Wine Guide , Εστιατόρια

Αυτά είναι τα κρασιά που ξεχώρισαν στον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου

Ολοκληρώθηκε ο13οςΚυπριακός ΔιαγωνισμόςΟίνου

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2022

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ανακοινώνει την ολοκλήρωση του 13ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). Στη βάση πνεύματος ευγενούς άμιλλας, διαγωνίστηκαν 33 οινοποιεία με συνολικά 178 οίνους, αριθμός ο οποίος εκδηλώνει το υψηλό ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από τους οινοπαραγωγούς.

Η τελετή Βράβευσης έγινε στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το παρόν τους έδωσαν οργανωμένα σύνολα του οινικού τομέα, οινοπαραγωγοί και άλλοι που ασχολούνται με τον κλάδο.

Οι διαγωνιζόμενοι οίνοι αξιολογήθηκαν από διακεκριμένη επταμελή Κριτική Επιτροπή υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Δρ Valeriou V. Cotea, Γραμματέα της Επιστημονικής και Τεχνικής Επιτροπής Οίνου του OIV και επιτηρητή του Διαγωνισμού για διασφάλιση των Κανόνων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου.

Στον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου παραχωρήθηκαν 3 Μεγάλα Χρυσά, 47 Χρυσά, και 6 αργυρά μετάλλια, καθώς και 8 Ειδικές Διακρίσεις σε βραβευμένους οίνους προερχόμενους από γηγενείς ποικιλίες της χώρας μας. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οίνων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό έχουν λάβει υψηλή βαθμολογία, γεγονός που θα δικαιολογούσε τη βράβευση τους με μετάλλιο, εάν δεν υπήρχε ποσοστιαίος περιορισμός στις βραβεύσεις από το πρωτόκολλο του OIV. Οι βραβευμένοι οίνοι παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας (www.moa.gov.cy/da).

Ο 13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου δίνει το μήνυμα ότι μοναδικός νικητής είναι ο Κυπριακός Οίνος, του οποίου αναδεικνύεται η συνεχιζόμενη εξέλιξη, η ανοδική πορεία της ποιότητάς του και το γεγονός ότι ανταγωνίζεται επάξια οίνους με διεθνή αναγνωρισμένη αξία.

Δες ΕΔΩ τον κατάλογο με όλα τα κρασιά που βραβεύθηκαν

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close