Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 υπέροχα ταβερνάκια με αυλή, φτιάχνουν οφτό κλέφτικο μούρλια

Ξέρουμε πού θα φας το καλύτερο οφτόν!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2021

Μας αρέσει να πίνουμε την αγαπημένη μας μπίρα παγωμένη, ειδικά το καλοκαίρι, και αποφεύγουμε το... ξεροσφύρι, αφού για να τη συντροφεύσουμε αναζητούμε μεζεδάκια, όπως είναι το διάσημο οφτόν κλέφτικο, με τα απαραίτητα συνοδευτικά του, τα οποία όλα είναι πιάτα που μπορούν να σταθούν με αξιώσεις δίπλα της και να μεγαλώσουν την απόλαυση. 

Ειδικά αν στην εξίσωση βάλεις και την αυλή, τότε έχεις το ιδανικό τρίπτυχο του καλοκαιριού! 

Εξ ου και εμείς αναζητήσαμε χαλαρά, παραδοσιακά ταβερνάκια, που όχι μόνο σερβίρουν το αγαπημένο μας οφτό, αλλά το φτιάχνουν με μαεστρία και τέχνη και σου τα προτείνουμε παρακάτω. Το μόνο που απομένει είναι να κρατήσεις θέση στην απόλαυση! 

Καμασιάς 
Από τις πιο ξακουστές ταβέρνες της ελ. επ. Αμμοχώστου, μετρώντας 50 και χρόνια ιστορίας και εμπειρίας, σε περιμένει για να σε φιλοξενήσει στο πιο όμορφο σημείο της, την αυλή της. Διαθέτει άλλωστε μίαν από τις πιο ωραίες αυλές της περιοχής, η οποία είναι άνετη, φιλόξενη και ειδικά αυτό τον καιρό, κάτι περισσότερο από δροσερή. Η πασίγνωστη και αγαπημένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, λοιπόν, συνεχίζει να σερβίρει μία φοβερή επιλογή καλομαγειρευμένων πιάτων και μεζέδων, που δεν θα βρεις πουθενά αλλού! Χρησιμοποιούν μόνο γνήσιες πρώτες ύλες και τα φαγητά τους είναι εποχιακά με φρέσκα χόρτα, φρέσκο ντόπιο κρέας, που τα φτιάχνουν με σεβασμό στην κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα.


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Εδώ θα απολαύσεις μοναδικές γεύσεις φτιαγμένες με εποχικά υλικά, αγνές πρώτες ύλες και σύμφωνα με κυπριακές, παραδοσιακές συνταγές. Πληθωρικός κρεατομεζές (€18.90), μεζές με ολόφρεσκο ψάρι, αλλά και επιλογές σε μερίδες όπως σουβλάκια, παϊδάκια, black angus steak, φιλέτο χοιρινό με κουμανταρία, ό,τι ζητήσεις θα το πάρεις σε αφθονία. Ακόμα και τα ορεκτικά. Κι αφού λέμε για ορεκτικά, η φέτα σαγανάκι είναι must. 
ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Τις Κυριακές πρωταγωνιστής είναι το κλέφτικο τους που το φτιάχνουν με μεράκι και έρχεται στο πιάτο σου λουκούμι. 
EXTRA TIP: Κάθε Παρασκευή η ζωντανή μουσική είναι σταθερή, αλλά μείνε συντονισμένος γιατί γίνονται και κάποια live έκπληξη. 
(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι.Τ-Σ-18.00-24.00 & Κ 12.30-24.00.

 

Κλόκκος Ταβέρνα
Την ταβέρνα Κλόκκος δε θα δυσκολευτείς να την βρεις, αφού βρίσκεται στο κέντρο της Ξυλοφάγου. Στεγάζεται μάλιστα, σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια του χωριού με μια υπέροχη βεράντα γεμάτη χρώματα κι αρώματα. Εδώ οι νύχτες μυρίζουν γιασεμί, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο μαγική με τα στρωμένα τραπεζάκια της να περιμένουν να σε καλοδεχτούν. Όσο για το μενού, τιμά την παράδοση, σερβίροντας ένα αυθεντικό κυπριακό μεζέ (€18) και πολύ καλό κλέφτικο από το φούρνο στη βεράντα καθημερινά.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το special μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι ή το φανταστικό κοτόπουλο με μάνγκο. 
ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Εδώ οι φούρνοι πυρώνονται καθημερινά (εκτός Κυριακή) για να σου ετοιμάσουν πολύ καλό κλέφτικο, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, και σερβίρεται (από τις 18.00-22.30) με όλα τα απαραίτητα.
(99547547) Φρίξου Παναγιώτου 8, Ξυλοφάγου. Δ-Δ 18.00-22.30. 

 

 

Μουσικός 
Η ταβέρνα Μουσικός αποτελεί αναλλοίωτη αξία στον χώρο της κυπριακής ταβέρνας και της παραδοσιακής κουζίνας. Η φήμη της βραβευμένης, παραδοσιακής ταβέρνας Μουσικός στη Σωτήρα έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας, γιατί η κουζίνα του σέβεται την παράδοση του τόπου μας και θυμίζει στους νεότερους τη νοστιμιά και την πρωτοτυπία της! Γι’ αυτό, όλοι οι καλοφαγάδες έρχονται στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της για να απολαύσουν τους νόστιμους μεζέδες και τα εποχικά της πιάτα, στις πιο λογικές τιμές, και πάντα με το ζεστό καλωσόρισμα των ιδιοκτητών της. Αν ψάχνεις για ταβέρνα αυθεντική και παραδοσιακή, είσαι στο σωστό μέρος!


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Εδώ όλα τα πιάτα θα έρθουν ολόφρεσκα και καλοκαμωμένα, για να ικανοποιήσουν εσένα και την παρέα σου με τον πιο γευστικό τρόπο, ενώ οι μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα αλλά και τον ξυλόφουρνο δεν θα σου αφήσουν πολλά περιθώρια για προβληματισμό για το τι να παραγγείλεις. Επίλεξε τον κυπριακό μεζέ (€16 ο μικρός και €19 ο κανονικός). Προσφέρονται και μερίδες a la carte. Κουνέλι στιφάδο, κλέφτικο, κολοκάσι της περιοχής καπαμά και γιαχνί και το σπιτικό χαλούμι τους, σερβιρισμένο ζεστό ζεστό. Κράτα λίγο χώρο για τα πουρέκια στο τέλος. 
ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Όταν δε θα καταφτάσει και το κλέφτικο αρνάκι κλεισμένο σε πήλινο σκεύος μαζί με μελωμένες κοκκινοχωριάτικες πατάτες, που λιώνουν στο στόμα. Απαραίτητα, βέβαια, συνοδευτικά παγωμένη μπίρα ή καλό ντόπιο κρασί.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα. Δ-Κ 18.30-22.30.

 

Ταβερνάκι Φίλιππος 
Αυτό το καλοκαίρι, θα το περάσεις σε μια υπέροχη αυλή, στολισμένη με λουλούδια με φιλόξενο περιβάλλον και παρεΐστικη διάθεση. Η λιτή και φιλόξενη αυλή του Φίλιππου, εξάλλου, αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά σημεία καλοκαιρινής παρεΐστικης συνάντησης. Στο παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι της πρωτεύουσας, λοιπόν, το οποίο είναι κρυµµένο σε μία παλιά γειτονιά, στα γραφικά στενά του παλιού Στροβόλου, θα γευτείς αυθεντικό κυπριακό φαγητό από μεζέδες, είδη σχάρας, μαγειρευτά που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Όσο δε για το αυτό του, αυτό ξεπερνά κάθε προσδοκία.


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που τα σερβίρει με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαϊντανό.
ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ο ξυλόφουρνος της αυλής ετοιμάζει οφτό κλέφτικο λουκούμι, το οποίο θα απολαύσεις εννοείται με παγωμένη μπίρα ή φίνο κυπριακό κρασί σερβιρισμένο σε καράφα. 
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2Α, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος. Δ-Σ 11.00-14.30 & 18.00-24.00.

 

 

Ταβερνείο Το Ιστορικόν 
Στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, σε μία γραφική τοποθεσία, μακριά από την κίνηση και τους έντονους ρυθμούς της πόλης, θα βρεις ένα μικρό αυθεντικό ταβερνάκι που σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες και σπιτικό φαγητό. Κι όλα αυτά σ’ ένα ιδιαίτερο και νοσταλγικό πετρόκτιστο κτίριο με λίγα τραπεζάκια στο πολύ όμορφο εσωτερικό, και μία δροσερή πλακόστρωτη βεράντα, ιδανική για τις βραδιές καλοκαιριού.
Το αυθεντικό αυτό ταβερνάκι λοιπόν άπλωσε τα τραπεζάκια του στην δροσερή πλατεία, και σε περιμένει για να σου σερβίρει αυθεντικές γεύσεις από την κυπριακή κουζίνα, ανάμεσά τους μεζέδες όπως μαλακότατο σουβλάκι και απίστευτες σεφταλιές, καθώς επίσης και μαγειρευτά. Τις Τρίτες θα βρεις ακόμη, νόστιμο οφτό κλέφτικο που λιώνει στο στόμα.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Οι μελιτζάνες με φέτα, τα αρνίσια παϊδάκια, και το συκωτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα θα σε ενθουσιάσουν.

ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Το οφτλό κλέφτικό φτιάχνεται με εξαιρετικής ποιότητας αρνί, το οποίο μαρινάρεται για 24 ώρες και τυλίγεται σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Τοποθετείται σε σινί (ταψί), για να σιγοψηθεί στον ξυλόφουρνο, τον οποίο ανάβουμε σιγά-σιγά για 2 ώρες, με ξύλα λεμονιάς, προτού τοποθετήσουμε τα σινιά μας, και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 5 ώρες, να πάρει τα αρώματα και να γίνει τόσο απολαυστικό που να λιώνει στο στόμα. Η μερίδα συνοδεύεται από πατάτες που ψήνονται μαζί με το αρνί στον ξυλόφουρνο και πουργούρι. Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στην ανακαινισμένη δροσερή αυλή, κάτω από τα αστέρια του καλοκαιριού.
EXTRA TIP: Αν θέλεις να συνδυάσεις την έξοδό σου με ζωντανή μουσική, τότε κλείσε θέση την Παρασκευή, οπότε φιλοξενεί live βραδιές με τον Μάριο Σιάτη.
(22780555) Οδός Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. ΤΡ-Κ 17.00-24.00.

 

 

Το Στενορύμι 
Μια αγαπημένη αυλή σε ένα στέκι που ανανεώνεται συνεχώς, εξελίσσεται, αλλά παραμένει σταθερή αξία... Το Στενορύμι θα το βρεις στον ιστορικό πυρήνα της Αγλαντζιάς,  αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον. Η απάχικη ταβέρνα σε περιμένει σε μια πανέμορφη και δροσερή αυλή, για να δοκιμάσεις εύγευστους μεζέδες και οφτό, μουσική και μπίρα τσακρίν, στις πιο σωστές τιμές.


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Ιδανική πρόταση τα διάφορα σχάρας στα οποία περιλαμβάνονται σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιές, χαλλούμι, μανιτάρια και παϊδάκια κρασάτα. 
ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Οπωσδήποτε πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου το οφτό κλέφτικο, που ψήνεται σε φουρνί και σερβίρεται με πατάτες, πουργούρι και κάππαρη.
EXTRA TIP: Κάνε την κράτησή σου την Παρασκευή που παίζει ζωντανό λαϊκό πρόγραμμα κι αν πάλι έχεις διάθεση να ακούσεις καλό ρεμπέτικο, δεν έχεις παρά να πας Σάββατο. 
(22876543) Πλατεία Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-24.00.

 

 


Το Φουρνιστό 
Το Φουρνιστό στην Κοφίνου είναι ένα οικογενειακό ταβερνάκι, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να μας μυήσει στις γεύσεις του Αγ. Αμβροσίου Κερύνειας και τις παραδόσεις της οικογένειας. Πρόκειται για ένα υπέροχο ταβερνάκι, που τα καλοκαίρια βγαίνει σε μία φωτεινή, γλυκιά αυλή και σε σερβίρει αποκλειστικά οφτό κλέφτικο και κάποια εδέσματα από το χωριό του πατέρα. 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Από παραδοσιακό οφτό κλέφτικο, φτιαγμένο μέσα σε ξυλόφουρνο, μέχρι ζυμωμένο ψωμί φτιαγμένο με αγνά υλικά από τα χέρια της γιαγιάς. Σαλάτα χωριάτικη, ανθοί της κολοκύθας γεμιστοί με χαλλούμι και σπιτικό γιαούρτι, επίσης θα φτάσουν στο τραπέζι σου.
ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Το οφτό εδώ φτιάχνεται με μεράκι και αγάπη, και όπως λέει και Πανίκκος Χαπέσιης «Το οφτό θέλει να αγαπάς το φαΐ τζιαί τη μυρωθκιά του φούρνου. Που την νύχτα να ξεκινάς να πυρώνεις τον φούρνο τζιαι να καρτεράς όσες ώρες χρειαστεί για να κάτσει. Να εν έτοιμος να μπει το κρέας τζιαι να σιγοψηθεί. Τες πατάτες πρέπει να τες βάλεις νάκκον πιο μετά μαζί με την μίλλα του κρέατος, να προσέχεις να με μαυρίσουν, να μεν γεμώσουν λάθκια. Τζιαι την ώρα που θα θκιαλέεις το κρέας να έσιεις τον νου σου στην ποιότητα, το ζώο πρέπει να εν καθαρό να μυρίζει καλά. Ούλλα τα άλλα εν η αγάπη τζιαι η εμπειρία. 40 χρόνια έγινε κομμάτι της ζωής μας».
(99837957, 97632345, 77776181) Κερύνειας 1, Κοφίνου, επ. Λάρνακας. 

 


Ο Φυρής
O Φυρής είναι ένα χαλαρό και συνάμα προσεγμένο στέκι, με πανέμορφη αυλή, η οποία φέτος σε περιμένει σε ένα ανανεωμένο και αναβαθμισμένο περιβάλλον, όπου θα απολαύσεις εξαιρετικό φαγητό, φτιαγμένο με ολόφρεσκα εποχικά προϊόντα, από παραγωγούς της περιοχής. Η ταβέρνα «Φυρής», λοιπόν, παίρνει τον αέρα της υπέροχης πλατείας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόρτα της, και υποδέχεται (με τον πιο θερμό τρόπο) οικογένειες και παρέες κάθε ηλικίας, οι οποίοι μοιράζονται τα τραπέζια που στήνονται κάτω από έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, ανάμεσα σε δέντρα και καταπράσινα φυτά.
ΤΟ ΟΦΤΟΝ: Εδώ οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας είναι δύο νεαρά αδέλφια, που έχουν πάρει την τέχνη του οφτού (όπως την έμαθαν από τον παππού Φυρή), την έχουν μελετήσει και τώρα με μεράκι και πολλή αγάπη έχουν αναβαθμίσει το οφτόν κλέφτικο σε άλλο επίπεδο! 


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Δίπλα στο οφτόν κλέφτικο, με περηφάνια σερβίρεται το παραδοσιακό αντικριστό, φτιαγμένο με αυθεντική Κρητική συνταγή, και μια σειρά από παραδοσιακά πιατάκια με μοναδικές γεύσεις εμπνευσμένες από την κυπριακή και την ελληνική παράδοση, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. 
EXTRA TIP: Μακριά από την βαβούρα της πόλης, η δροσερή αυλή του Φυρή είναι έτοιμη να σε υποδεχτεί κάθε εβδομάδα από Τρίτη μέχρι Σάββατο. Η φιλοξενία, το εξαιρετικό περιβάλλον και το καλό φαγητό θα κάνουν την επίσκεψή σου στου Φυρή αξέχαστη! Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέλεις να επιστρέφει ξανά και ξανά εκεί. Στα συν βάλε και τις μουσικές βραδιές που διοργανώνει συχνά-πυκνά, τη μοναδική φιλοξενία και την άψογη εξυπηρέτηση αλλά και την υπέροχη ατμόσφαιρα! 
(95140500 & 99123242) Γεώργιου Γρίβα Διγενή 52, Κονιά, Πάφος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close