News , Guide

Οι 5+1 προορισμοί που φιγουράρουν στη λίστα με τους πιο κορυφαίους για το 2022

Αξίζουν μια θέση στην travel list μας για το επόμενο έτος

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021

Εάν κάτι μας έχει λείψει πολύ εξαιτίας της πανδημίας, τότε αυτό είναι σίγουρα τα ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στο πρόγραμμά μας, μιας και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι γεγονός. Ειδικά για το 2022, ελπίζουμε πως όλα θα είναι εντελώς διαφορετικά, γι' αυτό και αξίζει να διαμορφώσουμε από τώρα τη λίστα με τους προορισμούς των ονείρων μας, λαμβάνοντας αρχικά υπόψη όσους φιγουράρουν στη λίστα με τους πιο κορυφαίους για τον επόμενο χρόνο και σίγουρα πρόκειται να μας απασχολήσουν.

Time to pack!

1. Εδιμβούργο, Σκωτία
Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα που αναπνέει σε κάθε γωνιά και η αδιαμφισβήτητη κομψότητα, κάνουν το Εδιμβούργο μια πραγματική πρωτεύουσα με κάθε έννοια. Ένα από τα πολλά highlights της πόλης είναι το φεστιβάλ Fringe. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού στον κόσμο, το οποίο λαμβάνει χώρα μόνο εκεί. Πριν από μερικά χρόνια, μάλιστα, φιλοξένησε περίπου 55.000 παραστάσεις κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.

2. San Miguel de Allende, Μεξικό
Φεστιβάλ, πολιτισμός, «ζεστός» κόσμος και απίστευτη τοπική κουζίνα συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ για να απολαύσετε. Ολόκληρο το Μεξικό ξεχωρίζει στον χάρτη για τη μοναδικότητά του, τα χρώματα που έχουν τον τρόπο να ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε άλλες εποχές, αλλά σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική που λειτουργεί ως η τέλεια πηγή έμπνευσης. Ιδίως η πόλη San Miguel de Allende είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πόσο εύκολα τελικά μπορούν να συνδυαστεί το χθες με το σήμερα, δημιουργώντας ένα συνολικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει την απόλυτη εμπειρία για τους ταξιδιώτες.

3. Λίμνη Como, Ιταλία
Τα τελευταία χρόνια, η Λίμνη Como της Ιταλίας έχει μετατραπεί σε έναν must-visit προορισμό για τους travel lovers από ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά μέρη, το οποίο συνορεύει βορειοδυτικά με την Ελβετία και εκπέμπει μια γαλήνια ατμόσφαιρα που είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν μερικές ημέρες ξεκούρασης και απόλυτης ηρεμίας. Να σημειωθεί πως είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα που θυμίζει ανάποδο Υ, η οποία χωρίζεται στο παρακλάδι του Como, το παρακλάδι του Lecco, το άνω μέρος και το κεντρικό.

4. Tribeca, Νέα Υόρκη
Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές συνοικίες ολόκληρης της Νέας Υόρκης, όπου ο «παλμός» της «χτυπάει κόκκινο»! Μια από τις πιο πολυσύχναστες κι εμπορικές περιοχές, την οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί εάν θέλει να γίνει «ένα» με το nyc lifestyle. Τεράστια κτίρια, φώτα παντού, αμέτρητος κόσμος και ό,τι πιο hot μπορεί κανείς να επισκεφθεί σε café, εστιατόριο κι εμπορικό κατάστημα. Ένα ταξίδι που θεωρείται once-in-a-lifetime, με το 2022 να φαντάζει ως την ιδανική χρονιά για να το πραγματοποιήσετε.

5. Cusco, Περού
Ένας προορισμός-όνειρο ζωής, με πολλά αρχαιολογικά ερείπια, εντυπωσιακές εκκλησίες κι εκλεκτά εστιατόρια. Το μεγαλείο των Ίνκας και η baroque αισθητική των Άνδεων συνυπάρχουν στα πέτρινα δρομάκια του Κούσκο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλατεία Plaza de Armas. Σε αυτήν την πανέμορφη τοποθεσία μεγάλου υψομέτρου, που αποτέλεσε χωνευτήρι της κουλτούρας των ιθαγενών λαών της αμερικανικής ηπείρου και των των μιγάδων, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε συναρπαστικές αγορές με εντυπωσιακά παραδοσιακά υφάσματα κι εξαιρετική περουβιανή κουζίνα, που περιλαμβάνει από high-end εστιατόρια μέχρι απλές και λαχταριστές local γεύσεις.

6. Buenos Aires, Αργεντινή
Last but not least, μια κοσμοπολίτικη πόλη που μαγεύει με την αρχιτεκτονική, τον χορό και την αστική ζωή της που περιλαμβάνει διασκέδαση μέχρι το πρωί, είναι το Buenos Aires, το οποίο δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν εδώ τη λίστα. Οι ατμοσφαιρικές παλιές γειτονιές είναι γεμάτες ρομαντικά εστιατόρια, ενώ οι ευρωπαϊκές επιρροές της πόλης είναι εμφανείς στο design, στις λεωφόρους, στα πάρκα, από γωνιά σε γωνιά. Εάν βρεθείτε εκεί, το Café Tortoni, το παλαιότερο μπαρ της πόλης, θα σας μεταφέρει πίσω στο 1858, ενώ το επιβλητικό Θέατρο Colón συνεχίζει να εντυπωσιάζει, όπως έκανε και το 1908.

Επισκεφθείτε τα!

πηγή: glow.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close