Cine News , Κινηματογράφος

Ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, στα 9 θερινά σινεμά του νησιού

Απολαμβάνουμε τα βράδια του καλοκαιριού με ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2022

Έρχονται το καλοκαίρι και φεύγουν λίγο πριν μπει το φθινόπωρο. Τα θερινά σινεμά απλώνουν "λευκό σεντόνι" σε πλατείες και αυλές και μας ταξιδεύουν στον κόσμο της 7ης τέχνης, προβάλλοντας ταινίες υπό των φως των αστεριών!

Εξάλλου, πώς μπορείς να νιώσεις καλοκαίρι χωρίς να περάσεις μία βραδιά σε ένα θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού μας;

Πάρε γρανίτα ή ποπκόρν κι ακολούθησέ μας! Προτού το κάνεις όμως, σημείωσε ότι αυτά είναι μόνο όλα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής! 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θερινό Σινεμά Δήμου Λατσιών
Ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου Λατσιών υποδέχεται και φέτος  μικρούς και μεγάλους λάτρεις του κινηματογράφου στην κεντρική αυλή του Δ΄ Δημοτικού σχολείου Λατσιών από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, με ταινίες μεταγλωτισμένες στα ελληνικά. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την είσοδο του σχολείου πριν την έναρξη της προβολής. Οι προβολές αρχίζουν τη  Δευτέρα, 20 Ιουνίου με την αμερικανική περιπέτεια κωμωδία κινουμένων "The Croods 2" (2020), συνεχίζονται την Πέμπτη, 23 Ιουνίου με το παιδικό αμερικάνικο "The Boss Baby 2" (2021), ακολουθεί τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου η αμερικανική κωμωδία κινουμένων σχεδίων "Sing 2" (2021) και ολοκληρώνονται την Πέμπτη, 30 Ιουνίου με την καναδική ταινία κινουμένων σχεδίων "Paw Patrol" (2013).
>> Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Open Air Cinema
Το Nicosia Mall δίνει ραντεβού και φέτος με τις πιο όμορφες καλοκαιρινές στιγμές μας και χαρίζει στα βράδια μας τη μαγεία του θερινού σινεμά. Οι πιο υπέροχες βραδιές του Open Air Cinema σε συνεργασία με τα Rio Premier Cinemas, παρέα με ποτό και φαγητό, βρίσκονται φέτος στο χώρο Plaza του Nicosia Mall και υπόσχονται στιγμές απόλαυσης, ψυχαγωγίας και δροσιάς στην πιο ζεστή εποχή του χρόνου. Μάθετε όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολής στο https://www.nicosiamall.com/5382-2/ και κάνετε τη κράτηση σας online ή στο ταμείο του θερινού σινεμα. Οι προβολές γίνονται καθημερινά και περιλαμβάνουν νέες διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες, παιδικές ταινίες και πολυσυζητημένες πρεμιέρες. Χορηγός  Επικοινωνίας:  Ράδιο Πρώτο
>> Πληρ. 77 770 710.



Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη 22
Η μεγαλύτερη αυλή της Λευκωσίας, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ανοίγει την πύλη της και υποδέχεται κάθε Πέμπτη μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όσους επιθυμούν να απολαύσουν κινηματογραφικές ιστορίες, μουσικές διαδρομές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και δυνατά συναισθήματα. Μάλιστα, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος μετατρέπεται και αυτή τη χρονιά σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο για μικρούς και μεγάλους, με μια σειρά προβολών σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου. Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος είναι: «ΕNCANTO (2021)» (7/7/22 - 21:00), Ντοκιμαντέρ “Eleonora’s Falcon -Life in Balance» (07/07/22- 20:00), «Jungle cruise (2021)» στις 21/7/22 - 21:00, Ντοκιμαντέρ“ Eleonora’s Falcon -Life in Balance» (21/07/22 - 20:00), «Ghostbusters afterlife (2021)» (4/8/22 – 21:00) και το «Coco (2017)» (8/9/22 – 21:00).
>> Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00 και 21:00, ενώ οι πόρτες εισόδου θα ανοίγουν από τις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.



Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», η ετήσια γιορτή του πρωτοποριακού κινηματογράφου στον τόπο μας και ο αγαπημένος θεσμός όσων παθιάζονται με το εναλλακτικό σινεμά, επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι, μεταξύ 20 και 26 Ιουνίου 2022, στη φιλόξενη, εσωτερική αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στην παλιά Λευκωσία (παρά την Πύλη Αμμοχώστου). Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture. Με αφιερώματα σε εξέχοντες δημιουργούς, το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου» εστιάζει την προσοχή του σε ένα σινεμά διαφορετικό, με έντονο το πειραματικό και ιδιοσυγκρασιακό στοιχείο, σε έναν κινηματογράφο που παρατηρεί, αλληλεπιδρά και οδηγεί την ευρύτερη κινηματογραφική γλώσσα σε ανεξερεύνητες ατραπούς. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Φεστιβάλ ανεβάζει αυλαία  με το πρώτο Δελτίο Καιρού του David Lynch [Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάμπας] και συνεχίζει με τρείς ταινίες της Άννα Καννάβα. Το εναρκτήριο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την προβολή της θρυλικής ταινίας του Dario Argento, Deep Red (1975). Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα στους David Lynch, Άννα Καννάβα, Dario Argento, Mario Bava, Barbara Hammer και Pier Paolo Pasolini. Το κυπριακό στοιχείο είναι και φέτος παρόν με την νεαρή εικαστικό / περφόρμερ Νεφέλη Κεντώνη. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από σύντομα αφιερώματα με τίτλους: Black Liberation Movies, Forensic Architecture: Αναζητώντας την αλήθεια και Εναλλακτικοί Χρονότοποι – Επιλογές από το Αρχείο του Academic Film Center του Βελιγραδίου.
Δες όλο το πρόγραμμα εδώ.
>> Δ 20 - Κ 26 Ιουνίου, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία. Ώρα έναρξης προβολών: 20.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 407856 ή στο Facebook, στη σελίδα Images & Views of Alternative Cinema Film Festival και στην νεοσύστατη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://ivacfestival.com/ 


Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον "Το Έρμα"
Ένας ιδιαίτερος χώρος στη Λευκωσία μεταμορφώνεται ανά διαστήματα σε θερινό σινεμά με την προβολή επιλεγμένων ταινιών. Ο λόγος για το Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον "Το Έρμα" που και τον Ιούνιο προβάλλει στη φιλόξενη του αυλή αριστουργήματα του σινεμά! Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κυκλοφορία μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, προβάλλει το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Ο Νονός». Κάθε μία από τις τρεις εργάσιμες Δευτέρες του Ιουνίου (6, 20 και 27 του μηνός στις 19:30) θα προβληθούν τα τρία μέρη του επικού φιλμ που πραγματεύεται την εξέλιξη της οικογένειας Κορλεόνε: Από τον Βίτο Κορλεόνε (Μάρλον Μπράντο) που εδραιώνεται ως επικεφαλής της Μαφίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι τον γιο του Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) που παίρνει τα σκήπτρα απ’ τον πατέρα του και μέσω ενός δικτύου που εκτείνεται απ’ το Βατικανό μέχρι τα υψηλά δώματα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ στις ΗΠΑ επιχειρεί να περάσει στο ξέφωτο της νομιμότητας.
>> Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον "Το Έρμα", Έκτορος 42, πλησίον πύλης Αμμοχώστου, παλιά Λευκωσία, 19.45. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22 346770.

ΠΑΦΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (ΡIFF) παρουσιάζει για έβδομη συνεχή χρονιά, από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουνίου, ένα πλούσιο πρόγραμμα υπαίθριων προβολών, στον όμορφο κήπο του πολιτιστικού χώρου Τεχνόπολις 20. Στη φετινή έκδοση συμμετέχουν 30 ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, και όπως κάθε χρονιά το PIFF υπόσχεται ένα τριήμερο ταξίδι με ιστορίες και εικόνες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Από την Παρασκευή 24 μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20:45 το βράδυ, θα παρασυρθούμε σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι κάτω από τον έναστρο ουρανό της Πάφου, αλλά και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες της κάθε βραδιάς με το Βραβείο Κοινού. Το καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Πάφου, προσφέρει ένα πρόγραμμα προβολών γεμάτο αγάπη και πάθος για τον κινηματογράφο, και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.
Δες όλο το πρόγραμμα εδώ.
>> Παρ 24 - Κ 26 Ιουνίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.45. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: www.piffcyprus.com / info@piffcyprus.com

Κέντρο Τεχνών Κίμωνος
Το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προτείνει μια σειρά από θερινές προβολές ταινιών για τις νύχτες του καλοκαιριού στην αυλή του οικήματός του. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες από 7 εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών κινηματογράφου και 3 βραδιές με ποιοτικές Κυπριακές παραγωγές, μία εκ των οποίων μάλιστα θα είναι αφιερωμένη σε Κυπριακές παραγωγές ταινιών μικρού μήκους. Οι προβολές αρχίζουν από την Τετάρτη, 13 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο, 13 Αυγούστου, στις 21.00.
Δες όλο το πρόγραμμα εδώ.
>> Τετ 13 Ιουλίου - Σ 13 Αυγούστου, Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, Πάφος, 21.00. Εισιτήρια: €5/ Προπώληση στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος ή kimonosartcenter.com/garden-screenings. Πληρ. 26102180 & 99478162.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Μουσείο Πιερίδη
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου ετοίμασε και φέτος σινέ ταξίδια, ζωντανεύοντας και πάλι τον θερινό κινηματογράφο στην πόλη της Λάρνακας, το Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα. Οι προβολές θα περιλαμβάνουν μια ειδική προβολή με κυπριακές και διεθνείς βραβευμένες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2021. Οι προβολές ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.
Δες όλο το πρόγραμμα εδώ.
>> Μέχρι 7 Σεπτεμβρίου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.
 

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

Protaras Summer Film Festival
Μετά από 2 χρόνια απουσίας, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στον Πρωταρά επιστρέφει και φέτος τίποτα δεν το αναβάλλει ούτε το σταματά! Το Protaras Summer Film Festival θα διεξαχθεί από τις 13/7 μέχρι και τις 31/7 στο γνώριμο σημείο, την Πλατεία Λεύκολα στον Πρωταρά, όπου θα απολαύσουμε, κάτω από τον έναστρο ουρανό, τις ταινίες που έσπασαν =ταμεία.
>> 13 - 31 Ιουλίου,Πλατεία Λεύκολα, Πρωταράς. Πληρ. 99 895252.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close