News , Guide

Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει σταδιακά την περιοχή

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022

Σήμερα, μετά την διάλυση της αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά, τοπικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές περιοχές και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, από το μεσημέρι και μετά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.


Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων.


Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close