Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 ταβέρνες στο χωριό, για καλό φαγητό το σαββατοκύριακο

Αυτό το σαββατοκύριακο, ετοιμάσου για εξόρμηση αλλά και καλό φαγητό!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021

Το φθινόπωρο είναι ο ιδανικός μήνας για εξορμήσεις, εξ ου και αναζητούμε τα καλύτερα στέκια στην κυπριακή ύπαιθρο. Έτσι, αυτό το σαββατοκύριακο εξορμούμε στη φύση και απολαμβάνουμε το νησί μας καθώς επίσης και καλό φαγητό. 

Στις παρακάτω υπέροχες ταβέρνες που θα βρεις έξω από την πόλη θα απολαύσεις νόστιμους μεζέδες και το φυσικό τοπίο του χωριού! 

Ταβέρνα Τάκης, Βαβατσινιά
Ανακάλυψε την παραδοσιακή, κυπριακή κουζίνα, φτιαγμένη όπως της αρμόζει, στη γραφική ταβέρνα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βαβατσινιά. Εκεί θα σε υποδεχτεί εγκάρδια και φιλικά ο άρχοντας του μαγαζιού, ο κύριος Τάκης μαζί με τα παιδιά του. Ετοιμάσου να γευτείς όλα τα καλούδια που ετοιμάζουν, με φροντίδα και μεράκι, με τα καλύτερα υλικά και τις πιο αυθεντικές γεύσεις. Από το 2006 που πρωτοξεκίνησε, η δημοφιλής, αυτή, ταβέρνα, φροντίζει να σου προσφέρει κυπριακό, παραδοσιακό μεζέ που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Σημείωσε, ότι Κυριακή και Αργίες ο μεζές είναι διαφορετικός.
(24342780, 99342780) Βαβατσινιά, επ. Λάρνακας.

Μαύρες Χήνες
Εδώ θα περάσεις πολύ όμορφα ειδικά τα βράδια που υπάρχει ζωντανή μουσική. Η κοσμοπολίτικη φινέτσα της ταβέρνας έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν στο κελάρι της μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα κρασιά, ενώ στον επίσης ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα απολαύσουν το πούρο τουε. Όσο για τις γεύσεις, σερβίρει παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, οι οποίοι είναι λες και φτιάχτηκαν από τα χέρια της γιαγιάς, με την ίδια ζεστασιά και φροντίδα. Μουσακάς, κολοκυθάκια με τ' αβγά, κεφτέδες, ραβιόλες, χοιρινό φιλέτο κρασάτο, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, χαλλούμι, αρνί στο φούρνο, τηγανητές πατάτες, λουκάνικο, πουργούρι, μαζί με σαλάτες και ορεκτικά, θα φτάσουν στο τραπέζι σου για να σε χορτάσουν και με το παραπάνω (€25 το άτομο μαζί με μουσική). Μη φύγεις αν δεν απολαύσεις το γλυκό! 
(70 005459) Όμοδος.

Ταβέρνα Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής, μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να προσφέρει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Παραδοσιακά πιάτα, όπως κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, σεφταλιές, κολοκυθάκια με αυγά και πολλά άλλα, είναι γευστικοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την ταβέρνα Μακρής. 
(25421275, Facebook: Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. 

Ταβέρνα Καλή Ευτυχία
Η περίφημη παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα του Αλέκου και της Ροδούλας, "Η Καλή Ευτυχία" φέρνει στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας κάθε λογής κόσμο από όλη την Κύπρο. Την ταβέρνα αυτή θα την βρεις στον πυρήνα του χωριού και θα την ξεχωρίσεις αμέσως, χάρη στα έντονα παραδοσιακά κυπριακά αρχιτεκτονικά στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Πρόκειται εξάλλου για ένα πανέμορφο πετρόκτιστο σπίτι με ζεστή ατμόσφαιρα, καμάρες στο εσωτερικό, αλλά και μία εσωτερική αυλή - χάρμα οφθαλμών. Όσο για τις γεύσεις της, η Καλή Ευτυχία προσφέρει υψηλού επιπέδου παραδοσιακό κυπριακό φαγητό με τους μεζέδες και κρεατομεζέδες. Ωστόσο, από εδώ δεν πρέπει να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις, τι άλλο, πίτα με μέλι ιδιαίτερα διαδομένη στην περιοχή της ορεινής Λάρνακας. Θα την απολαύσεις ζεστή-ζεστή με μπόλικο μέλι. Μούρλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταβέρνα βραβεύτηκε με το Σύμφωνο Ανάδειξης της Κυπριακής Γαστρονομίας “Taste Cyprus – Delightful Journeys” από τo Υφυπουργείο Τουρισμού.
(24322690) Κ. Χατζηκουμή  2, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας.

Παλιομούχταρος
Είναι μια όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία. Ο Παλιομούχταρος, στον γραφικό Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, είναι μια ταβέρνα με τα όλα της. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, με μεγάλη χωρητικότητα και ευρύχωρη αυλή περικυκλωμένη από τεράστια καταπράσινα δέντρα και γρασίδι. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της υποδέχονται την πελατεία τους εδώ και 11 χρόνια με το πιο ζεστό χαμόγελο και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την ποικιλία που προσφέρει. Οι μεζέδες είναι όλοι της ώρας και φτιαγμένοι από τον 'άρχοντα' της κουζίνας, τον ιδιοκτήτη Μενέλαο Μενελάου. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά, καθώς και όλων των ειδών τα κρεατικά. Ξεχωρίζουν το μυρωδάτο χωριάτικο ψωμί, το κρασάτο, λουκάνικο, τα μυρωδάτα κεφτεδάκια, οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες, τα χειροποίητα χωριάτικα μακαρόνια της γιαγιάς, όπως και το αρνίσιο συκωτάκι αλλά και ο παραδοσιακός τταβάς. Από τα κρεατικά του πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το σουβλάκι του (χοιρινό και από κοτόπουλο, σερβίρεται και σούβλα κοτόπουλο), τις σεφταλιές και τα αρνίσια παϊδάκια του. 
(24323323, Facebook: paliomouxtaros / Παραδοσιακη Ταβερνα Παλιομουχταρος, Ιnstagram: @paliomouxtaros) Φίλιου Τσιγαρίδη, 12, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας. 

Πολυδέντρι
Στο πολύ φιλόξενο χωριό Πελένδρι της επαρχίας Λεμεσού, θα βρεις την ταβέρνα Πολυδέντρι. Μία ταβέρνα που σερβίρει χαρακτηριστικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας καθώς και μεζέδες, με προϊόντα της περιοχής, από χωριάτικα λουκάνικα μέχρι άγρια μανιτάρια. Μάλιστα η ταβέρνα διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με κληματαριά και πλήθος λουλούδια, η οποία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό γεύμα, μέσα στο πράσινο. Ανοικτά Παρασκευή βράδυ, Σαββάτο μεσημέρι & βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.
(99406549) Σωτήρη Τσαγκάρη 56, Πελένδρι, επ. Λεμεσού.

Ποταμός Κυπριακή Ταβέρνα
Πέρασε το Παλαιχώρι και στην ένδειξη Φαρμακάς κάνε αριστερά και πιο κάτω είναι το Καμπί και το εστιατόριο Ποταμός. Ένα εστιατόριο με τζάκι και τζαμαρίες, χτισμένο πάνω στον ποταμό! Εδώ λοιπόν έχεις να  επιλέξεις από το μενού κυρίως πιάτα και ορεκτικά, καθώς και τον πληθωρικό μεζέ με μερακλίδικα μεζεδάκια, και μπορείς να συνοδεύσεις από χωριάτικο κρασί ή ζιβανία, μέχρι επιλεγμένα τοπικά κρασιά και μπύρες. Και για το τέλος γλυκό… σπιτικές ζεστές πίτες με το μέλι (πισσίες) και γλυκό του κουταλιού, από τα χέρια της Μηλίτσας! Από Πέμπτη εως Κυριακή από τις 08.00-24.00. Την Κυριακή το μεσημέρι στρώνουν το παραδοσιακό μπουφέ τους και σε περιμένουν.
(22643315, 99541498) Καμπί, Φαρμακάς. 

Η ταβέρνα της Αψιούς
Η μοναδική ταβερνούλα στο μικρό χωριουδάκι Αψιού της ορεινής επαρχίας Λεμεσού φέρει και το όνομα της κοινότητας. Πρόκειται για ένα αυθεντικό, κλασικό κυπριακό ταβερνάκι που στεγάζεται στον παλιό ελιόμυλο της κοινότητας τον οποίο ο σημερινός ιδιοκτήτης του αγόρασε από την εκκλησία. Η ταβέρνα ονομάζεται "Η ταβέρνα της Αψιούς" και δεν ακολουθεί κανένα ιδιαίτερο κανόνα αλλά εκείνο της αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας. Σερβίρει ένα πλούσιο και νόστιμο μεζέ που περιλαμβάνει ζεστά και κρύα ορεκτικά, μυρωδάτα κρασάτα λουκάνικα, λούντζα, χαλούμι, σουβλάκι-σεφταλιά, κεφτέδες και πουργούρι, στιφάδο χοιρινό και για επιστέγασμα εξαιρετικό κλέφτικο με πατάτες. Ένα γραφικός χώρος, πετρόκτιστος, κτίσμα του περασμένου αιώνα με αυλή και ζεστό εσωτερικό χώρο. Μία πολύ καλή αφορμή για εκδρομή μέχρι την Αψιού το σαββατοκύριακο.
(99645198) Κοινότητα Αψιού, Λεμεσός.

Εστιατόριο Φουντουκιά
Το χωριό Σαράντι, ίσως, να μην το άκουσες ποτέ ξανά και όμως υπάρχει και είναι πανέμορφο! Βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, κοντά στα Λαγουδερά και είναι από τα πιο ψηλά χωριά της Κύπρου, αφού είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται κυριολεκτικά χωμένο μέσα στα πεύκα του δάσους Αδελφοί ενώ ανάμεσα στα δέντρα συναντούμε πολλές φουντουκιές. Εδώ, στο Σαράντι θα βρεις ένα απάχικο ταβερνάκι, που φημίζεται για τα νόστιμα πιάτα κυπριακής κουζίνας. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις ποικιλία κρεατικών της σχάρας αλλά και μαγειρευτών φαγητών, κάτω από τη σκιά των δέντρων. 
 

Νεράιδα
Στην ορεινή Λεμεσό, στο καταπράσινο πέρασμα του ποταμού Διάριζου, θα βρεις το γραφικό ταβερνάκι, Νεράιδα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό στέκι στο χωριό Φοινί, όπου απολαμβάνει κανείς τοπικές νοστιμιές, αλλά και τη θέα του ρέματος που περνά από εκεί. Εδώ θα απολαύσεις σπιτικές συνταγές παραδοσιακών πιάτων, με πρώτο και καλύτερο τον φοινιώτικο χοιρινό ταβά, αλλά και την ψητή πέστροφα, φρέσκια από το ιχθυοτροφείο της περιοχής, με τη 'μυστική' σος λαδολέμονο. Φτιάχνει επίσης σπιτικούς κεφτέδες, όσπρια και λαδερά τις καθημερινές, ενώ νόστιμα είναι και τα κουπέπια, οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί,και τα κουπέπια, το σπιτικό παστίτσιο, όπως επίσης και τα κρέατα στη σχάρα και οι σούβλες (κοτόπουλο και αρνί). 
(25421680, 99442110) Φοινί, επ. Λεμεσού. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close