Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πήγαμε στο Limassol Coffee Festival και ήταν υπέροχα!

Αν το χάσατε, ραντεβού στο Nicosia Coffee Festival 12-13 Μαρτίου 2022!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021

΄Ηταν ένα τριήμερο γιορτή του καφέ! Γνωρίσαμε από κοντά κορυφαία roasteries του εξωτερικού και ξανασυστηθήκαμε με τα αγαπημένα μας τοπικά brands. Σε ένα καλοκαιρινό τοπίο, δίπλα στη θάλασσα στη Μαρίνα Λεμεσού, ταξιδέψαμε γευστικά στην Κόστα Ρίκα, στον Παναμά, Βραζιλία, Ονδούρας και Γουατεμάλα για να συνεχίσουμε στην Αφρική: Κένυα, Αιθιοπία και Ουγκάντα καταλήγοντας στην Ινδονησία. Καφέδες απ’ όλο τον κόσμο ψημένοι στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ρωσία, Ιταλία και Ουκρανία. Μιλήσαμε στους καλύτερους roasters & barista και μάθαμε τόσα πολλά! Είδαμε τους πρώτους διαγωνισμούς στην Κύπρο με κριτές από το εξωτερικό και καταλάβαμε ότι εδώ γίνεται κάτι σημαντικότερο από ένα απλό Φεστιβάλ: χτίζεται η μοντέρνα κουλτούρα του καφέ.

Tο Limassol Coffee Festival μας συστήνεται!
Οι επαγγελματίες βρήκαν τους συνεργάτες τους, ο κόσμος της Κύπρου το αγκάλιασε και οι καλεσμένοι πρωταθλητές barista λάτρεψαν τη Λεμεσό! Η συνέχεια δίνεται στο Nicosia Coffee Festival σε ένα διήμερο που αυτήν τη φορά την τιμητική τους θα έχουν οι home barista και ο κόσμος που θέλει να μάθει περισσότερα για τον καλό καφέ: από τις χώρες παραγωγής στον μακρύ δρόμο που κάνει ο καφές μέχρι τα χέρια του barista! Σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες για τα Cyprus Coffee Festivals, προς το παρόν ας δούμε τι ακριβώς έγινε στο Limassol Coffee Festival!

20 εκθέτες και οι καλεσμένοι τους από το εξωτερικό ετοίμαζαν με μεράκι τους αγαπημένους τους καφέδες... συνολικά δοκιμάσαμε για πρώτη φορά 6 roasters από την Ελλάδα, 2 από τη Ρωσία και έναν από Ουκρανία! Ένα εντυπωσιακό ταξίδι γευσιγνωσίας που όχι μόνο αντιληφθήκαμε τις διαφορές μεταξύ των χωρών προέλευσης αλλά και το ότι ο κάθε roaster τονίζει τα χαρακτηριστικά που θέλει σε αυτούς τους καφέδες. Αγαπήσαμε τα παγωμένα εσπρέσο τόνικ και τα ζεστά κρεμώδη latte ενώ οι καφέδες που ξεχώρισαμε ήταν Αιθιοπία και Ονδούρας!

Φυσικά, οι καθημερινές μας αγαπημένες συνήθειες ήταν εκεί! Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους πίσω από τα καφέ που επισκεπτόμαστε στα πρωινά μας! Ρωτήσαμε και μάθαμε τα μυστικά του καλού καφέ από τους αγαπημένους μας barista και περάσαμε όμορφα δίπλα στη θάλασσα!

Είδαμε τα πρώτα πρωταθλήματα Βarista της Κύπρου! Κριτές προσηλωμένοι να κρατούν σημειώσεις και όμορφοι διαγωνιζόμενοι να προετοιμάζουν γι’ αυτούς εσπρέσο, καπουτσίνο και τα δικά τους signature drinks με βάση τον καφέ! Μια διαδικασία που φάνηκε ότι το επάγγελμα του barista είναι πιο βαθύ απ’ ό,τι νομίζαμε! Γνώσεις και δεξιοτεχνία, ξεχωριστές ιστορίες που συνόδευσαν τα ποτά που δημιουργήθηκαν. Οι νικητές, είναι οι πρεσβευτές του καλού καφέ στην Κύπρο: ο Μαρίνος από το Bike and Bean της Λεμεσού στον διαγωνισμό Barista και η Χάρις από τα Coffee Island στα Δεκέλεια στον διαγωνισμό Brewers Cup -φίλτρου.

Μιλήσαμε με πάνω από 10 ξένους πρωταθλητές Barista που επισκέφτηκαν την Κύπρο για το Limassol Coffee Festival! Από Ελλάδα, Ρωσία και Ουκρανία ήταν εκεί είτε σερβίροντας τους αγαπημένους τους καφέδες είτε ως Κριτές στους δικούς μας διαγωνισμούς! Μία διεθνής κοινότητα του καφέ που με ενθουσιασμό στήριξε την Κύπρο στα πρώτα της πρωταθλήματα barista, στο πρώτο της διεθνές φεστιβάλ καφέ.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν οι χορηγοί του Φεστιβάλ, καταξιωμένες εταιρείες που είναι πάντα υποστηρικτές της κοινότητας του καφέ σε διεθνές επίπεδο: Τα φίλτρα νερού Pentair Everpure από την Aquacrystal, οι μηχανές εσπρέσσο La Marzocco από την Equipme ltd, τα grinders Mazzer, η διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης Barista Hustle, ο πάγος Party Ice, τα γάλατα barista gold Νουνού, o καφές των διαγωνισμών Samba και η διαδικτυακή πλατφόρμα αγοράς πράσινου καφέ sensible coffee.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close