3 September 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Eleni Era live στον κήπο του Τεχνόπολις 20

Special guest ο Λευτέρης Μουμτζής (Freedom Candlemaker)

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2021

Οι δύο ταλαντούχοι και ξεχωριστοί Κύπριοι μουσικοί Eleni Era και Freedom Candlemaker (Λευτέρης Μουμτζής) έρχονται για μια μοναδική συναυλία στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8μμ. 

Η Eleni Era είναι μια κλασική πιανίστρια και μαέστρος παιδικής χορωδίας, που ζει στο Βερολίνο πάνω από 10 χρόνια. Έλαβε μέρος σε συναυλίες μεταξύ άλλων σε χώρους όπως το Konzerthaus Berlin και το Kammersaal der Philharmonie και επιπλέον υπήρξε μαέστρος της κρατικής χορωδίας κοριτσιών του Βερολίνου. 

Τα τραγούδια της θυμίζουν μια διαδικασία εξιλέωσης και ένα αντίδοτο που δημιουργείται από τον ίδιο μας τον εαυτό. Συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε από το ντεμπούτο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο Rise Love, η Eleni Era βυθίζεται βαθιά σε ένα ραντεβού με την ψυχή της και χτίζει μέσα από αυτό το νέο της άλμπουμ, Younger Heart. 

Η καλλιτέχνης δημιουργεί ένα αμάλγαμα ονειρικής ποπ, συγχωνευμένης με μπαρόκ στοιχεία που απογειώνονται μέσα από μια ηχητική φωτεινότητα ηλεκτροακουστικών ενορχηστρώσεων. Το πρώτο single της Eleni Era ‘Who You Are’, εκφράζει μια διηγητική διάθεση γεμάτη μελαγχολικό πλούτο και αξιοπρέπεια, αποκαλύπτοντας την ανάγκη της μουσικού να αγκιστρωθεί από την διαδικασία αυτοαποδοχής στην οποία βρίσκεται. Η ίδια εξηγεί, «’Όλα όσα ψάχνουμε βρίσκονται βαθιά μέσα μας και ήτανε πάντα εκεί. Και αν επιτέλους δούμε τον εαυτό μας με ανιδιοτελή αγάπη, τότε θα καταλάβουμε πραγματικά ποιοι είμαστε».

Μεγαλωμένη στην μόνιμη αλλά αναζωογονητική ασφάλεια ενός μικρού κυπριακού χωριού, πριν την εγκατάστασή της στο Βερολίνο στην ηλικία των 18, η Eleni Era έχει μια αδιανόητη ικανότητα να μετατρέπει την προσωπική της υπόσταση σε ένα ακουστικό ελιξίριο μέσα στα κομμάτια της. Χρησιμοποιώντας τόσο την αγγλική όσο και τη μητρική της γλώσσα (ελληνικά), η τραγουδοποιός εκφράζει τον εαυτό της χωρίς συστολή, μέσα από τα πολυμορφικά δημιουργήματα του Younger Heart που αποτελείται από ονειρικές ποπ μπαλάντες, ακούσματα από chamber ποπ, επιρροές από νεοϋορκέζικο Χιπ Χοπ αλλά και επιρροές από ποπ της δεκαετίας του 80.

Σε μια περίοδο πραγματικής στατικότητας και ακινησίας σε όλο τον κόσμο, το Younger Heart υπενθυμίζει τη σημασία της πνευματικής απελευθέρωσης και τονίζει την αναγκαιότητα της προσωπικής θεραπείας στην οποία μπορεί να εισχωρήσει ο καθένας για να προχωρήσει.

Στο Τεχνόπολις 20 λοιπόν, σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό live set, η Eleni θα παρουσιάσει κομμάτια από τους δύο της δίσκους τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο, και θα συνοδεύεται από τον Λευτέρη Μουμτζή στην κιθάρα, τα πλήκτρα και τα φωνητικά, ενώ θα παρουσιαστούν και κομμάτια του Λευτέρη. 

*Ο Λευτέρης Μουμτζής είναι μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των φεστιβάλ Φέγγαρος και του Mουσικό Χωριό Φέγγαρος https://www.moumtzis.com/ 

‘Who You Are’ | ‘Bells’ | ‘Red’:  https://found.ee/ERALIVE 
https://www.louvanarecords.com/eleni-era

Eίσοδος: 12 ευρώ 
MONO με κρατήσεις στο τηλέφωνο 70002420. 
Προπώληση εισιτηρίων:
-    Τεχνόπολις 20. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκεύη, 9πμ – 1μμ
-    Online πώληση εισιτηρίων (info@technopolis20.com για πληροφορίες)

Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close