Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ιταλική οινογαστρονομία 5 αστέρων!

Πήγαμε στοilTeatro στο πολυτελέςParklane, a Luxury Collection Resort Spa

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2022

Η είδηση ότι το υψηλού γαστρονομικού επιπέδου, ιταλικό εστιατόριο il Teatro του πολυτελούς Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό, άνοιξε ξανά τις γκλαμουράτες του θύρες, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να με αφήσει αδιάφορο.

Ο μαγευτικός αίθριός του χώρος, μεταξύ ουρανού, θάλασσας, αλλά και του αριστοτεχνικά φωτισμένου υδάτινου κόσμου που περιτριγυρίζει το αμφιθεατρικό κατάλυμα, θα καταλάβει σίγουρα ουκ ολίγα megabytes από τη μνήμη του κινητού σου τηλεφώνου.

Τα φορτωμένα με λεμόνια, λεμονόδεντρα, τα βότανα στους ανθώνες και η ανοιχτή κουζίνα στην οποία περίοπτη θέση κατέχει ο αναψοκοκκινισμένος ξυλόφουρνος, συνθέτουν κι αυτά με τη σειρά τους το αισθητικό ψηφιδωτό του πανέμορφου χώρου.

Το εδεσματολογικό μενού βροντοφωνάζει με μια πρώτη ανάγνωση, ‘’Viva Italia’’, προσφέροντας με έναν έξυπνο τρόπο την αυθεντία της ιταλικής κουζίνας, αλλά συνάμα και άφθονες προτάσεις, αγγιγμένες με το δημιουργικό πινέλο της ομάδας των σεφ.

Ορεκτικά, σαλάτες, πίτσες, πιάτα ζυμαρικών, ριζότο, αλλά και κυρίως πιάτα στα οποία πρωταγωνιστεί το φρέσκο ψάρι, τα μαλάκια και οι εκλεκτές κοπές κρεατικών, οι προτάσεις που θα προκαλέσουν και στη δικιά σου παρέα, όμορφα, αλλά δύσκολα γαστριμαργικά διλήμματα.

Απόλαυσε με την καρδιά σου, πριν φτάσουν οι πρώτες σου επιλογές, την εξαίρετή τους φοκάτσια, πλαισιωμένη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, άλειμμα ελιάς και λιαστής ντομάτας και με συνοδοιπόρο τον βραβευμένο με χρυσό, οινοχόο Miroslav Kalinic, προετοιμάσου για οινογαστρονομικά παντρέματα που θα ανακαλείς συχνά.

Το καρπάτσιο με λαβράκι, τρούφα, γιούζου και πέρλες σόγιας (€25.50) θα αναστατώσει, σαν και του λόγου μας και τους δικούς σου γευστικούς κάλυκες, ενώ το ίδιο θα συμβεί αν κι εσύ επιλέξεις την πρωτοπόρα, νοτισμένη με σικελιανό τουίστ, σαλάτα με φρέγκολα (€21), ρόκα, αβοκάντο και φέτα, περασμένη με βινεγκρέτ μουστάρδας.

Η σαλάτα μπουράτα, με μοτσαρέλα και βασιλικό, δροσερή και αέρινη (€22), ενώ τα καλύτερα έπονται εφόσον ο pizzaiolo θα ετοιμάσει και για εσένα μια λεπτόφυλλη, κριτσανιστή πίτσα Μαργαρίτα (€24), ευλογημένη διακριτικά με φρέσκια μοτσαρέλα, σπιτική σάλτσα ντομάτας και βασιλικό.

Τα μεγάλων διαστάσεων ραβιόλι που κλείνουν στην καρδιά τους μείγμα εκλεκτών τυριών, μανιταριών και μαύρης τρούφας (€33) θα τα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά. Η ίδια γαστριμαργική ευτυχία θα επέλθει και όταν γευτείς το φωτογραφικού και όχι μόνο, ενδιαφέροντος, κριθαρώτο θαλασσινών (€40), που απογειώνεται με μπισκ γαρίδας και καραβίδες.

Ιταλική κουζίνα και γλυκές αμαρτίες, ένα και το αυτό, γι' αυτό ακολούθησε τις προτροπές του πολυδύναμου διευθυντή, Παναγιώτη, και πες "si", στα μοναδικά προφιτερόλ (€14), που ενώνονται στο στόμα με τραγανές υφές, ζεστή πραλίνα σοκολάτας και παγωτό βανίλιας.  

(25862000) Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close