Nightlife & Music

Μπάντα για Πάντα

12 κυπριακές μπάντες που αγαπάμε!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2014

Με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, επιλέξαμε 12 κυπριακές μπάντες που ξεχωρίζουμε, για διαφορετικό λόγο την καθεμία. Για τη συνέπεια και τη συνέχεια, γιατί είναι ενεργές και δραστήριες, για την ιδιαιτερότητα του ήχου και της σκηνικής παρουσίας τους, γιατί δημιουργούν μουσική και τη "βάζουν" σε δίσκους, γιατί το όνομά τους παίζει πολύ και συχνά, αλλά και γιατί, όλοι ανεξαιρέτως, στην ερώτηση "Ποια σπουδαία μπάντα του εξωτερικού θα θέλατε να είσαστε και γιατί;", απάντησαν "καμία".

 

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ JAZZ TRIO
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2001 από τον κοντραμπασίστα Ειρηναίο Κουλουρά, σε συνεργασία με τον Γιώργο Κρασίδη σε σαξόφωνο/κλαρίνο και τον Γιώργο Κούλα στα τύμπανα.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Πρέπει να υπάρχει αληθινή ανθρώπινη σχέση, δηλαδή πραγματική ειλικρίνεια, σεβασμός κι αγάπη μεταξύ των ανθρώπων που απαρτίζουν την μπάντα, αλλά και απέναντι στην ίδια τη μουσική. Όταν υπάρχουν αυτά, τότε υπάρχει η σωστή χημεία για μακρόχρονη δημιουργία και εξέλιξη.
Σπουδαίες μπάντες του εξωτερικού...
Υπάρχουν κάποιες μπάντες όπως π.χ. το πρώτο και το δεύτερο κουιντέτο του Miles Davis και το κουαρτέτο του John Coltrane, οι οποίες μας έχουν επηρεάσει. Ειδικά το κουαρτέτο του John Coltrane μάς επηρέασε στον τρόπο προσέγγισης της μουσικής τζαζ. Έναν τρόπο πνευματικό, γεμάτο ενέργεια και ελευθερία αλλά και αναμειγνύοντας την τζαζ με τη δική μας μουσική παράδοση.
Ιδανικό live και ιδανικό μαγαζί
Ιδανικό live είναι ο τόπος όπου μπορούμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, χωρίς κανέναν περιορισμό, αλλά επίσης να μπορέσουμε να
περάσουμε και να επικοινωνήσουμε μέσω της μουσικής μας με το κοινό που μας ακούει. Πιο ιδανικό μαγαζί είναι το JazzyB στη Λεμεσό.
Η μουσική μας
Έχει από τη μία τρομερή ενέργεια και ελευθερία κι από την άλλη πνευματική ηρεμία χωρίς σύνορα και περιορισμούς.
Τα highlights μιας πορείας
Στα 13 χρόνια που υπάρχει αυτή η μπάντα έχουμε παρουσιαστεί σε τζαζ φεστιβάλ σε Κύπρο και Ευρώπη, όπως στο Paradise Jazz Festival στον Πωμό, στο Aphrodite Hills Jazz Festival, στο Jazz Festival της Αγλαντζιάς, στο Παράφωνο jazz club στην Αθήνα, στο Etnofest στη Σερβία κ.ά.
Έχουμε κάνει συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης μουσικούς όπως ο τρομπετίστας Alex Sipiagin, ο σαξοφωνίστας Gilad Atzmon, ο κιθαρίστας Ofer Ganor αλλά και με εξαιρετικούς Κύπριους μουσικούς, όπως ο Ευαγόρας Καραγιώργης, προσεγγίζοντας δικές του κυπριακές συνθέσεις με έναν πολύ μοναδικό τρόπο.

 

BLYND
Είναι metal μπάντα, λατρεύουν να μπαίνουν σε tour bus και να περιοδεύουν στην Ευρώπη, όπως έκαναν το 2012, ενώ αυτή την εποχή γράφουν το τρίτο τους άλμπουμ.
Η ισχύς εν τη ενώσει
H μεγαλύτερη δυσκολία για μία metal μπάντα όπως εμείς, είναι να έχεις ως έδρα σου την Κύπρο, από την άποψη ότι τα έξοδά μας διπλασιάζονται αυτομάτως. Λόγω του ότι δεν βρισκόμαστε στο κέντρο της Ευρώπης, για να μπορούμε να πάρουμε ένα tour bus και να κάνουμε περιοδείες, πρέπει πάντα να παίρνουμε πρώτα το αεροπλάνο και μετά το tour bus. Επίσης, η υποστήριξη από το κράτος σε metal μπάντες είναι μηδενική, ενώ και η γενική κουλτούρα που επικρατεί είναι παράγοντες που κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, έτσι ώστε να παραμείνουμε ενωμένοι.
Ιδανικό live
Πάντα ένα sold-out show με τέλειο ήχο και τους οπαδούς να τα "σπάνε", είναι ό,τι καλύτερο.
Η μουσική μας
Metal άγριο, γρήγορο και μελωδικό, με μία δόση αυθεντικότητας. Δεν απευθύνεται Σίγουρα σε όσους δεν έχουν ανοιχτό μυαλό, ενώ δύσκολα βλέπω να αρέσουμε σε κάποιον ιερέα... δυστυχώς!
Δισκογραφικά
Έχουμε ήδη δύο δίσκους, τα "The Enemy" και "Punishment Unfolds", ενώ αυτή τη στιγμή ηχογραφούμε το τρίτο μας άλμπουμ.
Τα highlights μιας πορείας
Το 2012 βγήκαμε στην πρώτη μας πανευρωπαϊκή περιοδεία μαζί με τους Cradle of filth, God Seed και Rotting Christ.
Ακούστε τη μουσική μας
Αγοράζοντας τα άλμπουμ μας από το online store μας, στα www.blyndmetal.com, facebook.com/blyndmetal αλλά και στα youtube, itunes, spotify κ.λπ.

 

MONSIEUR DOUMANI
Δεν θα ήθελαν να είναι κάποιοι άλλοι, μια μεγάλη μπάντα του εξωτερικού ίσως, αφού κάνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο αντλεί έμπνευση και απευθύνεται πρωτίστως στην κυπριακή κοινωνία.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Δυστυχώς το να παίζεις σε μία μόνο μπάντα στην Κύπρο δεν είναι αρκετό για να επιβιώσεις. Οπότε όλοι οι μουσικοί αναγκαστικά ασχολούνται και με άλλα πρότζεκτ, που πολλές φορές δεν έχουν να κάνουν με τη μουσική. Γενικά πιστεύουμε ότι όταν ανοίγεσαι σε πολλά άλλα πράγματα, τότε η προσοχή και ο χρόνος σου αναπόφευκτα μοιράζονται, με αποτέλεσμα να μην προχωρά κάτι γρήγορα και αποτελεσματικά. Δεν φτάνει μόνο να είναι ενωμένη μια μπάντα για πολλά χρόνια. Το θέμα είναι να είναι ενεργή και παραγωγική.
Ιδανικό live
Δουλειά του μουσικού είναι να κατανοήσειC την ιδιαιτερότητα του χώρου και του κοινού και να ανταποκριθεί ανάλογα, ούτως ώστε να περάσει καλά κι αυτός και φυσικά ο κόσμος. Για κάποιους ίσως το να περάσουν καλά δεν έχει τόση σημασία. Για εμάς όμως είναι ένα κρίσιμο συστατικό κι είναι αυτό πιστεύουμε που παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην επικοινωνία.
Η μουσική μας
Αντλεί στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής. Έχει σαν βάση της την κυπριακή μουσική παράδοση, αλλά τα όργανα που χρησιμοποιούμε και γενικά η ενορχήστρωση των κομματιών, έχει επιρροές από μουσικές άλλων τόπων και γενικά από άλλα μουσικά ιδιώματα -ταραντέλες της Νότιας Ιταλίας, μουσικές της Δυτικής Αφρικής, ρεμπέτικο κ.ά.
Δισκογραφικά
Μέχρι στιγμής έχουμε μία δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται "Grippy Grappa" και που κυκλοφόρησε τον Μάιo του 2013. Ένας δίσκος, ο οποίος περιλαμβάνει κυρίως διασκευασμένα κυπριακά παραδοσιακά κομμάτια, καθώς και κάποια δικά μας σε παρόμοιο ύφος. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες έχουμε σκοπό να μπούμε στο στούντιο για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ηχογράφησης καινούργιου υλικού, με σκοπό την κυκλοφορία του δεύτερού μας δίσκου το 2015.
Τα highlights μίας πορείας
Είναι σίγουρα οι συμμετοχές μας σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ευρώπη όπως WOMAD, Sommarscen Malmo και Ferrara International Buskers festival, όπου στο τελευταίο αναδειχτήκαμε ως το τρίτο πιο αγαπητό γκρουπ του φεστιβάλ. Επίσης, η ανάδειξή μας στις τελικές 4 υποψηφιότητες για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ στα μουσικά βραβεία "Songlines 2014". Ακόμη, οι πολύ τιμητικές κριτικές που απέσπασε ο δίσκος μας "Grippy Grappa".
Ακούστε τη μου σική μας
Ακούστε αποσπάσματα του δίσκου στην ιστοσελίδα μας www.monsieurdoumani.com, καθώς και ολοκληρωμένα κομμάτια στη σελίδα μας στο Soundcloud, www.soundcloud.com/monsieur-doumani και στο Spotify. Επίσης, υπάρχει αρκετό υλικό από ζωντανές εμφανίσεις και video clips στο Youtube.

 

THE ZILLA PROJECT
Παίζουν αμερικάνικο blues-rock και είναι οι μοναδικοί στην Κύπρο που το κάνουν -ή τουλάχιστον που το κάνουν τόσο καλά.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Μία μπάντα δεν διαφέρει πολύ από ένα γάμο, μόνο που εδώ οι σύζυγοι είναι 3, 4, 5 ή και παραπάνω!
Ιδανικό live
Αυτό που ο κόσμος από κάτω περνά καλά και απολαμβάνει τη μουσική, εμείς ακούμε και παίζουμε καλά και οι ιδιοκτήτες ξέρουν και εκτιμούν αυτό που κάνουμε.
Η μουσική μας
Αμερικάνικο blues-rock.
Δισκογραφικά
Μόλις κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο με τίτλο "This one's for the President" που αποτελείται από 9 original συνθέσεις και 2 covers.
Τα highlights μίας πορείας
Αυτά που εύκολα έρχονται στο νου είναι η συναυλία με τον Adam Levy τον περασμένο Μάρτιο, το να μοιραστούμε τη σκηνή με τους BluesWire κάποιο καιρό πριν, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 10 Αυγούστου, παίξαμε για πρώτη φορά έξω από την Κύπρο, στην αρχαία Τύλισο, στην Κρήτη, σ' ένα υπέροχο φεστιβάλ αφιερωμένο στη μνήμη του εξαιρετικού φίλου και ντράμερ Κώστα Κουβίδη.
Ακούστε τη μουσική μας
Το CD μας διατίθεται από τη Λουβάνα Δίσκοι και τα μουσικά καταστήματα Music Gallery σε όλες τις πόλεις.

 

SANDY BROUR
Παίζουν κυρίως τραγούδια με ελληνικό στίχο, τραγούδια με τζαζ διάθεση, σε ρυθμούς όπως τανγκό, bossa nova, swing και bolero και λατρεύουν να κάνουν live σε καφενεία και κήπους, με μόνο ένα ρετρό αμπαζούρ.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Οι δυσκολίες για μία μπάντα είναι οι ίδιες που αντιμετωπίζει και μία οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση. Προς το παρόν είμαστε πολύ τυχεροί, υπάρχει πολλή αγάπη και επικοινωνία μεταξύ μας! Η συνεύρεση στην μπάντα μάς δίνει μεγάλη χαρά και στιγμές με νόημα που μας γεμίζουν.
Σπουδαίες μπάντες του εξωτερικού...
Σίγουρα θαυμάζουμε τις ανεπανάληπτες εκτελέσεις των Pink Martini, τη Lhasa de Sela για τους στίχους, τις μελωδίες και την ανατριχιαστική της ερμηνεία...
Ιδανικό live
Εκείνο που ο ήχος μάς βοηθά σε πρακτικά θέματα: ο κόσμος να μη μιλά δυνατά, να έχουμε καλό ήχο (ηχολήπτη), εάν και εφόσον υπάρχει ρεύμα στο χώρο. Και σίγουρα μία όμορφη ατμόσφαιρα από το μαγαζί, με χαμηλό φωτισμό και ενδιαφέρουσα διαρρύθμιση του χώρου.
Η μουσική μας
Ατμοσφαιρική μα και παιχνιδιάρικη. Παλιά ελληνικά, άγνωστα και μη τραγούδια, μα και ξένα. Με λάτιν, τζαζ και μπλουζ διάθεση, σε ρυθμούς όπως τανγκό, bossa nova, swing, bolero, μα με καθαρά όργανα χωρίς εφέ. Κιθάρες κλασικές, βιολί, σαντούρι, congas, shakers, ήρεμη ατμόσφαιρα, πολύ οικεία, με τον κόσμο να κάθεται πολύ κοντά μας, χωρίς σκηνή. Σε ένα μικρό καφενείο ή έναν όμορφο κήπο. Με ένα ρετρό αμπαζούρ, να ακούγονται ερωτικά δικά μας τραγούδια, ελληνικά, που θυμίζουν τις εποχές των γονιών μας.
Τα highlights μίας πορείας
Στιγμές από αξέχαστα live με κόσμο που μας εκφράζει την αγάπη και τη στήριξή του.
Ακούστε τη μουσική μας
Στο Youtube γράφοντας Sandy Brour αλλά και στο www.xaritini.com/mousiki όπου υπάρχουν τα κομμάτια σε άλλες εκτελέσεις και μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν.

 

TAT-TNABAR
Παίζουν τη δική τους μουσική, με τα δικά τους αυτοσχέδια όργανα που φτιάχνουν από ανακυκλωμένα υλικά. Ή αλλιώς, πειραματίζονται με ό,τι βγάζει ήχο.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Για να παραμείνει μία μπάντα ενωμένη για χρόνια χρειάζεται ένωση, πειθαρχία, αγάπη, σεβασμός στις ικανότητες του κάθε μουσικού, ενώ ειδικά στην περίπτωσή μας υπάρχουν και τα κοινά ενδιαφέροντα στο να πειραματιζόμαστε σε αυτοσχέδια μουσικά όργανα.
Ιδανικό live
Μια μουσικοθεατρική παράσταση μέσα στο δάσος, δίπλα στο ποταμάκι, να ακούγονται τα πουλιά, το νερό και εμείς να συνοδεύουμε αυτά με τη μουσική μας...
Η μουσική μας
Πειραματική εναλλακτική μουσική, με μουσικά όργανα φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Πειραματιζόμαστε με ό,τι βγάζει ήχο και παίζουμε τη δική μας μουσική στ' αυτοσχέδια όργανα.
Δισκογραφικά
Ετοιμαζόμαστε για δισκογραφία στο Λονδίνο, με δική μας μουσική. Θα είναι ένας συνδυασμός από ήχους ζώων, βροχής, ποταμών και πουλιών. Μία απόλαυση!
Τα highlights μίας πορείας
Όταν πειραματίζεσαι με πείσμα και ανακαλύπτεις, πας πολύ μπροστά. Κι εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.
Ακούστε τη μουσική μας
Έχει περάσει η πρότασή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2014 με την παράσταση "Tradition Re-Loaded" Tat-Tnabar, σε σκηνοθεσία Απόστολου Αποστολίδη. Επίσης, τέλη Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουμε στο πλαίσιο του "Larnaka - European Mobility Week" το Music Bike Festival, όπου θα κάνουμε μία πρωτότυπη εμφάνιση με ποδήλατα, στην οποία ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να φέρει το ποδήλατό του και να συμμετάσχει μουσικά μαζί μας!

 

TΑΚΟΥΣΙΗΣ/ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ PROJECT
Φτιάχνουν δική τους τζαζ μουσική, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη μεσογειακή κουλτούρα και παράδοση. Εξ ου και τα παραδοσιακά όργανα.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Μία μπάντα χρειάζεται πρωτίστως κοινό σκεπτικό και όραμα, μαζί με συναντίληψη και έλλειψη εγωισμού. Πέραν τούτου, για να μην καταντήσει πληκτική η "μουσική αυτή σχέση" χρειάζεται ανανέωση εναλλαγές, παύσεις/ανάσες και εξέλιξη.
Ιδανικό live
Να παίζουμε το καλύτερό μας, με επαγγελματικές συνθήκες κι ανταπόκριση από το κοινό.
Η μουσική μας
World jazz.
Δισκογραφικά
Ηχογραφήσαμε δύο δίσκους, στο δεύτερο δίσκο όμως βρήκαμε περισσότερο το χαρακτήρα μας. Συμπεριλαμβάνουν δικές μας συνθέσεις με αυθεντικές ιδέες βασισμένες στην τζαζ, με απαραίτητα στοιχεία την αλληλεπίδραση και τον αυτοσχεδιασμό. Πηγή έμπνευσής μας γίνεται η μεσογειακή κουλτούρα και παράδοση, εξ ου και η χρήση παραδοσιακών οργάνων.
Τα highlights μίας πορείας
Τον Σεπτέμβριο του 2010 παίξαμε στα Κύπρια, τον Μάιο του 2012 συμμετείχαμε στο 12ο European Jazz Festival της Αθήνας ως η πρώτη μπάντα από την Κύπρο που το κάνει, το φετινό Μάιο εκπροσωπήσαμε την Κύπρο στο Eunic Jazz Festival του Βερολίνου, αλλά και στο "Ruhrfestspiele Reckinghausen a World Stage", ενώ η μουσική μας συμπεριλήφθηκε και στην τζαζ συλλογή του European Broadcasting Union, "The Music Of Europe".
Ακούστε τη μουσική μας
Σε συναυλίες, στο site μας www.mt-gk.com, αλλά και στα iΤunes, Spotify και Amazon.

 

J.KRISTE, MASTER OF DISGUISE
Γνώριμοι ήχοι βαλμένοι μαζί, διαφορετικά από το σύνηθες. Αυτό είναι η μουσική τους, που όπως λένε, είναι μουσική που μαλακώνει την ψυχή.
H ισχύς εν τη ενώσει
Μία μπάντα είναι σαν μία οικογένεια και οι οικογενειακές σχέσεις πολλές φορές είναι δύσκολες. Η έλλειψη ενδιαφέροντος από το κοινό είναι ακόμα ένας λόγος που οι μπάντες διαλύονται. Επίσης, οι μουσικές διαφορές μέσα στα χρόνια, κάνουν μέλη να αποχωρούν και τις μπάντες είτε να διαμορφώνουν το ρεπερτόριό τους και τους μουσικούς τους είτε να εξαφανίζονται.
Σπουδαίες μπάντες του εξωτ ερικού...
Δεν θα θέλαμε να είμαστε μία άλλη μπάντα. Ίσως να θέλαμε να έχουμε την τύχη μίας άλλης μπάντας και να μπορούσαμε να παίζουμε περισσότερο στο εξωτερικό και να ζούμε από αυτό. Αλλά νομίζω πως ό,τι πραγματικά θελήσεις, γίνεται, ενώ δεν υπάρχει χώρος για παράπονα και μιζέριες. Απλώς πρέπει να το φτιάξεις για τον εαυτό σου.
Ιδανικό live
Πολύ ωραίο live είχαμε τον περασμένο Ιανουάριο στο Club του Μύλου, στη Θεσσαλονίκη. Ωραίος κόσμος, πολύ καλός ήχος και καταπληκτικά φώτα.
Η μουσική μας
Γνώριμοι ήχοι βαλμένοι μαζί, διαφορετικά από το σύνηθες. Μουσική που μαλακώνει την ψυχή. Ακούστε τους δίσκους, λέμε συνήθως.
Δισκογραφικά
Η δισκογραφία-δημιουργία μας περιλαμβάνει τρεις δίσκους, από το 2005 μέχρι σήμερα, αρκετά live και τουρ σε Κύπρο και Ελλάδα και ένα ωραίο βίντεο με 5 κομμάτια με το όνομα "Live in the Library" που μπορείτε να δείτε στο διαδίκτυο.
Τα highlights μίας πορείας
Ότι ακόμα υπάρχουμε και έχουμε το θάρρος να κυκλοφορούμε δίσκους και να παίζουμε live.
Ακούστε τη μουσική μας
Στα Youtube, Soundcloud και φυσικά στα CDs που κυκλοφορούν από τη Λουβάνα Δίσκοι. Σύντομα ο δεύτερος δίσκος θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο. Στο ραδιόφωνο δύσκολα θα μας ακούσεις.

 

THE AFRO-ΜΠΑΝΤΑ BANANA
Αν ήταν στο επιτραπέζιο παιχνίδι Ταμπού, κάτω από το όνομά τους θα υπήρχαν οι λέξεις κρουστά, πνευστά, Αφρική, χορός. Οπότε, αντιλαμβάνεσαι πως αν δεν σκοπεύεις να χορέψεις, μην πας καλύτερα στο live τους.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Μία μπάντα για να μείνει ενωμένη χρειάζεται τα μέλη της να έχουν μία κοινή αισθητική αντίληψη της μουσικής και να μοιράζονται ένα όραμα, που θα γίνει το κίνητρο για δημιουργική συνεργασία προς ένα στόχο.
Ιδανικό live
Το ιδανικό θα 'ταν να παίζαμε σε ένα χώρο με τέλεια ακουστική, αρκετό χώρο, ούτως ώστε ο κόσμος να χορεύει άνετα μαζί μας και τέλεια διαρρύθμιση, ώστε να δένει απόλυτα το μουσικό με το οπτικό. Τo τέλειo είναι δύσκολo. Μας άρεσε όταν παίξαμε στο Σουσάμι.
Η μουσική μας
Κρουστά, πνευστά, χορός, Αφρική.
Δεν απευθυνόμαστε
Σε όσους δεν θέλουν να χορέψουν.
Δισκογραφικά
Η μπάντα δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με καινούργιες συνθέσεις και στόχος μας είναι να ηχογραφήσουμε
σύντομα. Ελπίζουμε στο φετινό Afro Banana Festival να παρουσιάσουμε κάποια απ' αυτά τα κομμάτια για πρώτη φορά.
Τα highlights μίας πορείας
Ευτυχήσαμε μέχρι στιγμής να παίξουμε με πολύ καλό κοινό στο Afro Banana Festival, στο WhereHaus 612 και στο Σουσάμι. Τα highlights της πορείας μας είναι όταν καταφέρνουμε να συντονιστούμε και να βρεθούμε και οι εννέα για πρόβα.
Ακούστε τη μουσική μας
Στο επόμενο Afro Banana Festival, στις 12 Σεπτεμβρίου ή σε κάποια βιντεάκια στη σελίδα μας στο facebook (www.facebook. com/theafrobandabanana) και -σύντομα ελπίζουμε- σε δισκάκια με την πρώτη μας επίσημη ηχογράφηση.

 

ARMAGEDDON REV 16:16
Υπάρχουν σχεδόν 30 χρόνια, ταξιδεύοντας την power μελωδική heavy metal τους σε πολλά σημεία του νησιού και της Ευρώπης, εξέδωσαν ένα βινύλιο που σήμερα εκτιμάται στα oe300 και βάλε, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν ολοκαίνουργιο δίσκο.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Αν μιλάμε για την Κύπρο, δυσκολεύουν φυσικά οι στρατιωτικές υποχρεώσεις, οι σπουδές και πάνω απ' όλα η θέληση και η πίστη σε αυτό που κάνουμε! Σαν Armageddon Rev16:16, περάσαμε από αυτό το στάδιο και έστω αν αλλάξαμε πολλές φορές μέλη, εντούτοις είμαστε ακόμα εδώ... ζωντανοί και δραστήριοι!
Σπουδαίες μπάντες του εξωτερικού...
Πιο μικροί μπορεί να λέγαμε "αχ και να 'μασταν οι τάδε ροκ σταρ, με τις λιμουζίνες, τα λεφτά και τις γκόμενες"! Όσο μεγαλώνεις, όμως, και ωριμάζεις, ξεφεύγεις από αυτές τις... υλιστικές καταστάσεις και παίζεις-δημιουργείς μουσική για το κέφι σου, για την ψυχή σου, με το δικό σου στυλ και θαυμάζεις τις ξένες-διάσημες μπάντες για τη μουσική και μόνο. Γι' αυτό, άλλωστε, τρέχουμε στα ξένα φεστιβάλ για να τις δούμε!
Ιδανικό live
Αυτό που θα παίξεις και θα κάνει τον κόσμο να παραληρεί από θαυμασμό, εφόσον αποδώσεις τέλεια τη μουσική, σε ένα μαγαζί με τέλειο ηχολήπτη και ήχο! Στην Κύπρο υπάρχουν μερικές σκηνές που πλησιάζουν το ιδανικό.
Η μουσική μας
Power μελωδική heavy metal που μπορεί να έχει και λίγα στοιχεία από progressive!
Δεν απευθυνόμαστε
Στο μέσο ακροατή που δεν είναι εξοικειωμένος με το άκουσμα αυτού του ήχου. Πάντως, η μουσική μας και γενικά η heavy metal δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί από ανθρώπους που θα την ακούσουν μία φορά μόνο! Ανέκαθεν οι άνθρωποι έθεταν στερεότυπα σε ό,τι δεν γνώριζαν ή δεν μπορούσαν να καταλάβουν, γι' αυτό και υπάρχουν αρκετές προκαταλήψεις σε σχέση με τη metal!
Δισκογραφικά
Έχουμε μερικά demos, ένα βινύλιο ΕP που εκδόθηκε το 1991 από την Αll Records και ονομάζεται Armageddon Rev 16:16 και συγκαταλέγεται σε σπάνια collectors βινύλια (εκτιμάται πάνω από €300 σε αξία). Επίσης, έχουμε συμπεριληφθεί σε compilation CDs "Bloodbrothers 1" και "Βloodbrothers 2", έχουμε ένα δικό μας mini CD που εκδόθηκε το 1998 από τη City Records, το "Spoils of Conflict", αλλά και το τελευταίο full άλμπουμ "Sundown on Humanity" που κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα από την "Pitch Black Records".
Τα highlights μίας πορείας
Η πρώτη μας συναυλία έγινε το 1986 με τους θρυλικούς Spitfire, ακολουθήσαμε μία πορεία με πάρα πολλές συναυλίες σε όλα τα μέρη της Κύπρου, το 1999 παίξαμε σε Βελιγράδι, στη Σερβία εν μέσω βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και επίσης σε ένα άλλο φεστιβάλ στο Bourgas της Βουλγαρίας και τέλος το 2005 στο Exit Fest στη Σερβία, στο Metal Hammer stage! Στο ίδιο φεστιβάλ έπαιζαν οι Slayer, Apocalyptica, Napalm Death, White Stripes κ.ά. Έχουμε ανοίξει το show σε αρκετά διάσημα συγκροτήματα όπως Sepultura, Rotting Christ, Nightingale, Nightfall, Uriah Heep!
Ακούστε τη μουσική μας
Στο CD μας και στις συναυλίες που κάνουμε.

 

MARIANNE'S WISH
Τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια στους Muse, θα σου αρέσουν αν, για παράδειγμα, σου αρέσουν και οι Foo Fighters, διασκεύασαν τραγούδι της Nelly Furtado, έπαιξαν στο ίδιο φεστιβάλ με τη Lady Gaga, αλλά και σε μαγαζί που κάποτε οι The Doors ήταν house band. Συγχύστηκες ε;
Η ισχύς εν τη ενώσει
Τα μέλη μίας μπάντας πρέπει να έχουν παρόμοιο πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους, αφού όταν μία μπάντα ζορίζεται για να συμπίπτουν οι ώρες για πρόβες, αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή που τα μέλη θα κουραστούν/βαρεθούν. Επίσης, αν η μπάντα παίζει επαγγελματικά πρέπει αυτό που κάνουν να είναι βιώσιμο σαν δουλειά, για ευνόητους λόγους.
Το σημαντικότερο όμως είναι να υπάρχει
αρκετά καλό αποτέλεσμα, ώστε το κοινό να θέλει να έρχεται στα shows.
Σπουδαίες μπάντες του εξωτερικού...
Μάλλον θα συμφωνούσαμε όλοι στο ότι τρέφουμε ιδιαίτερη συμπάθεια στους Muse. Κι αυτό ίσως επειδή βγήκαν σε μία εποχή, όπου η μουσική χρειαζόταν την ιδιαιτερότητά τους.
Ιδανικό live
Προτιμάμε τα φεστιβάλ αφού στις μεγάλες σκηνές, με μεγάλα ηχοσυστήματα, το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καλύτερο. Αν και κατά καιρούς έχουμε παίξει σε μικρούς χώρους ή ακόμη και χώρους που δεν είχαν την υποδομή για live, δίνοντας πάντα το 100%.
Η μουσική μας
Κάτι μεταξύ hard rock και mainstream rock. Μάλλον απευθύνεται σε κοινό που τους αρέσουν, ας πούμε, οι Foo Fighters.
Δισκογραφικά
Από τα τραγούδια μας βγαίνει ένα αυθεντικό αποτέλεσμα. Με αλλά λόγια, όταν δημιουργούμε δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές. Στα δυο άλμπουμ μας μπορεί να προσέξει κανείς ότι υπάρχουν πολλές επιρροές, από κλασικές μπάντες και μη. Στο πρώτο μας άλμπουμ, για παράδειγμα, υπάρχει και μία διασκευή του "Say it Right" της Nelly Furtado. Αυτό δείχνει ότι δεν κολλάμε σε είδη μουσικής και εξυπακούεται ότι στο μέλλον μπορεί να προκύψει οτιδήποτε.
Τα highlights μιας πορείας
Ξεχωρίζουμε τις συναυλίες μας στην Αμερική, όπου εμφανιστήκαμε στο πλέον μεγαλύτερο festival παγκοσμίως, το SXSE στο Austin (Texas). Το να παίζεις κάπου και την ίδια ώρα, λίγο πιο κάτω, να έχει συναυλία η Lady Gaga και στο απέναντι πάρκο ο Slash (μεταξύ άλλων πολλών), είναι σίγουρα κάτι ιδιαίτερο. Επίσης, ξεχωριστή ήταν και η εμφάνισή μας στο επικό 'Whiskey A Go Go', όπου, κάποτε, οι The Doors ήταν house band. Εξαιρετική εμπειρία ήταν όμως και η παρουσία μας στο "Ράδιο Αρβύλα".
Ακούστε τη μουσική μας
Στο youtube πλέον υπάρχουν όλα τα τραγούδια μας, αλλά κάποιος που θέλει να κάνει download τα άλμπουμ, τότε μπορεί να τα βρει στο iTunes και σε αντίστοιχες ιστοσελίδες. Γενικές πληροφορίες για τις συναυλίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας www.marianneswish.com και στη σελίδα μας στο Facebook.

 

THE AMALGAMATION PROJECT
Κινητήριος δύναμη της μπάντας, της οποίας ο ήχος είναι ένα αμάλγαμα παραδοσιακών μελωδιών από Βαλκάνια, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, διασκευασμένες και συνυφασμένες με ηλεκτρονικά στοιχεία και τζαζ αρμονία, είναι η Βασιλική Αναστασίου.
Η ισχύς εν τη ενώσει
Είναι σημαντικό να υπάρχει καθαρή μουσική κατεύθυνση και κάποιος που να είναι η κινητήρια δύναμη σε κάθε ομάδα. Επίσης, διαύγεια κι ειλικρίνεια. Αν υπάρχουν αυτά, δύσκολα θα υπάρξουν παρεξηγήσεις.
Ιδανικό live
Η μουσική μας είναι αρκετά ακουστική, δηλαδή σχεδόν πάντα χαμηλές εντάσεις και ως εκ τούτου χρειάζεται ησυχία, όπως όλες οι μουσικές.
Η μουσική μας
Δανεικές παραδοσιακές μελωδίες από Βαλκάνια, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, διασκευασμένες και συνυφασμένες με ηλεκτρονικά στοιχεία και τζαζ αρμονία. Επίσης, πρωτότυπες συνθέσεις σε παρόμοιο ύφος. Και μπόλικος αυτοσχεδιασμός.
Δεν απευθυνόμαστε
Σε κόσμο που δεν σέβεται κάποιον, όταν διηγείται μία ιστορία.
Δισκογραφικά
Η ιδέα του Amalgamation Project υπάρχει από το 2006. Στην πορεία συνεργάστηκα με διάφορους μουσικούς και κατέληξα στην παρούσα σύσταση της μπάντας που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια. Μουσικοί που με εμπνέουν και έχουμε μια πολύ καλή φιλική σχέση. Ερμής Μιχαήλ στην κιθάρα και εναρμόνιση των τραγουδιών, Άλκης Αγαθοκλέους στο νέυ, Νικόλας Τρύφωνος στο κοντραμπάσο, Αντρέας Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέλιος Ξυδιάς στα τύμπανα. Επίσης κατά καιρούς έχουμε διάφορους guests. Ηχογραφήσαμε ένα e.p. με 4 τραγούδια
πέρσι και ετοιμαζόμαστε να μπούμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας άλμπουμ σύντομα.
Τα highlights μίας πορείας
Έχουμε παίξει σε αρκετές συναυλίες τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένων των Φεστιβάλ Αξιοθέας, το Έθνικ Φεστιβάλ του θεάτρου Ριάλτο και Jazz Festival στον Πωμό. Επίσης, έχουμε παίξει στο Λονδίνο, στο Green Note και στο St.Ethelburgas Centre.
Ακούστε τη μουσική μας
Το δισκάκι με τα 4 τραγούδια μπορεί κάποιος να το παραγγείλει μέσω της ιστοσελίδας μας www.theamalgamationproject.com, ενώ μαζί θα του ταχυδρομηθεί και μία υπέροχη χειροποίητη θήκη την οποία έφτιαξε η Μαρία Τσιροδημήτρη. Επιπλέον, περιμένοντας για το άλμπουμ που θα βγει το χειμώνα, μπορείτε να ακούσετε δείγματα στην ιστοσελίδα μας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close