4-5 September 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Τον Σεπτέμβριο θα "εισβάλουμε" στο κάστρο Κολοσσίου για καλό σκοπό

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις19:30 το Κάστρο Κολοσσίου θα φιλοξενήσει ένα ιδιαίτερο διαδραστικό event

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2021

Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο παρουσιάζεται το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου εντός του Κάστρου Κολοσσίου και φέρει την υπογραφή της σκηνοθέτριας Έλενας Σωκράτους. 

Ο λόγος για την πρόταση «Μνήμης Ταλάντωση» που εμπνέεται από την ποιητική συλλογή του Μάριου Βούργου «Ταγκό 29» (Εκδόσεις Αρμίδα) και παρουσιάζεται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Το κοινό έχει την ευκαιρία να «εισβάλει» στο κάστρο του Κολοσσίου, μαζί με τους στίχους της καινοτόμου ποίησης του Μάριου Βούργου και μια ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών, υπό την καθοδήγηση της Έλενας Σωκράτους, γνωστής για το εναλλακτικό είδος θεάτρου που προτείνει.

Το μεσαιωνικό κάστρο μεταμορφώνεται σε σύγχρονη σκηνή με ζωντανούς θεατρικούς χαρακτήρες και εικαστικές εγκαταστάσεις. Με ξεναγό τις αναμνήσεις, οι θεατές οδηγούνται σε ένα υπαρξιακό ταξίδι του κύκλου της ζωής, σε μια ταλάντευση ανάμεσα στην αιωνιότητα και τη ματαιότητα, την ιστορία και την ψευδαίσθηση, τις ενδεχόμενες αλήθειες, την αναπόφευκτη ανθρώπινη μοναξιά.

Το δρώμενο θα επαναλαμβάνεται για τρεις ώρες (20:00-23:00) και οι θεατές καλούνται να επισκεφθούν τον χώρο όσο και όποτε θέλουν, να γίνουν μέρος του, να δράσουν και να διαδράσουν, να βιώσουν και να νιώσουν.

Ο Μάριος Βούργος, στο «Ταγκό 29», μεταφέρει στο κάθε του ποίημα όλη την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, σε όλες της τις εκφάνσεις. Το καινοτόμο και έντονο ύφος του, μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της προσωπικής και μοναδικής ποιητικής του φωνής.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα της Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων  Αννίτας Δημητρίου. Αντί αντιτίμου εισόδου, θα γίνονται εισφορές για τον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Η ποιητική συλλογή «Ταγκό 29» θα πωλείται για 10 ευρώ, με τα καθαρά έσοδα να πηγαίνουν στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

«…η λογική να κοιτάζει κατάματα μήπως και ταλαντευτεί σ’ αυτό που πρέπει και αυτό που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει...» Από το ποίημα «Ταγκό» του Μάριου Βούργου

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, εντός του Κάστρου Κολοσσίου, 7.30μ.μ.- 11μ.μ. 

Συντελεστές
Ποίηση: Μάριος Βούργος
Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους
Εικαστικές Εγκαταστάσεις: Ιούλιος Γεωργίου & Laserworks, Γιώργος Παπαδόπουλος – Σκηνοτεχνική
Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Γιώργος Καλογήρου, Δημήτρης Σπύρου
Φωτογραφίες & Video Art: Παναγιώτης Πασχαλίδης
Φωτισμοί: Γιάννης Ιωνάς – Event Pro, Βασίλης Πετεινάρης
Χορογραφία (ποίημα «Νιρβάνα»): Σοφία Μπάρκα
Δημιουργικό Υλικό (προώθησης): Παναγιώτης Πασχαλίδης, Αντρέας Τουλούμης – BlackoutVFX

Επί Σκηνής (Με σειρά περιήγησης): Αγγέλω Παπαγγελοδήμου, Άντρεα Μαύρου, Ράνια Οικονομίδου (ηχητικό), Αέλια Πασχαλίδης (βίντεο), Αθένα Βούργος, Μάριαν Κυπριανού, Σοφία Μπάρκα, Νάγια T. Καρακώστα, Κλείτος Κωμοδίκης, Κατερίνα Παΐση, Σαββίνα Γεωργίου, Γιώργος Καλογήρου. 

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως αυτά καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας.

*Η εκδήλωση θα προβάλλεται σε live streaming από την Black Lemon TV, για να είναι προσβάσιμη και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

 Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99 141407.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close