Προβολή της ταινίας "Lingui"

Όταν πρωτοσυναντάμε την Αμίνα, λυγίζει σίδερα. Αυτή είναι η δουλειά της. Αφαιρεί από τα τεράστια λάστιχα των φορτηγών το εσωτερικό μέταλλο και το σμιλεύει σε καλάθια, που μετέπειτα πουλάει στους δρόμους. Έτσι μεγάλωσε την έφηβη πλέον κόρη της. Έτσι επιβίωσε από τη στιγμή που η οικογένειά της την αποκήρυξε και την έδιωξε – όταν έμεινε έγκυος από τον άντρα που αγαπούσε, τον άντρα που την παράτησε.

Από τότε η Αμίνα λυγίζει σίδερα. Δεν δέχεται την πρόταση γάμου του πολύ μεγαλύτερού της γείτονα, που δεν χάνει ευκαιρία να της θυμίσει ότι χρειάζεται ένα αρσενικό να την προστατεύει και να της βγάλει την ρετσινιά της "εύκολης" γυναίκας, της ανύπαντρης μητέρας. Αλλά η Αμίνα δεν λυγίζει, λυγίζει σίδερα. Ζει για την κόρη της. Μόνο που η κόρη μοιάζει ότι ακολουθεί την μοίρα της μητέρας της: μένει έγκυος στα 15 της χρόνια. Το κορίτσι θέλει να κάνει έκτρωση, κάτι κοινωνικά και θρησκευτικά απαγορευμένο στη χώρα τους.

Τι θα επικρατήσει; Ο δεσμός μητέρας-κόρης, ή οι θρησκευτικοί δεσμοί που θέλουν τις γυναίκες για πάντα υποδεέστερες, για πάντα εξαρτημένες;

Το "Lingui" του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Mahamat Saleh Haroun, μια δραματική κοινωνική ταινία, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, που μας έρχεται από το αφρικανικό Τσαντ και απέσπασε πολύ καλές κριτικές, θα προβληθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Ρίο 3 Λεμεσού, από τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Λεμεσού. 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία

Mahamat Saleh Haroun

Πρωταγωνιστούν

Achouackh Abakar, Souleymane, Rihane Khalil Alio

Διάρκεια

87'

Προβολή

16 Μαϊου 

Ρίο 1-6 Λεμεσός
Gmap: 
ΔΕΥ16 ΜAΙΟΣ
20.15
Ελλάδος 125, Λεμεσός

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30