, αυτές, παφίτικες κοινότητες έχουν μεγάλη καρδιά! Η φιλοξενία των ανθρώπων τους είναι μοναδική και οι ομορφιές της φύσης, άπειρες! Απόλαυσε τη θέα του φράγματος της Κανναβιού, κάνε hiking στα γύρω καταπράσινα βουνά και μύρισε φρέσκο αεράκι. Φεύγοντας, κάνε μια στάση έξω από το χωριό Παναγιά, στην πανέμορφη Μονή Χρυσορρογιάτισσας με το εκπληκτικό τέμπλο και την όμορφη βεράντα που έχει το κεντράκι στην είσοδό της, όπου επιβάλλεται να πιεις έναν κυπριακό καφέ.


STAY
Διάλεξε ανάμεσα στο Λιακωτό (26935597) και το Αρχοντικό του Μελέτιου (26235011). Για γεύσεις με παραδοσιακό ταμπεραμέντο επισκέψου την ταβέρνα 'Αμπελίτης' ή το εστιατόριο του οινοποιείου Βουνί Παναγιάς (26722770, 99453138).

> EASY LIVING
Αν πας Σωτήρα… σώθηκες!
Το ήξερες ότι το χωριό έχει 17 συνολικά εκκλησίες, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από το 12ο αιώνα μ.Χ.; Και δεν είναι μόνο τα προσκυνήματα. Επισκέψου και τα 3 του μουσεία: το Μελέτειον, με παραδοσιακά-λαογραφικά, το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο, αλλά και το Μουσείο Αγώνος ΕΟΚΑ. Και για πιο χαλαρή φάση, σου προτείνω μια επίσκεψη στο Prime Microbrewery (www.primemicrobrewery.com/23826130), για να γευτείς εξαιρετικές κυπριακές μπίρες. Για φαγητό, δεν το συζητώ… μεζές στη βραβευμένη με Check In Eating Award ταβέρνα 'Μουσικός' (23828833)

STAY
Το Κονάτζι του Σιόγκα - Δερύνεια
Στην κοσμοπολίτικη Δερύνεια, θα βρεις αυτό το παραδοσιακό κτίριο με το χαρακτηριστικό όνομα το οποίο διαθέτει έξι δωμάτια και συνολικά 11 κλίνες. Είναι το καλύτερο σημείο να διανυκτερεύσεις και να απολαύσεις τις επόμενές σου εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.
(99255119, 99314191) Δημοκρατίας 8, Δερύνεια, ελ. επ. Αμμοχώστου.

> CHECK THIS OUT
Cyprus Villages -
Λάρνακα
Είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο του αγροτουρισμού, κι έχει εδραιωθεί, όχι μόνο σ' ένα χωριό αλλά σε πολύ περισσότερα, καταλαμβάνοντας κυρίως τις περιοχές Τόχνης, Ψεματισμένου και Καλαβασού. Όποιο κατάλυμά της κι αν επιλέξεις, θα διαπιστώσεις ότι έχει την ιδανικότερη τοποθεσία, αφού 'μοιράζει' τις αποστάσεις, είτε έρχεσαι από Λευκωσία είτε Πάφο ή Λεμεσό μεριά. Και οι επιλογές σου δεν σταματούν μόνο εδώ. Αν μπεις στο site τους θα ανακαλύψεις μια μεγάλη επιλογή αγροτουριστικών καταλυμάτων, που ικανοποιούν όλα τα γούστα, ενώ θα μάθεις και για τη διοργάνωση μικρών events που αναλαμβάνει.
(24332998/ www.cyprusvillages.com.cy).

12Εκτός από τα καταλύματα που αναφέρονται πιο πάνω, μπορείς να βρεις ακόμη περισσότερες επιλογές, εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close