26 May 2022
Θέατρο , Μη χάσετε

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας ανεβαίνουν στη Λευκωσία για καλό σκοπό

Στο πλαίσιο του 6ουΦεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2022

Ο Σύνδεσμος Φίλων Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου είναι ένας από τους φιλανθρωπικούς φορείς που έχει επιλέξει ο Δήμος Στροβόλου για να παραχωρήσει όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων της παράστασης «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» που θα δοθεί στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου. 

Η  παράσταση του Φεστιβάλ «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 η ώρα 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Την απολαυστική κωμωδία των Ν. Τσιφόρου και Π.Βασιλειάδη, ανεβάζει η ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.

Είσοδος €5.  

Πληροφορίες και εισιτήρια στο Tickethour.com.cy. Τηλέφωνο 77777040.

Ο Σύνδεσμος Φίλων του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου ιδρύθηκε το 1985 με στόχο τη συμπαράσταση στο έργο του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, που οι αείμνηστοι Στέλιος Ιωάννου και η σύζυγος του Έλλη δημιούργησαν στη μνήμη του γιου τους Χρίστου, που έχασαν πρόωρα.

Υπήρξε η πρώτη υπηρεσία, που λειτούργησε στην Κύπρο για ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και έχει αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία άλλων Ιδρυμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό.                    

Το Ίδρυμα προσφέρει υπηρεσίες σε εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση και κοινωνική ένταξη, προστατευμένα εργαστήρια, δοκιμαστική αποκατάσταση, επαγγελματική αποκατάσταση, αθλητισμό, διατροφή και οικοτροφείο.

Έργον του Συνδέσμου Φίλων είναι η στήριξη και η συμπαράσταση στο έργο του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου. Ο Σύνδεσμος Φίλων στηρίζει την ισότητα των παιδιών αυτών μαζί με όλα τα άλλα παιδιά και συνδράμει στην φιλοσοφία για την κοινωνικοποίηση των μαθητών των 3 Ιδρυμάτων.                                 

Ο Σύνδεσμος Φίλων λειτουργεί τα Ε.Ο.Μ. στα Λατσιά (Ενταγμένες Οικιστικές Μονάδες). Είναι μικρό συγκρότημα διαμερισμάτων στο οποίο ζουν άτομα με ελαφρά νοητική υστέρηση, που ύστερα από ειδική εκπαίδευση στο Ίδρυμα, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί σε βαθμό που να μπορούν να ζουν με μικρή επίβλεψη στην κοινωνία. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά εργοδοτούνται  στην αγορά. 

Επίσης ένα μεγάλο έργο που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Φίλων είναι η Στέγη Άγιος Χριστόφορος. Η Στέγη Άγιος Χριστόφορος είναι ένα άλλο δημιούργημα των αείμνηστων Στέλιου και Έλλης Ιωάννου, η οποία φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση μεγάλης ηλικίας. Στον Άγιο Χριστόφορο θα έχουν μια ποιότητα ζωής, την  αγάπη και τη φροντίδα που χρειάζονται. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close