News , Guide

Μαγευτικές εικόνες από το σημείο θέας στον Πάνω Αμίαντο

Σημείο θέας στο δρόμο Πάνω Αμίαντος – Πλατεία Τροόδους, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους.

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2022

Το σημείο θέας αναβαθμίστηκε στα πλαίσια του έργου GEOSTARS «Αστροπαρατήρηση και φυσικό περιβάλλον – εναλλακτικό προϊόν ανάπτυξης και προβολής των γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου» με το ακρωνύμιο GEOSTARS. 

Το ΕΔΠ Τροόδους αποτελεί περιοχή εφαρμογής του έργου GEOSTARS με τη δημιουργία εισόδων του Εθνικού Δασικού Πάρκου, υπαίθριου χώρου αστροπαρατήρησης και σημείων ενημέρωσης, καθώς και αναβάθμιση εισόδων εκδρομικών χώρων και θέσεων θέας. 

Το Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ) Τροόδους είναι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός που προσφέρει ιδιαίτερες ευκαιρίες δασοτουρισμού, γνωριμίας, απόλαυσης της φύσης και του τοπίου. Κηρύχθηκε ως Εθνικό Δασικό Πάρκο το 1992 σύμφωνα με τον Περί Δασών Νόμο για τη διαφύλαξη και σωστή αξιοποίηση των πολύτιμων λειτουργιών και αξιών του. Φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό ιθαγενών και ενδημικών φυτών από κάθε άλλη περιοχή της Κύπρου και είναι μια από τις 13 περιοχές με μεγάλο ποσοστό βιοποικιλότητας φυτών στη Μεσόγειο. 

Το έργο GEOSTARS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και στοχεύει στην παράλληλη ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού με επίκεντρο την αστροπαρατήρηση στην Κύπρο και στην Κρήτη. Για περισσότερες πληροφορίες: https://geostars.eu/

Το Τμήμα Δασών με τις εικόνες αυτές εύχεται καλές εξορμήσεις στη φύση και στα δάση μας, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον. 

Φωτογραφίες από το σημείο θέας στον Πάνω Αμίαντο: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close