Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Όλα όσα είναι καλό να γνωρίζεις για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο

Το Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο είναι σίγουρα είναι ένα από τα πιο όμορφα του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2022

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το τμήμα Δασών μάς συστήνει τις ομορφιές του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο.

Το Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο έχει έκταση 385 εκτάρια και βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο άκρο του νησιού, 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας και 2 νοτιοδυτικά της περιοχής Πρωταρά. 

Στην καρδιά του Πάρκου λειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης  Κάβο Γκρέκο. Το Πάρκο διαθέτει μικρό εκδρομικό χώρο στην τοποθεσία ‘‘Άγιοι Ανάργυροι’’ ενώ στην περιοχή ‘‘Κόννοι’’, τον μοναδικό αμμώδη κολπίσκο της περιοχής, έχει ανεγερθεί αναψυκτήριο, τουαλέτες και άλλες στοιχειώδεις διευκολύνσεις που εξυπηρετούν τον μεγάλο αριθμό λουομένων που επιλέγουν τον κολπίσκο αυτό.

Εξαιρετική αλλά και μοναδική θέα απολαμβάνει ο επισκέπτης από το βραχώδες ύψωμα του Κάβου όπου έχουν τοποθετηθεί παγκάκια. Υπάρχουν επίσης, ποδηλατόδρομοι που δίνουν την ευκαιρία στους ποδηλατιστές να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα, ενώ το δίκτυο μονοπατιών, μήκους 16 χιλιομέτρων, κατάλληλα σηματοδοτημένο περνά από σημεία ενδιαφέροντος και δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει όλα τα στοιχεία του Κάβο Γκρέκο.

Κανόνες Συμπεριφοράς του Επισκέπτη:

  • Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε οποιοδήποτε σημείο του δάσους. Το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται αποκλειστικά για την ετοιμασία φαγητού και μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.
  • Διατηρείτε το Πάρκο καθαρό. Πριν φύγετε μαζέψτε σχολαστικά όλα τα σκουπίδια που προκαλέσατε εσείς ή η παρέα σας και τοποθετήστε τα στα σκυβαλοδοχεία.  Αν δεν υπάρχουν ή είναι γεμάτα, πάρτε τα σκουπίδια μαζί σας, μην τα αφήσετε σε σακούλια έξω από τα σκυβαλοδοχεία. 
  • Το κόψιμο φυτών, η απόσπαση πετρωμάτων και η παρενόχληση της πανίδας υποβαθμίζουν τα δασικά μας οικοσυστήματα και απαγορεύονται από τη Δασική Νομοθεσία. 
  • Αποφεύγετε να προκαλείτε  οποιαδήποτε ζημιά στους χώρους αναψυχής και στις κατασκευές που υπάρχουν.
  • Σεβαστείτε την ηρεμία του χώρου.  Το δάσος αποτελεί το σπίτι για εκατοντάδες ζωικούς οργανισμούς και χώρο ξεκούρασης και ηρεμίας χιλιάδων άλλων επισκεπτών.
  • Αποφεύγετε το κάπνισμα όταν περπατάτε στα Μονοπάτια Μελέτης της  Φύσης.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθείτε καπνό ή φωτιά επικοινωνήστε άμεσα με το Τμήμα Δασών (τηλ. 1407 χωρίς χρέωση).

Φωτογραφίες: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close