Eating News , Εστιατόρια

Αλλάζουν μενού τα κυπριακά εστιατόρια και ανεβάζουν τις τιμές (μέχρι και 25%)

Αύξηση των τιμών στα εστιατόρια και στους χώρους εστίασης

Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2021

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου, ο οποίος μίλησε για την αύξηση των τιμών στα εστιατόρια και στους χώρους εστίασης.

Αρχικά ανέφερε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να αλλάζουν τιμοκατάλογους. «Δεν είναι επιθυμίας μας μετά την πανδημία να αυξήσουμε τις τιμές». Πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα, ενοίκιο, γκάζι και στα τρόφιμα δημιούργησαν επιπλέον κόστη προς τους επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να αυξήσουν τις τιμές τους.
Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο οι τιμές θα αυξηθούν σε 20%-25%. «Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα παρουσιάζουν οι εισαγωγείς των προϊόντων, δηλαδή έλλειψη αγαθών και αύξηση στα μεταφορικά λόγω της τιμής του πετρελαίου». 

Επεσήμανε ότι είναι παράγοντες που επηρεάζουν τους επιχειρηματίες με αντίκτυπο στις τιμές και στον τουρισμό.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να μειωθούν οι υπηρεσίες και η ποιότητα σε ορισμένους χώρους εστίασης. Επεσήμανε ότι αποτάθηκαν στην Υπουργό Εργασίας για να εξευρεθούν λύσεις με το εργατικό δυναμικό».

Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την άποψη ότι οι επιχειρηματίες ανταμείβουν όσους δουλεύουν σκληρά. «Είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την ενσωμάτωση των τιπς στο μισθό των υπαλλήλων, αλλά και στην προτίμηση του πελάτη».

Καταληκτικά ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι συλλογικές συμβάσης δεν είναι μέσα στην ατζέντα, αλλά θα συζητηθεί με τις συντεχνίες.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close