10 September 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Latin Jazz με τους Macumba

Σειρά συναυλιών Τζαζ Μουσικής

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2021

Οι Macumba σας προσκαλούν σε μια διαφορετική προσέγγιση της λάτιν μουσικής, ένα εκρηκτικό μείγμα βραζιλιάνικης funk, σάμπα, ρούμπα, guaguanco, afro-cuban, μέσα από μία σύγχρονη jazz αισθητική στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8μμ.

Το γνωστό συγκρότημα Macumba παρουσιάζει ένα δυναμικό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πρωτότυπα τραγούδια και διασκευές της λάτιν-τζαζ μουσικής. 

Το κουαρτέτο δημιουργήθηκε λίγο μετά την άφιξη του Χιλιανού μπασίστα Rodrigo Cáceres στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 2017. Εκεί θα γνωρίσει τον Ρόδο Παναγιώτου (ντραμς), Ηλία Ιωάννου (τρομπέτα) και ΓιώργοΜορφίτη (πλήκτρα), τρείς βιρτουόζους μουσικούς,  καταξιωμένους στoν χώρο της κυπριακής μουσικής σκηνής του νησιού.

Eίσοδος:12 ευρώ
MONO με κρατήσεις στο τηλέφωνο 70002420.
Προπώληση εισιτηρίων:
-    Τεχνόπολις 20. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκεύη, 9π.μ – 1μμ
-    Onlineπώλησηεισιτηρίων (info@technopolis20.comγια πληροφορίες)

SafePass απαραίτητο.
Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς


Rodrigo Cáceres
(μπάσο): κατάγεται από την Χιλή και είναι γνωστός στη latin-jazz, flamenco και world μουσική σκηνή σε διεθνές επίπεδο. Πραγματοποιεί περιοδείες και σεμινάρια σε Ευρώπη, Λατ. Αμερική και Σρι Λάνκα, ικανός να ελκύει ένα ευρύ κοινό που κινείται ανάμεσα σε latin, jazz, flamenco, pop, afro, funk και reggae. Κατά τη μακροχρόνια παραμονή του στην Ισπανία, συνεργάζεται στενά με τον Βραζιλιάνο Rubem Dantas, περκασιονίστα του Paco de Lucia και Chick Corea, ενώ εμφανίζεται σε μεγάλα φεστιβάλ: Jazz Almuñécar, Espantapitas, Etnomusic, Sonderos κ.α. Ενεργό μέλος της σύγχρονης ισπανικής μουσικής σκηνής, ηχογραφεί 9 άλμπουμ, συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα όπως Diego Guerrero, Chano Dominguez, Tomas de Perrate, Dan Ben Lior, Puchero del Hortelano, Maui και μοιράζεται σκηνή με το διεθνούς φήμης σχήμα “Calle 13” στο Sonderos Festival. Στην Χιλή, παίζει με τον εμβληματικό jazz τρομπονίστα Ηector Briseño El Parquimetro ενώ στη Sri Lanka συμπράττει με τη διάσημη ethnic - jazz μπάντα ‘’Naadro’’. Στην Ελλάδα, παίζει στο Θέατρο Ακοπρόλ και στο Φεστιβάλ Υακίνθεια με τους Oscar de los Reyes, Ελένη Γιαννοπούλου και Χρήστο Τζιφάκη. Μετακομίζει στην Κύπρο όπου εμφανίζεται σε διάφορα Φεστιβάλ με τους Μacumba ενώ παίζει στη Γερμανία με το μουσικό σχήμα του Ανδρέα Γεωργίου, ύστερα από πρόσκληση της Κυπριακής Πρεσβείας. Παίζει στο Παττίχειο Θέατρο δίπλα από τον Ιταλό πιανίστα Joe Diverio. Σήμερα ετοιμάζει σεμινάρια, διάφορα projects καθώς και τον δικο του προσωπικό δίσκο.

Ηλίας Ιωάννου: γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο Codarts του Ρότερνταμ με ειδίκευση στην τρομπέτα και τη jazz. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ευρώπη, Ολλανδία και Κύπρο με αποκορύφωμα το North Sea Jazz Festival του Ρότερνταμ όπου εμφανίστηκε τρείς συνεχόμενες φορές. Επιπλέον, παρακολουθεί master classes με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως Barry Harris, Joshua Redman, Snarky Puppy, Aaron Parks ενώ εισάγεται στον Αυτοσχεδιασμό της Latin δίπλα στον διάσημο τρομπετίστα Amik Querra. Τα τελευταία 5 χρόνια περιοδεύει στην Ολλανδία και ηχογραφεί με διαφορετικά jazz, latin, reggae και pop projects καταλήγοντας και πάλι στον τόπο καταγωγής του για να διδάξει τρομπέτα και να συμπράξει με διάφορα μουσικά σχήματα.

Γιώργος Μορφίτης: γεννημένος στη Λεμεσό, ξεκινάει τα μαθήματα κλασσικού πιάνου από μόλις 6 ετών. Σπουδάζει jazz στην Σχολή Φίλιππου Νάκα στην Αθήνα και αργότερα στο I.S.A κονσερβατόριο της Κούβας επικεντρώνοντας στην κλασσική σύνθεση, ενορχήστρωση & Jazz / Latin Performance. Το 2004 τελειοποιείται πλέον στο είδος του, ολοκληρώνοντας το Β.Α & Μ.Α στο κονσερβατόριο Codarts του Ρότερνταμ. Το 2012 μετακομίζει στην Μαδρίτη όπου διδάσκει μοντέρνα μουσική στο Gredos College & κονσερβατόριο Katarina Gurska. Ο Γιώργος έχει συμμετάσχει σε πολλά γνωστά φεστιβάλ της Ευρώπης όπως North Sea Jazz Festival Round Town, Madrid Jazz Festival, Paradise Place Jazz Festival, στην κρατική τηλεόραση της Μαδρίτης κ.α. Κατά την επιστροφή του στην Κύπρο εμφανίζεται τακτικά μαζί με διαφορετικά μουσικά σχήματα.

Ρόδος Παναγιώτου: καταξιωμένος Κύπριος drummer, απόγονος οικογένειας μουσικών. Εμφανίζεται επί σκηνής από μόλις 10 ετών. Μετά από μακροχρόνιες σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο και Rotterdam Conservatory στην Ολλανδία, εξειδικεύεται στη Latin-Jazz & World Μusic και ιδρύει την ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batukinio, με πρώτη τους εμφάνισή την έναρξη Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει στο Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Λευκωσίας. Συμπράττει με δημοφιλή μουσικά σχήματα όπως Blue Wire & New Dimensions ενώ ηχογραφεί και περιοδεύει με το γνωστό συνθέτη Ανδρέα Γεωργίου σε Κύπρο και εξωτερικό. Ο Ρόδος έχει συνεργαστεί με μεγάλους μουσικούς όπως: Hernan Romero, Γιώργο Νταλάρα, Μάριο Φραγκούλη, Κώστα Μακεδόνα, Debora Meyers, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Μπάσση, Γλυκερία, Στράτο Κύπριο, Αναγνωστάκη, Στέφανο Κορκολλή κ.α.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close