Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι πιο όμορφες παραλίες της Λεμεσού

Από το Governor's ως το Κούριο και το Πισσούρι, η Λεμεσός είναι μια ατέλειωτη παραλία!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2014

Δεν διαθέτει χρυσές αμμουδιές, έχει όμως παραλίες για όλα τα γούστα, με καλό φαγητό, δυνατές μουσικές, trendy λουόμε νους και δυνατό vibe. Ανακάλυψέ τις κι εσύ!

 

Παραλία ‘Blueberry’ H party animal
Στο χάρτη: Βρίσκεται στην Αμαθούντα, σε σημείο κοντά στην Αρχαία Αμαθούντα. Θα βγεις από την πρώτη έξοδο πριν φτάσεις Λεμεσό, της Παρεκκλησιάς, και θα πας δεξιά.
Πλαζ: Ωραία παραλία με ξαπλώστρες, στην οποία συχνάζει κυρίως νεαρόκοσμος. Γενικά η Αμαθούντα θεωρείται μια πολύ καλή περιοχή για snorkeling και καταδύσεις. Μάλιστα, ακριβώς απέναντι από τα αρχαία, βρίσκεται θαμμένο το αρχαίο λιμάνι (μόνο για εκπαιδευμένους δύτες).
Γεύση: Στο σχετικά μεγάλο μαγαζί το "Blueberry", με την απρόσκοπτη θέα, μπορείς να απολαύσεις μια χαρά φαγητό, όπως burgers και ό,τι άλλο τραβά η ψυχή σου.
Strong point: Τις Κυριακές κάνουν parties με DJs και γίνεται ο χαμός!

 

Ακτή Κυβερνήτη Η αγνή
Στο χάρτη: Στη διαδρομή προς Λεμεσό (από Λευκωσία), βγες από την έξοδο για Governor's και ακολούθησε τις πινακίδες.
Πλαζ: Τι να πούμε γι' αυτή την πολύ γνωστή αμμώδη και family friendly παραλία; Ο συνδυασμός γαλάζιου και λευκού, με τους ασπρόβραχους, είναι όλα τα λεφτά.
Γεύση: Οι παραλίες εδώ είναι γνωστές με τα ονόματα των εστιατορίων: "Ανδρέας & Μέλανη", "Κάλυμνος", "Παναγιώτης" κ.λπ., όλες με ωραίο ψαράκι, ουζάκι και άρωμα ιωδίου.
Strong point: Στο "Κάλυμνος", δίπλα στην οργανωμένη παραλία, οι βράχοι σχηματίζουν 3-4 private κολπάκια. Αρκεί να πας νωρίς. Επιπλέον, αν πας πιο δυτικά, θα βρεις και ορισμένες σπηλιές για πιο ρομαντικές στιγμές.

 

Παρεκκλησιά (Παραλία ‘Plus Sea’) Η εξωτική
Στο χάρτη: Βγες από την πρώτη έξοδο πριν φτάσεις στην πόλη, πήγαινε δεξιά και θα την πετύχεις.
Πλαζ: Έχει μήκος μισό περίπου χιλιόμετρο και μπόλικη άμμο, όσο σε λίγες παραλίες της πόλης, ενώ οι ξύλινες ξαπλώστρες του Plus Sea με τα κόκκινα μαξιλάρια, ειδικά το weekend, είναι δυσεύρετες.
Γεύση: Αν θα καθίσεις στο "Plus Sea", θα βρεις μεν καλό φαγητό, υπολόγισε όμως ότι θα ξοδέψεις κάτι παραπάνω.
Strong point: Το γεγονός και μόνο ότι η διακόσμηση εδώ δεν περιορίζεται στο λευκό χρώμα, αλλά συνδυάζει εξωτικά και ethnic στοιχεία, αυτόματα τη διαφοροποιεί από οτιδήποτε άλλο.

 

Κολπάκι Lighthouse (πρώην El Ninio) Η trendy
Στο χάρτη: Βρίσκεται κάτω από το "Lighthouse by Pralina". Αν δεις κάπου πολύ κόσμο μαζεμένο, τότε είσαι σωστά.
Πλαζ: Εδώ απολαμβάνεις βουτίτσες, άμμο και καθαρά νερά, ενώ η έλλειψη ανέμων, την καθιστούν ως μια πανέμορφη παραλία. Δεν λείπουν φυσικά οι ρακέτες και... οι κοιλιακοί.
Γεύση: Αφού θα την αράξεις που θα την αράξεις από το πρωί μέχρι αργά, ξεκίνα τη μέρα σου με καφέ, κοκτέιλ ή μπιρίτσα και κατά το μεσημεράκι άλλαξε σκηνικό, επιλέγοντας κάτι από το μενού του εστιατορίου.
Strong point: Αλήθεια, έχεις δοκιμάσει την ηλιοθεραπεία στις άνετες σεζλόνγκ τού "Lighthouse";

 

Παραλία "Dream Café"/"Puesta" Η chilled
Στο χάρτη: Λίγο πιο κάτω από το Four Seasons Hotel βρίσκεται ένα άδειο χωράφι. Άφησε εκεί το αυτοκίνητό σου και κατέβα στην παραλία. Αριστερά είναι το "Puesta".
Πλαζ: Ήσυχη και καθαρή παραλία, με Γαλάζια Σημαία και με ναυαγοσώστη, η οποία παρέχει ξαπλώστρες σε τρία διαφορετικά σημεία: κάτω από το "Dream", δίπλα στο Four Seasons, εκεί όπου είναι και τα water sports, αλλά και στο σημείο μεταξύ "Puesta" και "Dream" οι οποίες τοποθετήθηκαν πολύ πρόσφατα.
Γεύση: Στο "Dream" θα απολαύσεις από σνακ, μέχρι γλυκά, παγωτό και ουζομεζέ, ενώ στο "Puesta" θα βρεις το απόλυτα value for money παγωτό της πόλης! Εξαιρετική θέα, τέλειο φαγητό και λογικότα τες τιμές.
Strong point: Εδώ πραγματικά θα χαλαρώσεις. Τόσο στην παραλία όσο και στο "Puesta", ενώ ακόμα και οι kite surfers που εμφανίζονται κάποτε είναι μια ωραία πινελιά.

 

Lady’s Mile Η εναλλακτική
Στο χάρτη: Βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Λεμεσού, κοντά στο My Mall. Είναι στην ουσία η ανατολική ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.
Πλαζ: Η 8 χιλιόμετρων παραλία είναι το ιδανικό μέρος για ντόπιους και ξένους, αλλά κυρίως για οικογένειες, αφού τα ρηχά νερά επιτρέπουν τα παιχνίδια με τα παιδιά.
Γεύση: Πολλά τα εστιατόρια για μπιρίτσα και ψαράκι, μεταξύ των οποίων ο πολύ γνωστός "Γλάρος" αλλά και το "Captain's Cabin".
Strong point: Πέρα από τη μεγάλη έκταση, για κάποιους μετρούν πολύ και τα κρύα τα νερά. Ειδικά όταν ο υδράργυρος χτυπά 42άρια.

 

Παραλία "Malindi" Η κοσμική
Στο χάρτη: Θα το δεις καθοδόν προς τη Μαρίνα του St. Raphael, στο ύψος που είναι και τα υπόλοιπα του Uptown Square.
Πλαζ: Κυριλέ καταστάσεις με πολύ γνωστές κοσμικές παρουσίες. Θα λατρέψεις τις μοντέρνες λευκές ξαπλώστρες, πολύ περισσότερο τις διπλές, που διαθέτουν και δικό τους κάλυμμα το οποίο μπορείς να τραβάς αντί ομπρέλας.
Γεύση: Το φαγητό στο Malindi είναι πολύ καλό. Απλές συνταγές παρουσιασμένες όμως με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Strong point: Αν θα μείνεις μέχρι το βραδάκι, τότε δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις θέα Λεμεσού by night στο εξαιρετικό εστιατόριο "Sailor's Rest".

 

Παραλία Κουρίου Η ρομαντική
Στο χάρτη: Στο χωριό Επισκοπή, περίπου 17 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Από τον Άγιο Ερμογένη ακολουθείς το δρόμο και βγαίνεις στον παραλιακό όπου θα βρεις τα τρία εστιατόρια.
Πλαζ: Η παραλία είναι κυρίως αμμώδης και με χαλίκια, πολύ ήσυχη, ενώ τα νερά είναι κατάλληλα και για windsurfing και kite surfing, εξ ου και στο πρώτο κομμάτι θα βρεις πολλούς kite surfers.
Γεύση: Αν δεν έχεις πάρει κάτι μαζί σου, το "Blue Island", το τρίτο στη σειρά εστιατόριο, έχει αξιόλογο φαγητό.
Strong point: Η τοποθεσία αυτή είναι γνωστή ως αρχαιολογικός χώρος, με το αρχαίο ελληνορωμαϊκό θέατρο Κουρίου σε πολύ μικρή απόσταση. Τέλειο background και πολλή ηρεμία.

 

Guaba Η ξέφρενη
Με 137.000 likes στο Facebook, δεν είναι να ψάχνεις έξτρα λόγους για να πας ως το "Guaba" για "μπάνιο". Πάντως, αν θέλεις όντως να πας για μπάνιο, κάν' το καθημερινή, αφού τις Κυριακές υπάρχουν άλλα "θέματα". Ποιος θα τολμήσει αλήθεια να μπει στο νερό όταν εκατοντάδες Guabians χορεύουν ξέφρενα στους ρυθμούς του DJ που φιλοξενεί ο "ναός"; Ποιος;

 

Κόλπος Πισσουρίου Η άγρια
Στο χάρτη: Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού, στο δρόμο για την Πάφο, στο νότιο άκρο του παλιού χωριού.
Πλαζ: Η παραλία διαθέτει πολύχρωμα βότσαλα και χαλίκια, ενώ σε αντίθεση με πολλές άλλες παραλίες της Λεμεσού, ξεχωρίζει για την ψιλή χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της. "Προστατεύεται" από το ακρωτήρι "Άσπρο", προσφέροντας μοναδική ηρεμία και γαλήνη.
Γεύση: Για ένα σαντουιτσάκι μπορείς να πας στην καντίνα πίσω από την παραλία, ενώ μια άλλη επιλογή είναι το "Λιμανάκι", ένα εστιατόριο του οποίου οι γεύσεις θα σε ξετρελάνουν.
Strong point: Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν να κάνουν θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοΐα και paraglide.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close