Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το brunch στα καλύτερά του, σε 8 μαγαζιά της Κύπρου

Βrunch επιλογές για δυνατούς παίκτες στα πιο δημοφιλή σποτ του νησιού!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021

Αβγά benedict, μάτια ή ποσέ, pancakes, bagels, burgers, μπέικον, μαρμελάδες, κρουασάν, smoothies και κοκτέιλ κατακλύζουν τα social media κάθε Σαββατοκύριακο από όλους όσοι δίνουν ραντεβού για brunch! 

Λιτό ή πλούσιο, κλασικό ή gourmet, απλό ή δημιουργικό, γλυκό ή αλμυρό, ακριβό ή φτηνό, αυτοσχέδιο ή οργανωμένο, το brunch πλέον στη χώρα μας περιλαμβάνει σχεδόν ό,τι μπορείς να φανταστείς, ενώ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για early –ή μέχρι αργά– drinks με φίλους. Εξάλλου, κάθε ευκαιρία για νόστιμο φαγητό, ευφάνταστα κοκτέιλ και σωστή παρέα αποτελεί πάντα καλή ιδέα.Όπως και να 'χει, ένα είναι σίγουρο: όπου κι αν κυκλοφορείς τα Σαββατοκύριακα και ό,τι τύπος κι αν είσαι, σίγουρα εκεί έξω υπάρχει το ιδανικό brunch για σένα.

APRON COOKING STORIES Σπιτικό brunch με αγνά υλικά
Το εστιατόριο της Λευκωσίας που μας πρωτοσυστήθηκε πριν από 2 χρόνια, έχει αποκλειστικό στόχο να φέρει στο τραπέζι μας σπιτικές γεύσεις οι οποίες δημιουργούνται με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας από τοπικούς παραγωγούς. Σε αυτήν τη φιλοσοφία έχει βασιστεί και το μενού του brunch του Apron Cooking Stories, με το οποίο έχει εισέλθει στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης που σερβίρουν brunch. Η διαφορά βρίσκεται στα αγνά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε όλα τα πιάτα και σε βοηθούν να κατανοήσεις άμεσα ότι αυτό που απολαμβάνεις είναι και σπιτικό και ποιοτικό.

Στο μενού: Παραδοσιακή - γαστρονομική κουλτούρα, όμορφος χώρος για να πιεις εκεί τον πρώτο σου πρωινό καφέ, δημιουργικά πιάτα, αλλά και σπιτικές γλυκοδημιουργίες με άποψη. Στο Apron έχεις επίσης την ευκαιρία να συνοδεύσεις τα πιάτα σου με τη σπιτική λεμονάδα του αλλά και τις επιλογές σε signature cocktails που σου προσφέρει. 

Δοκίμασε: Οι γεύσεις που σίγουρα θα σε κερδίσουν ξεκινούν από τη Μεξικάνικη Ομελέτα η οποία σερβίρεται σε τορτίγια με πιπεριές, μανιτάρια, σπανάκι, λιωμένο τσένταρ και ντοματίνια. Η Στραπατσάδα είναι πραγματικά όπως τη φαντάζεσαι –σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με φρέσκες ντομάτες, χαλλούμι και αυγά. Το Avocado Brioche Benedict είναι για τους εκλεκτικούς, αφού εκτός από το περιεχόμενο το οποίο προδίδει και το όνομά του, ενισχύεται με φρέσκο καπνιστό σολομό. Για το τέλος άφησε χώρο για έναν αλμυρό και γλυκό ταυτόχρονα δημοφιλή πειρασμό, το The One. Αποτελείται από τα σπιτικά pancakes του Apron που φτιάχνονται από αυθεντική ζύμη, η οποία περιέχει γιαούρτι και φρέσκα αυγά και η οποία παρασκευάζεται καθημερινά χειροποίητα στην κουζίνα του. Στις χορταστικές τηγανίτες απλώνονται δύο λωρίδες τραγανού μπέικον, τηγανητό αυγό και τηγανητό χαλλούμι. Το πιάτο ολοκληρώνει το σιρόπι σφένδαμου που του χαρίζει μία ιδιαίτερη γλυκύτητα.

Κάντε λοιπόν μία στάση στο Apron οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και θα μας θυμηθείς!

(22675858) Σοφούλη 34, Λευκωσία 1096. Δ-Κ 10.00-15.00. 
FacebookApron
InstagramApron Cooking Stories

 

MODERN & MUM'S Μοντέρνο και παραδοσιακό συνάμα
Μοντέρνο, φωτεινό, προσιτό και συνάμα παραδοσιακό. Το λέει εξάλλου και το όνομά του, Modern & Mum's. Πρόκειται για ένα καλόγουστο, χαλαρό μαγαζί, στην οδό Ανδρέα Μιχαλακοπούλου 24, πολύ φιλόξενο, που συνδυάζει το μοντέρνο με μικρές παραδοσιακές πινελιές. Διαθέτει αρκετά (χαμηλά και ψηλά) τραπεζάκια καθώς και ένα πλούσιο μενού, που μπορεί να σε χορτάσει από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα. Εδώ το πρωινό είναι καθημερινή υπόθεση και σερβίρεται από τις 08.00 μέχρι και τις 12.30. Τα Σάββατα όμως και τις Κυριακές, η ιεροτελεστία του brunch παίρνει παράταση, εξ ου και το ωράριο αλλάζει! Το Σάββατο θα απολαύσεις brunch από τις 09.00-14.30. Μπορείς ωστόσο να παραμείνεις στο χώρο για καφέ, κρέπες, pancakes, waffles, παγωτό μέχρι τις 18.00. Τις Κυριακές θα πας εκεί από τις 09.00-15.30.

Στο μενού: Εδώ μαγειρεύουν πιάτα μαμαδίστικα, που όμως είναι φτιαγμένα με γνώση, τεχνική και κέφι. Για brunch θα σου φτιάξουν το κλασικό Modern & Mum's Breakfast, Scramble Sandwich, Γεμιστό κρουασάν, Eggs Benedict αλλά και αφράτη ομελέτα. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν τα λαχταριστά τους pancakes!  Όσο για τα μεσημέρια θα φτιάξουν όσπρια ημέρας, λαχταριστά πιάτα ημέρας (όπως σούπες, παστίτσιο, σουτζουκάκια κ.ά.) αλλά και λαχταριστά γλυκά. Στο μενού επίσης θα βρεις από σπιτικές πίτες και αλμυρά σνακ, μέχρι σπιτιικά μπιφτέκια και ζεστά σάντουιτς, ολόφρεσκες σαλάτες, ακόμα και πίτσες! Όλα φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά και με τις καλύτερες συνταγές! Το μενού συμπληρώνουν ροφήματα όπως καφέδες, τσάγια, χυμούς, smoothies κ.λπ.


Δοκίμασε: Αν είσαι κλασικός τύπος, τότε προτείνουμε το Modern & Mum's Breakfast (με αβγά μάτια, μπέικον, χαλούμι σχάρας, πράσινες ελιές, μανιτάρια). Για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου, το Yogurt Fruits είναι το κατάλληλο πιάτο! Κι επειδή brunch χωρίς αβγά δεν γίνεται, βάλε στο τραπέζι σου Scramble Sandwich (με ψωμί ολικής, αβγά, λούντζα, ψητή ντομάτα και δροσερή σαλάτα), Eggs Benedict αλλά και αφράτη ομελέτα με σάλτσα Hollandaise. Στα οπωσδήποτε βάλε και το Γεμιστό κρουασάν με καπνιστό σολομό. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν τα λαχταριστά τους pancakes, που σερβόρονται με σιρόπι σφένδαμου, μπέικον και τηγανητό αβγό! Στα συν βάλε ότι μπορείς να παραγγείλεις το platter brunch, το οποίο θα ικανοποιήσει όλη την παρέα! 

Το μενού διαφοροποιείται κάθε εβδομάδα, με τις επιλογές να ποικίλουν. 

Σημείωσε επίσης ότι το brunch μπορεί να παραδοθεί και στο χώρο σου μέσω delivery ή take away. Τέλος, το Modern & Mum's αναλαμβάνει να ετοιμάσει πακέτα με brunch, εξυπηρετώντας εταιρικά ή ατομικά πάρτι κ.ά., ενώ μπορεί να διοργανώσει αντίστοιχα πάρτι και στον δικό του χώρο (οπότε κάνε την κράτησή σου!). 

(22767200) Ανδρέα Μιχαλακοπούλου 24, Λευκωσία. 
Facebook: Modern & Mum's
Instagram: modern_and_mums 

 

MOUSON Lovely weekend brunch spot 
Το Mouson είναι ένα καταπληκτικό venue στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Λευκωσίας, με ζεστή ατμόσφαιρα, μοντέρνα, κλασάτη διακόσμηση, σωστό σέρβις και ένα διεθνές μενού που ξεχειλίζει απόλαυση! Πέρα λοιπόν από τα όμορφα after work απογεύματα και βράδια, το Μουσών είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και για το brunch του, το οποίο σερβίρεται σε ένα καλόγουστο σκηνικό στην καταπράσινη ατμόσφαιρά του, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.00-16.00 (μόνο με κρατήσεις!).

Στο μενού: Στο ανανεωμένο μενού του θα βρεις τις εύγευστες προτάσεις του σεφ Κυριάκου Κερλέγκου και της ομάδας του, με signature brunch dishes που περιλαμβάνουν νόστιμα French toast και pancakes, ποικίλες επιλογές σε πιάτα με πρωταγωνιστή το αβγό, healthy επιλογές για όσους ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και κάποια “μεσημεριανά” πιάτα που σερβίρονται μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Δοκίμασε: Το Mouson French Toast, με σπιτικό σιρόπι αλμυρής καραμέλας, τραγανό καραμελωμένο μπέικον, φρέσκια μπανάνα και cream cheese. Από τα πιάτα με αβγό, οπωσδήποτε επίλεξε το Madame Zorpa (ελληνικό καρβέλι με καπνιστό ζαμπόν, τυρί cheddar, σπιτική κρέμα μπεσαμέλ και πράσινη σαλάτα με αυγό τηγανητό μάτι). Εναλλακτικά, μπορείς να απολαύσεις την αντίστοιχη εκδοχή του, χωρίς αβγό, ονόματι Monsieur Zorpa. Το Blockbuster Omelette επίσης πρέπει να μπει στα οπωσδήποτε! Το Acai Bowl, με σπιτική γκρανόλα, πουρέ από acai, νιφάδες από αποξηραμμένη καρύδα, σπόρους chia, φρέσκο μάνγκο, μπανάνα και ακτινίδιο, ήρθε για να σε μυήσει στο healthy living. Αν πας πεινασμένος, τότε το Put the Kot Down, με φρέσκο στήθος κοτόπουλου κυπριακής εκτροφής (250 γρ.) πανέ σε ιαπωνική φρυγανιά και μπέικον, σε σπιτικό bun με σος μαγιονέζας, σερβιρισμένο με πατάτες τηγανητές θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Φρόντισε όμως να κρατήσεις λίγο χώρο για τα πεντανόστιμα pancakes του! Τέλος, ανεπιφύλακτα θα πρέπει να δοκιμάσεις και τα ανανεωμένα signature brunch cocktails που έχει επιμεληθεί o mixologist Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου! 

(22664444) Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία. Σ-Κ και τις αργίες 10.00-16.00. 
Facebook: Mouson Bar & Restaurant
Instagrammouson bar restaurant

 

NÖM Ένα καθαρόαιμο healthy spot στο κέντρο
Σε αυτό το πολυσυζητημένο ‘day venue’ της Στασάνδρου, με την όμορφη ατμόσφαιρα, τη healthy φιλοσοφία και τα αρώματα που σπάνε μύτη, κάθε μέρα είναι Κυριακή, αφού το –εκτενές ομολογουμένως– brunch menu είναι διαθέσιμο καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα. Με σαφείς λονδρέζικες επιρροές αλλά και καινοτόμες συνταγές, η κουζίνα εδώ έχει πραγματικό ταλέντο, ενώ όλα τα υλικά είναι φρέσκα και δεν επιτρέπεται ούτε καν η προφορά των λέξεων «κατεψυγμένο» και «έτοιμο».

Στο μενού: Το μενού του ακολουθεί τη φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής, εξ ου και περιλαμβάνει πιάτα με πρωταγωνιστή το αβγό, νόστιμα bagel, ολόφρεσκες σαλάτες, bowls, κρουασάν, κυρίως πιάτα με σολομό, κοτόπουλο και φρέσκα ζυμαρικά, pancakes αλλά και σπιτική πεντανόστιμη γκρανόλα. Smoothies, καλοφτιαγμένοι καφέδες και ολόφρεσκοι χυμοί συμπληρώνουν το μενού! 

Δοκίμασε: Σίγουρα τη ciabatta, με κοτόπουλο πανέ, τυρί μοτσαρέλα, μαγιονέζα μάνγκο και ρόκα, σερβιρισμένο με γλυκοπατάτες με τρούφα! Από τις επιλογές με αβγά, αξίζει να δοκιμάσεις το Skinny Royal, με ποσέ αβγό, καπνιστό σολομό, αβοκάντο και σπιτική σος από γιαούρτι και κουρκουμά, το οποίο ξεχειλίζει νοστιμιά. Αν πάλι, θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο, η σαλάτα Chicken είναι η καλύτερη επιλογή! Για το τέλος, άφησε τα συγκλονιστικά pancakes του (και οι 3 επιλογές θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου!).

(22777077) Αγίας Ελένης και Στασάνδου 3Γ,1060, Λευκωσία. Δ-Παρ 08.00-16.00 & Σ-Κ 09.00-16.00. 
FacebookNom
Instagramnomnomcy

 

PAUL Brunch με φρέσκες γαλλικές γεύσεις!
Tα φρέσκα ψωμιά βγαίνουν αχνιστά από το φούρνο, τα αυγά ετοιμάζονται ποσέ, τηγανητά ή σε ομελέτες και οι παρέες γεμίζουν τα τραπέζια τόσο σε Λευκωσία όσο και σε Λάρνακα! Πρόκειται για το αγαπημένο πλέον σε όλους brunch στο PAUL Boulangerie – Patisserie – Bistro – Café! Το PAUL μετρά 4 χρόνια λειτουργίας στο νησί και πέραν των 130 χρόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεχίζοντας να ικανοποιεί τους θαμώνες του με ένα από τα πληρέστερα και πλουσιότερα μενού προγεύματος!

Στο μενού: Τα ζεστά φρέσκα ψωμιά που ζυμώνονται με συνταγές οι οποίες μας ταξιδεύουν πέντε γενεές πίσω και ψήνονται καθημερινά από επαγγελματίες αρτοποιούς που ξεχωρίζουν για την αγάπη στην τέχνη τους, αλλά και οι επιλεγμένες και ποιοτικές πρώτες ύλες, δημιουργούν τη βάση για ένα ολοκληρωμένο μενού που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κάτι για κάθε περίπτωση.

Δοκίμασε: Με προσανατολισμό την ποιότητα, το PAUL προσφέρει μια σειρά από προϊόντα με στοιχεία απαραίτητα για την καλή διατροφή, με έμφαση στη γεύση και τα φυσικά τους συστατικά. Οι γαλλικές τηγανίτες, τα φρέσκα αρτοσκευάσματα, τα μπενετίκτ, τα croque, τα quiche και τα παραδοσιακά γαλλικά και όχι μόνο σάντουιτς είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα βρείτε στο πλούσιο του μενού! Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε τις επιλογές σας με ένα καφέ φτιαγμένο με το μοναδικό χαρμάνι που η Lavazza παρασκευάζει αποκλειστικά για τα PAUL σε ολόκληρο το κόσμο ή με φρέσκες επιλογές από χυμούς και smoothies! Ζήστε την εμπειρία που προσφέρει το PAUL στο μοναδικό περιβάλλον του με γαλλικά στοιχεία και την ιστορία που χαρακτηρίζει το brand!

Rendez-vous για brunch στο PAUL! Απολαύστε λαχταριστό brunch και στο νέο κατάστημα στο Metropolis Mall στη Λάρνακα!

(22029377) Zήνας Κάνθερ 11, / (22000210) Mall of Cyprus, Λευκωσία. /(24000000) Metropolis Mall, Λάρνακα. 
Facebook: PAUL1889.Cyprus
Instagram: paulcyprus

The Boys At Number Fiv e The place to be
The Boys at Number Five λειτουργεί απο το καλοκαίρι του 2014. Πρόκειται για ένα μαγαζί που θεωρείται ο κατεξοχήν προορισμός για brunch και πρόγευμα. Εδώ θα καθίσεις αναπαυτικά στο φωτεινό, μοντέρνο, και γουστόζικο χώρο του και πέρα από λαχταριστά πιάτα, θα απολαύσεις και την ατμόσφαιρά του! Μπορείς να το επισκεφθείς καθημερινά (7 μέρες τη βδομάδα) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3.30 το απόγευμα, για νόστιμο brunch και λαχταριστό πρόγευμα ενώ για μεσημεριανό τις καθημερινές  προσφέρονται και τα Health Bowls, όπου ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του γεύμα μέσα από μια σειρά προεπιλεγμένων υλικών τα οποία αλλάζουν εβδομαδιαία και μηνιαία ανάλογα. Τις δε Πέμπτες επανέφεραν τα μοναδικά Boozy Nights, τα οποία συγκεντρώνουν όλη την πόλη εκεί, για κοκτέιλ, burgers και μουσική!

  

Στο μενού: Το δημοφιλές brunch spot ειδικεύεται στα pancakes, εξ ου και στο μενού του θα τα βρεις σε 5 διαφορετικές εκδοχές! Ωστόσο, το μεγάλο του ατού είναι τα πιάτα στα οποία πρωταγωνιστής είναι το αβγό: Benedict, Royale, Scrambled Eggs, καθώς επίσης και πιάτα όπως το Small Avocado Toast, στο οποίο φιγουράρουν 2 ποσέ αβγά, το Cilbir, τα αβγά με γιαούρτι που θα σου γίνουν εμμονή, αλλά και το True English, με αβγά τηγανητά ή ομελέτα, χαλλούμι, λουκάνικα, μπέικον, baby πατάτες, ντομάτα, φασόλια φούρνου και μανιτάρια. Επιπλέον το μενού συμπληρώνουν πεντανόστιμα σάντουιτς, Croissant, τα σπιτικά bowls με γκρανόλα και φρούτα.

Δοκίμασε: Το ανανεωμένο Αβοκάντο Toast σε πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως με ποσέ αυγά ελευθέρας βοσκής, κυπριακό αβοκάντο (επειδή τα Boys δουλεύουν μόνο με ντόπια υλικά), με κρέμα γλυκοπατάτας και κατσικίσιου τυριού, και σος chimichurri. Αν θες πρόσθεσε σολομό που κουράρουν και καπνίζουν τα ίδια τα παιδιά. Σε μια προσπάθειά τους να προσφέρουν ό,τι καλύτερο, τα Boys παρασκευάζουν τα δικά τους sourdough ψωμί, kimchi, μαρμελάδες, φυστικοβούτυρο και granola. Δοκίμασε επίσης το καινούριο French Toast με σπιτικό brioche που φτιάχνουν επίσης τα Boys, με pistachio crumble και εποχιακά φρούτα. «Προσπαθούμε να δουλεύουμε μόνο με ντόπια και εποχιακά υλικά όσο μπορούμε. Εάν κάτι δεν είναι διαθέσιμο προτιμούμε να μην το προσφέρουμε. Θελουμε να παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και στο επίπεδο της ποιότητας που προσφέρουμε» λέει ο Κωνσταντίνος Κουγιάλης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

(22660421) Θεμιστοκλή Δέρβη 5, Λευκωσία. 
FacebookThe Boys At Number Five
Instagramtheboysatnumber5

 

VERDE CAFERESTO Aγαπημένο, δημιουργικό brunch τώρα και στη Λάρνακα!
To Verde caferesto, τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο της Λευκωσίας, τόσο για το δημιουργικό και εύγευστο all day μενού του όσο και για τον καλαίσθητο και κατάφυτο χώρο που το περιβάλλει, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας σε όλους του τους θαμώνες! Από τον Σεπτέμβριο, το Verde έχει επεκτείνει τη λειτουργία του, ανοίγοντας και το δεύτερο του κατάστημα στο νέο Metropolis Mall στη Λάρνακα.

Στο μενού: Από το μενού, ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει το brunch! Με πλούσιες επιλογές σε κλασικά πιάτα προγεύματος όπως τα αβγά benedict με επιλογή από ζαμπόν, μπέικον ή καπνιστό σολομό, ζεστές ομελέτες και κρεμώδη scrambled eggs σε φρυγανισμένο ψωμί, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το παραδοσιακό English breakfast. Τα πιάτα που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα, είναι αυτά που με γνώμονα τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των καταρτισμένων του σεφ έχουν συμπληρώσει ένα μενού brunch με επιλογές και για τους πιο απαιτητικούς!

Δοκίμασε: Δοκίμασε υγιεινές, δροσερές επιλογές όπως το Granola Breakfast Bowl με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, σπιρουλίνα και σπόρους τσία, φρούτα του δάσους και γκρανόλα, ενώ για επιπλέον ενέργεια επίλεξε το Nutella Cube French Toast γεμιστό με Nutella, παγωτό βανίλια, μπισκότο και σιρόπι σφενδάμου. Από το μενού βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους pancakes, πάντα με την υπογραφή του Verde, εφόσον μπορείς να τα απολαύσεις σε γεύσεις red velvet με λευκή σοκολάτα αλλά και εσπρέσο-μασκαρπόνε με μπισκότο και σιρόπι καραμέλας.

Μην παραλείψεις να συμπληρώσεις το πρόγευμά σου με αρωματικό καφέ με χαρμάνι Prestige Arabica Robusta ή να επιλέξεις από την πλούσια συλλογή από κρύες και ζεστές σοκολάτες με γεύση φιστίκι, τριαντάφυλλο και μαστίχα, salted caramel και red velvet!

Το μενού brunch διατίθεται καθημερινά μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς ένα από τα καταστήματα Verde σε Nicosia Mall ή Metropolis Mall, να χαλαρώσεις στο μαγευτικό τους χώρο και να απολαύσεις τις πλούσιες γεύσεις που έχουν να σου προσφέρουν!

(22000050) Nicosia Mall, Λευκωσία./ (24000001) Μetropolis Mall, Λάρνακα. 
Facebook: VerdeCafeResto
Instagram: verdecaferesto

        

Zest Coffee + Kitchen Zest(ό) brunch στην καρδιά της Λευκωσίας
Από το 2014 που έκανε την εμφάνισή του στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πάροδος της Θεμιστοκλή Δέρβη) έγινε το αγαπημένο food spot της πρωτεύουσας. Ένα μαγαζί που θα λατρέψεις τόσο για την απλότητα και τη φωτεινότητα του εσωτερικού του χώρου, αλλά και τη χαλαρή βεράντα του, όσο και για το καταπληκτικό υγιεινό φαγητό του, φτιαγμένο με φρέσκα εποχιακά υλικά και με τέλειους συνδυασμούς, τα φοβερά αλμυρά και γλυκά κέικ του, τις απίθανες σαλάτες, τα σνακ και ροφήματα που φτιάχνουν.

Ακόμα περισσότερο όμως θα το αγαπήσεις για εκείνα τα σαββατιάτικα brunch που σε βρίσκουν να κάθεσαι στον όμορφο χώρο του, απολαμβάνοντας  το καλαίσθητο εσωτερικό του, ή το μικρό, αλλά γουστόζικο καταπράσινο κήπο του, που θα σε ενθουσιάσει με την άνεση, τη χαλαρότητα και το φιλικό του περιβάλλον.

 

Στο μενού: Στο Zest τις καθημερινές θα σε σερβίρουν επιλογές από το Breakfast Menu τους, το οποίο περιλαμβάνει από σπιτική γκρανόλα και Sandwich με αβοκάντο ή καπνιστό σολομό, μέχρι σπιτικές πίτες, αβγά σε διάφορες εκδοχές, Muffins, πεντανόστιμα κέικ (διαφορετικά κάθε μέρα) κ.ά. Το δε μενού του Σαββάτου, εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερες επιλογές, που θα σε ενθουσιάσουν. Όλα τα πιάτα είναι εμφανώς φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό της επιτυχίας του που το καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Δοκίμασε: Σπιτική γκρανόλα, με μήλα ποσέ, γιαούρτι & σιρόπι σφενδάμου. Από τα σάντουιτς πάρε αυτό με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα, ενώ αν είσαι τύπος που θέλεις το αβγό σου, επίλεξε το Ultimate Eggs σε ψωμί (με 2 ποσέ αβγά οργανικά, σερβιρισμένα σε πολύσπορο ψωμί με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό). Οι πίτες (με αναρή, χαλλούμι, κεφαλοτύρι, φέτα κ.λπ.),  εδώ είναι πεντανόστιμες, τα Muffins ελιάς φτιαγμένα με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού θα σε ενθουσιάσουν, ενώ οι γαρίδες ή το Pulled Pork σε ψωμάκι πρέπει να μπουν στα οπωσδήποτε! 

(22314344) Βασ. Φρειδερίκης 13, Λευκωσία 1066. Ανοικτό Δ-Σ 08.30-16.00 (η κουζίνα κλείνει στις 15.00).
FacebookZest Coffee + Kitchen
Instagramtastezest

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close