Eating News , Εστιατόρια

Τα 5 νέα μπεργκεράδικα που πρέπει να δοκιμάσεις

Ζουμερά μπέργκερ και όχι μόνο σε πέντε νέα στέκια σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2021

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αγαπημένα πιάτα και δεν είναι άλλο από το μπέργκερ. Ένα πιάτο που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς, γεγονός που οδήγησε στο άνοιγμα αρκετών burger shops.

Μερικά από αυτά μάλιστα είναι πολύ ψαγμένα και αναζητούν νέους τρόπους πλασαρίσματος του πιάτου τους. Το μυστικό ενός καλού μπέργκερ φυσικά βρίσκεται στην πρώτη ύλη και κυρίως στο κρέας. Είτε βοδινό είτε χοιρινό ή ακόμη και κοτόπουλο... ωστόσο δεν φτάνει μόνο αυτό για το τέλειο burger. Το φραντζολάκι στο οποίο θα μπει, οι σος και οι σωστοί συνδυασμοί μπορούν να το απογειώσουν... 

Οι φίλοι των μπέργκερ αλλά και όσοι θέλουν να ανακαλύψουν νέα στέκια πρέπει να βάλουν στο πρόγραμμα μία δοκιμή από τα παρακάτω πέντε νέα μπεργκεράδικα που έκαναν την εμφάνισή τους στην Κύπρο και σου τα προτείνει το Check In Cyprus. 

Burger Connection
Εδώ το burger σού συστήνεται στην αυθεντική, κλασική αμερικάνικη εκδοχή του. Κι αυτό οφείλεται στο ότι ο ένας εκ των ιδρυτών ζούσε για χρόνια στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νότιας Καλιφόρνια και εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή αλυσίδα μπεργκεράδικου, στην οποία και σημείωσε μια άκρως επιτυχημένη πορεία και σταδιοδρομία. Εκεί λοιπόν έμαθε όλα τα μυστικά της παρασκευής ενός πραγματικά καλού, αυθεντικού μπέργκερ και πρόσφατα αποφάσισε να μας μυήσει στη γεύση αλλά και στα μυστικά του όλους εμάς, αφότου μετά λύπης διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο τομέα η Κύπρος δεν διαθέτει ικανοποιητικές επιλογές αλλά ούτε "δοκιμασμένους παίκτες" οι οποίοι να ανεβάζουν τόσο τον πήχη στο κεφάλαιο burger, που να σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Το μενού του αποτελείται από τα τρία signature burgers, φτιαγμένα με 100% βοδινό μπιφτέκι: Το “Burger Connection” με διπλό τυρί real cheddar, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες και τη μυστική connection sauce, το “Grand Burger Connection” με την ίδια συνταγή αλλά με μεγαλύτερο μπιφτέκι για ακόμα περισσότερη απόλαυση, και το “Bacon Burger” με έξτρα μπέικον όπως δηλώνει ξεκάθαρα και το όνομά του, για να προσδώσει μια πιο πικάντικη αίσθηση στην όλη γευστική εμπειρία. Το μενού συμπληρώνεται από το “Chicken Burger” και το “Vegan Burger”, που απευθύνονται στους πιο εναλλακτικούς λάτρεις των burgers. Φυσικά τα λαχταριστά σου μπεργκεράκια που φτιάχνονται με γευστικότατα ψωμάκια brioche, θα τα συνοδεύσεις και με τις πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες του “Burger Connection”. Αν λοιπόν θες να δοκιμάσεις πρώτος αυθεντικό αμερικάνικο μπέργκερ, ώστε να σου λυθεί η απορία για το πώς πραγματικά είναι και τι γεύση έχουν τα burgers που βλέπεις στις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές, δεν έχεις παρά να περάσεις μια βόλτα από το “Connection Burger”, και φεύγοντας από εκεί είμαστε βέβαιοι πως θα σιγοτραγουδάς ασυναίσθητα το “God Βless Αmerica”! Εδώ σίγουρα θα «αμαρτήσεις» υπεύθυνα απολαμβάνοντας κλασικές αλλά και πιο "πειραγμένες" εκδοχές του αμερικάνικου burger, χωρίς να στερηθείς την umami εμπειρία που σου υπόσχεται ένα ζουμερό burger.
>> (22 371 150) Το “Burger Connection” συστεγάζεται με την πιτσαρία “Pizza Mine”, στην 28ης Οκτωβρίου 37 στην Έγκωμη (2414). 

Grill n Roll
Το Grill n Roll Food Truck είναι εδώ -γευστικό και φοβερό- και σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις! Αρκεί βέβαια να τρελαίνεσαι για αυθεντικό world street food! Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σε στήσει στη ουρά του Grill n Roll… το οποίο ανεβάζει χειρόφρενο σε συγκεκριμένες τοποθεσίες (μπορείς απλά να παρακολουθείς τη σελίδα του στο facebook, για να μάθεις πού θα το βρεις), ενώ έρχεται και στο χώρο σου, ώστε να διοργανώσεις το πιο απίθανο και αξέχαστο πάρτυ ή εκδήλωση. Ο σεφ Αβραάμ Σαββίδης, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, επηρεασμένος από τις τάσεις της εποχής, αλλά και την κουζίνα που ξέρει και αγαπά πάρα πολύ, βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο μενού του “Grill n Roll” και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμα burgers, ένα απίστευτα λαχταριστό fish taco roll, και συνοδευτικά που θα σε ξετρελάνουν, ανάμεσά τους Κορεάτικο κοτόπουλο και ιταλικά Arancini. Άλλωστε, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ένα συνηθισμένο φαστφουντάδικο. Μπορεί το μενού του να είναι βασισμένο στην αμερικάνικη fast food κουλτούρα, όμως έχει σαφείς επιρροές και από άλλες κουζίνες του κόσμου, ενώ η ποιότητα των πρώτων υλών και ο ευφάνταστος συνδυασμός τους, δημιουργούν πολύ ιδιαίτερες γεύσεις που δεν συγκρίνονται με αυτά που έχεις ήδη δοκιμάσει. Το signature φαγητό τού Grill n Roll, είναι το Grill n Roll Burger, ένα ζουμερό αμερικάνικο βοδινό μπιφτέκι, που γαρνίρεται με τη signature σoς, μια μαρμελάδα μπέικον και συνοδεύεται από τυρί Cheddar και λεπτές φέτες από αγγουράκι ξιδάτο σε ‘’Hokkaido milk bun’’. Επιπρόσθετα, το Grill n Roll προσφέρει Crispy Chicken Burger, Veggie Burger, Pulled Pork και το πολύ ιδιαίτερο Fish Taco Roll. Τα λαχταριστά και πεταντόστιμα μπέργκερ και τάκος του Grill n Roll, θα τα απολαύσεις παρέα με εκλεκτά συνοδευτικά όπως τραγανές τηγανητές πατάτες, τα Mac & Cheese Arancini (μπάλες με macaroni και τυρί) και Korean Chicken. 
>> Για να ενημερώνεσαι σχετικά με τις τοποθεσίες όπου σταθμεύει το “Grill n Roll Food Truck”, κάνε like και follow στις σελίδες του σε Facebook και Instagram ή κάλεσε στο 77773535. 

Burgearth
Στην καρδιά της Λεμεσού, πολύ κοντά στην οδό Ανεξαρτησίας, άνοιξε τις πόρτες του ένα νέο στέκι, το οποίο ήδη συγκεντρώνει όλους τους burger maniac εκεί! Ναι, όπως πολύ σωστά κατάλαβες το μενού στο ολοκαίνουριο Burgearth, είναι αφιερωμένο στα χορταστικά και λαχταριστά burgers. Πιο συγκεκριμένα στο μικρό μεν, περιεκτικό δε μενού του θα βρεις 6 επιλογές burger, εκ των οποίων 4 με βοδινό, ένα με μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου κι ένα χορτοφαγικό burger από τραχανά και φακές. Όσο για τα burger του όλο κλείνονται σε ολόφρεσκο ψωμάκι brioche, ενώ από τις επιλογές ξεχωρίζει το Patty Jam το οποίο περιέχει μαγιονέζα τρούφας, μαρμελάδα φρούτων, λιωμένη μοτσαρέλα, τουρσί και τραγανό κρεμμύδι. Στο μενού θα βρεις και τηγανητές πατάτες με αρωματικά (όπως αλάτι με λεντρολίβανο), σαλάτα με πράσινο μήλο, καρύδια και μπρόκολο, αλλά και μαλακό cheese cake.
(25584663) Ναυπλίου 1, Λεμεσός.

Streat Burgers Cy
Ghost kitchen, cloud kitchen ή dark kitchen είναι ορισμένες από τις τελευταίες τάσεις στον τομέα της εστίασης. Πρόκειται για εικονικά εστιατόρια, χωρίς τραπέζια, σερβιτόρους και φυσική παρουσία πελατών. Αντ' αυτού οι κουζίνες τους δουλεύουν αποκλειστικά με παραγγελλίες και διαμονή φαγητού μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες. Ένα τέτοιο εστιατόριο έκανε την "εμφάνισή" του αρχικά στη Λεμεσό, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στη Λευκωσία, παρέχοντας αποκλειστικά υπηρεσίες delivery στους καταναλωτές. Ο λόγος για το Streat Burgers Cy, ένα μοναδικό concept, με λαχταριστά burger τόσο απερίγραπτα νόστιμα που θα σου γαργαλίσει την όρεξη να δοκιμάσεις περισσότερα.. Στο μενού του λοιπόν θα βρεις επιλογές σε burger (με USDA Black Angus Beef και με κοτόπουλο αλλά και με φιλέτο μπακαλιάρου), σαλάτες, πατάτες (γλυκοπατάτες και τηγανητές), onion rings και Crispy Chicken Strips. Το μενού ολοκληρώνουν φυσικά οι διάφορες σος. Επίλεξε ανάμεσα στα 6 διαφορετικά burger του και απογείωσε τον ουρανίσκο σου! Επίσης, η αλυσίδα πέρα από burger αναμένεται σύντομα να διανέμει και πίτσα, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμα concept, το οποίο όπως ανακοινώθηκε, θα λανσάρουν εντός των επόμενων εβδομάδων. Αυτή την στιγμή, οι πελάτες του STREAT Burgers μπορούν να κάνουν παραγγελίες μόνο για delivery αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας Bolt σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το κόστος διαφέρει αναλόγως της απόστασης από το κατάστημα.

Feedos
Το “Feedos” είναι το νέο food truck που «πάρκαρε» πρόσφατα στην πόλη της Λεμεσού και ήρθε για να προσφέρει μια ακόμα αξιόλογη επιλογή για λαχταριστό μπέργκερ στους Λεμεσιανούς, που είναι γνωστοί για την αγάπη και τη λατρεία που έχουν στη street food κουλτούρα. Την τιμητική τους έχουν φυσικά στο μενού του “Feedos” τα μπέργκερ με μοσχαρίσιο κιμά. Από τη σχετική λίστα εμείς θα σου προτείναμε το “Blue Diamond”, που αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό που θα σε συναρπάσει: μπέικον, ρόκα, ντομάτα, μανιτάρια πορτομπέλο, σπιτική μαρμελάδα φράουλα και σάλτσα από μπλε τυρί. Αλλά το μενού του “Feedos” διαθέτει και άλλες εξίσου "δυνατές" επιλογές για μπέργκερ, με χοιρινό μπιφτέκι, pulled pork, τραγανό κοτόπουλο και δύο αξιόλογες επιλογές για τους vegans, ενώ αίσθηση προκαλεί το πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο “Crispy duck”, που έχει ως βάση αρωματισμένη, τραγανή πάπια! Τα νέα αγαπημένα σου μπεργκεράκια θα τα συνδυάσεις φυσικά με τσιπς από πατάτα ή/και γλυκοπατάτα. Εάν όσα διάβασες σε… έπεισαν να δοκιμάσεις τις λαχταριστές γεύσεις του “Feedos” δεν έχεις παρά να πάρεις το αυτοκίνητό σου και να πας στην περιοχή του Άη Γιάννη της Λεμεσού όπου βρίσκεται «παρκαρισμένο» αυτή την περίοδο. 
(99125858) Σκόπα 9Β, Άγιος Ιωάννης, Λεμεσός. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close