Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για… ορθοπεταλιές!

Βολτάρουμε με το ποδήλατο στoυς ποδηλατοδρόμους της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2014

Το ποδήλατο είναι διασκέδαση, είναι υγεία και είναι… και πολύ της μόδας! Και δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να δοκιμάσεις καινούργιες διαδρομές, από την άνοιξη, ούτε όμως και καλύτερος τρόπος για να ασκηθείς προκειμένου να είσαι σε φόρμα το καλοκαίρι! Οι ποδηλατοδρόμοι πάντως που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις πόλεις και επαρχίες του νησιού μας, σε ωθούν να τους… ακολουθήσεις!

 

Στη… Λευκωσία Εκατοντάδες ποδηλατιστές χρησιμοποιούν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου Ποταμού, που ξεκινά από τη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Ανθούπολη και καταλήγει στο πανέμορφο δάσος με ευκαλύπτους πίσω από το Γιώρκειο. Ποδηλατόδρομο διαθέτει επίσης το ενός χιλιομέτρου Γραμμικό Πάρκο στο Καϊμακλί, στο χώρο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, η Αγλαντζιά στο Πλατύ, ενώ δεκάδες είναι και αυτοί που επιλέγουν το Πάρκο Αθαλάσσας με τις πολλές διαφορετικές διαδρομές, τόσο σε άσφαλτο όσο και off-road. Αν σε βολεύει ωστόσο μπορείς να κάνεις ποδήλατο και Γραμμικό Πάρκο Παλλουριώτισσας, που ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο “Μπάτα” και καταλήγει στη συμβολή της οδού Μάρκου Δράκου με τη Λεωφόρο Λάρνακος ή ανάποδα και έχει απόσταση 2 χιλιομέτρων. Αν όμως δεν έχεις δικό σου ποδήλατο, μην απογοητεύεσαι. Το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων “Ποδήλατο εν δράσει” έχει σταθμούς σε όλους σχεδόν τους δήμους της πρωτεύουσας και θα σε εξυπηρετήσει αμέσως!

 

Στη… Λεμεσό Ο ποδηλατόδρομος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού… θα σε αναζωογονήσει! Ενώ και οι ποδηλατολωρίδες που δημιουργήθηκαν στη Δυτική Λεμεσό, από το My Mall μέχρι και το νέο κυκλικό κόμβο που οδηγεί στο νέο Νοσοκομείο, θα σε εξυπηρετήσουν το ίδιο καλά αν επιδιώκεις απλώς και μόνο την άσκηση. Στα σκαριά μάλιστα βρίσκεται και η δημιουργία 2 γραμμικών πάρκων, τα οποία θα διαθέτουν και δρόμο για τα ποδήλατα. Ο λόγος για το Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη, μέσω του οποίου θα εξωραϊστεί μια απόσταση 5.5 χιλιομέτρων από το παλαιό λιμάνι μέχρι τα βόρεια όρια του δήμου Κάτω Πολεμιδιών και από το ‘διχάλι’ νότια της Β΄ Τεχνικής Σχολής μέχρι την οδό Αγίας Φυλάξεως, αλλά και το Γραμμικό Πάρκο του ποταμού Βαθκειά στη Μέσα Γειτονιά. Αν δεν έχεις δικό σου ποδήλατο, κατά μήκος του παραλιακού ποδηλατοδρόμου και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης βρίσκονται οι περισσότεροι σταθμοί του συστήματος ‘NextBike’. Καβάλα ένα και… έφυγες!

 

Στη… Λάρνακα Παρόλο που δεν υπάρχει ούτε κι ένας ποδηλατόδρομος στην πόλη, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων απόσταση από τις Καμάρες έως την Αλυκή, μια διαδρομή που επιτρέπει να ποδηλατείς δίπλα στο νερό. Ωστόσο κάποιοι άλλοι ξεκινούν από το εστιατόριο ‘Mer Blue’ φτάνοντας μέχρι και τα ξενοδοχεία του Λόρδου στο δρόμο της Δεκέλειας, ενώ ποδήλατα συναντάς και στο δρόμο από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού μέχρι και τον ΚΟΤ.

 

Στον… Πρωταρά Η πρώτη επιλογή για βόλτα με το ποδήλατο στον Πρωταρά είναι ο παραλιακός πεζόδρομος που ξεκινά από την Περνέρα (πίσω από την ΤΕΤΥΚ) και καταλήγει στο ξενοδοχείο ‘Ναυσικά’. Ωραία διαδρομή στην περιοχή είναι και αυτή από Πρωταρά προς Κάβο Γκρέκο, ενώ αν σου αρέσει η περιπέτεια, μπορείς να επιλέξεις τα μονοπατάκια στο Κάβο Γκρέκο.

 

Στην… Πάφο Ούτε και στην Πάφο υπάρχει ποδηλατόδρομος, ωστόσο δημοφιλής είναι η διαδρομή που ξεκινά από την Πάφο με κατεύθυνση τον Ακάμα, μέσω Τάφων των Βασιλέων, αλλά και αυτή που ξεκινά από το Φάρο και φτάνει μέχρι τη Γεροσκήπου (παραλιακός). Πολλοί βέβαια είναι και αυτοί που πάνε και προς Άγιο Νεόφυτο, σε ένα σχετικά δύσκολο-ανηφορικό δρόμο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close