Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

10+1 πανέμορφα αγροτουριστικά στο βουνό με πισίνα

Καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2021

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι σημαίνει μόνο θάλασσα; Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντί να περάσουν τις διακοπές τους στριμωγμένοι σε κάποια παραλία με φωνές και φασαρία, προτιμούν την ηρεμία και την σαφώς καλύτερη θερμοκρασία του βουνού και των ορεινών περιοχών.

Εξ ου κι εμείς πιο κάτω σου προτείνουμε τα μέρη στο χωριό όπου μπορείς να χαλαρώσεις, απολαμβάνοντας συνάμα δροσερές βουτιές, με θέα το απέραντο πράσινο! 

Το σπίτι της Χλόης - Πάνω Ακουρδάλεια 
Το Chloe's House, είναι ένα σπίτι που μετρά εκατοντάδες χρόνια ιστορίας και βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Πάνω Ακουρδάλεια της Πάφου. Αποτελείται από 3 παραδοσιακά στούντιο και ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, όλα γύρω από μία υπέροχη αυλή με πισίνα, ιδανική για καλοκαιρινές βουτιές. Όλες οι μονάδες στο Chloe's είναι ανακαινισμένες, διατηρώντας ωστόσο τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους και απλά διακοσμημένες με ξύλινα έπιπλα σε ζεστές αποχρώσεις. Περιλαμβάνουν όλες άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και ηλεκτρικό βραστήρα. Παρέχουν επίσης καθιστικό και τηλεόραση με DVD player. Ορισμένες μονάδες είναι εξοπλισμένες σιδερένια κρεβάτια με ουρανό. Το καλύτερο ωστόσο σημείο για να απολαύσεις τις διακοπές σου είναι δίπλα στην εξωτερική της πισίνα!
Πληρ. 99355259 & 96354226.

Leonidas village houses – Γουδί 
Στο γραφικό χωριό Γουδί, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πάφου, θα βρεις τα Leonidas village houses. Πρόκειται για σπίτια τα οποία χτίστηκαν αρχικά τον 18ο αιώνα ενώ πρόσφατα ανακαινίστηκαν με σεβασμό στο παρελθόν, διατηρώντας αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 5 κατοικιών, με τη χαρακτηριστική πέτρα στους τοίχους που διαθέτουν όλες τις ανέσεις για μία απόλυτα χαλαρή διαμονή. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει, είναι η πισίνα στην υπέροχη αυλή του, η οποία επίσης είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα! 
Πληρ. 26 955588.

Kaizer Agrotourism – Αμαργέτη 
Το Kaizer Agrotourism είναι ένα κατάλυμα που έχει ανακαινισθεί προσεκτικά και έχει διακοσμηθεί με καλαισθησία. Διαθέτει εξωτερική πισίνα και δωμάτια που παντρεύουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο, εξοπλισμένα μάλιστα με όλες τις απαραίτητες ανέσεις (κουζίνα, τηλεόραση, πετσέτες μπάνιου και πισίνας και δωρεάν WiFi στους κοινόχρηστους χώρους). Συγκεκριμένα, μπορείς να μείνεις σε μια από τις δύο σουίτες, ονόματι Ελένη και Δέσποινα, ή στα Friends room και το δωμάτιο του Νεόφυτου (όλα ονόματα των ανθρώπων της οικογένειας). Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους απολαμβάνοντας σπιτικό πρωινό, το οποίο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού σερβίρεται καθημερινά στην όμορφη ιδιωτική αυλή, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και το χαμόγελο.
Tip: Χρησιμοποιήστε το ως βάση για εξορμήσεις, περνώντας μέσα από το Δάσος της Πάφου προς το ψαροχώρι του Πύργου Τηλλυρίας και όχι μόνο.
Πληρ. 99011169 & 99660539 & Facebook. 

Sappho manor house – Δρούσεια 
Το Sappho Manor House βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Δρούσεια. Το σπίτι χτίστηκε το 1912 και η αναπαλαίωσή του έγινε με τέτοιο τρόπο και υλικά, ώστε να παραμείνουν οι λεπτομέρειες της παραδοσιακής του αρχιτεκτονικής, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις διαβίωσης. Το σπίτι αυτό, θεωρείται το κέντρο των διάφορων δραστηριοτήτων στο χωριό. Διαθέτει 7 διαμερίσματα, το καθένα με το μπάνιο και την κουζίνα του. Επιπρόσθετα, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού υπάρχει κοινή πισίνα για δροσερές βουτιές και διασκέδαση στον ήλιο.
Tip: Χρησιμοποίησε το σπίτι σαν ορμητήριο για να εξερευνήσεις την χερσόνησο του Ακάμα ή απλά για παραδοσιακή χαλάρωση και ξεκούραση στην ύπαιθρο.
Πληρ. 99604010.

Karydhia Cottage - Πάνω Αρόδες
Είναι ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων με 2 μπάνια, WiFi, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μεγάλη πετρόκτιστη αυλή με πισίνα. Η καλύτερη τοποθεσία για να εξερευνήσεις την περιοχή του Ακάμα και την Πόλη της Πάφου.
Πληρ. 99659928 & 24634680.

Piskopos House – Επισκοπή Πάφου 
Στο χωριό της Επισκοπής Πάφου, το Piskopos House είναι ένα κατάλυμα 2 υπνοδωματίων. Βρίσκεται μέσα σε έναν κήπο με εσπεριδοειδή δέντρα και λουλούδια και διαθέτει ιδιωτική πισίνα, τζάκι και δωρεάν Wi-Fi. Προσφέρει θέα στο παραδοσιακό χωριό και στα βουνά του Τροόδους. Το Piskopos House είναι διακοσμημένο σε ρομαντικό στιλ, με σιδερένια κρεβάτια και τοπικά χειροτεχνήματα, και περιλαμβάνει κουζίνα με τραπεζαρία, φούρνο και ψυγείο. Το σαλόνι διαθέτει καναπέ, δορυφορική τηλεόραση LCD και DVD player. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, απολαμβάνοντας τη θέα στο καταπράσινο τοπίο. Παρέχονται εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου στον κήπο, καθώς και υπαίθριος χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού.
Πληρ. 99 619146.

Porfyrios country house -  Χοιροκοιτία 
Το εξοχικό Porfyrios πήρε το όνομά του από τον Πορφύριο Δίκαιο, τον αρχαιολόγο που αποκάλυψε για πρώτη φορά τους θησαυρούς της Χοιροκοιτίας. Το σπίτι των 200 εκατό ετών ανακαινίστηκε και επανασχεδιάστηκε από τον ανιψιό του αρχαιολόγου - αρχιτέκτονα με πάθος για την αυθεντική αγροτική αρχιτεκτονική. Η κατοικία αποτελείται από 4 ευρύχωρα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, επιπλωμένα με γούστο και εξοπλισμένα με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, ασύρματο Internet, θυρίδα ασφαλείας, στεγνωτήρα μαλλιών, ποιοτικές συσκευές κουζίνας, ενώ διαθέτει και μία υπέροχη αυλή με πισίνα και όλα τα απαραίτητα. 
Πληρ. 99 520973.

Our House- Guesthouse - Βάβλα 
Το σπίτι αυτό στο χωριό Βάβλα είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό πέτρινο σπίτι, που χτίστηκε αρχικά στις αρχές του 1900 και ανακαινίστηκε σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα σε σχέση με την παράδοση, τη λειτουργικότητα και την άνεση διατηρώντας τον αρχικό του χαρακτήρα και τη γοητεία. Αποτελείται από 3 διαμερίσματα, με ονόματα που παραπέμπουν στην αρχική του χρήση (το Shelonari, το Kellari και το Terratzo-Spito) τα οποία διαθέτουν ένα δίκλινο δωμάτιο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει χειροποίητα έπιπλα-αντίκες, το κρεβάτι είναι διακοσμημένο με χειροποίητο κάλυμμα, ενδοδαπέδια θέρμανση, κλιματισμό και ανεμιστήρες οροφής. Τα δωμάτια ανοίγουν στη μεγάλη ιδιωτική κεντρική αυλή με τζακούζι. Εδώ θα απολαύσεις ακόμα το άνετο καθιστικό αλλά και το αίθριο στον τελευταίο όροφο όπου θα θαυμάσεις τη θέα, τις ζεστές ακτίνες του ήλιου, το δροσερό αεράκι και τον υπέροχο νυχτερινό ουρανό! 
Tip: Οι ιδιοκτήτες ετοιμάζουν, με πολύ μεράκι, πρόγευμα, γεύμα brunch και δείπνο για τους επισκέπτες που το επιθυμούν. 
Πληρ. 97 667198.

Vrakas House - Τόχνη
Πρόκειται για ένα πραγματικά όμορφο, παλιό αλλά πρόσφατα ανακαινισμένο κυπριακό σπίτι, που θα βρεις στο όμορφο χωριό Τόχνη και το οποίο θα σε ταξιδέψει με τη γοητεία του σε μία άλλη εποχή. Το σπίτι δεσπόζει μάλιστα στο υψηλότερο σημείο των ανατολικών λόφων, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα της περιοχής, ενώ στη μέση της αυλής του ξεχωρίζει η ιδιωτική του πισίνα. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια σύμφωνα με το αρχικό στιλ, αλλά φροντίζουν να υπάρχουν όλες οι ανέσεις της σύγχρονης εποχής. Το σπίτι διαθέτει 4 δίκλινα υπνοδωμάτια πλήρως επιπλωμένα με τραπεζαρία και κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα και βεράντα. Επίσης παρέχει δωρεάν Wi-Fi.
Πληρ. 99468446.

RedBlueDoor - Λεύκαρα
Το RedBlueDoor βρίσκεται στο χωριό Λεύκαρα και προσφέρει πλήρως εξοπλισμένες πέτρινες κατοικίες που συνδυάζουν παραδοσιακές και μοντέρνες λεπτομέρειες. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, ενώ ορισμένες βίλες περιλαμβάνουν επίσης εγκαταστάσεις σπα. Οι 2 παραδοσιακές κατοικίες στο RedBlueDoor είναι διακοσμημένες σε φωτεινές αποχρώσεις και διαθέτουν μοντέρνα επίπλωση. Επίσης είναι κλιματιζόμενες και εξοπλισμένες με άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία. Το ευρύχωρο καθιστικό περιλαμβάνει άνετους καναπέδες, παραδοσιακά χαλιά και δορυφορική τηλεόραση. Διαθέτει επίσης ιδιωτική πισίνα με όμορφη επιπλωμένη βεράντα. Ναι, η αυλή έχει μια πανέμορφη πισίνα, ενώ το Red Door διαθέτει σπα. 
Πληρ. 99605610. 

Modus Vivendi - Ψεματισμένος
Ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης και πολυτέλειας! Τοποθετημένο στο κέντρο του χωριού, είναι ιδανικό για διαμονή στον Ψεματισμένο. Το κτήριο είναι κτισμένο με την παραδοσιακή πέτρα της περιοχής, που του προσδίδει έναν αέρα άλλης εποχής. Διαθέτει πέντε μονάδες: τρεις σουίτες του ενός υπνοδωματίου και δύο στούντιο. Εκεί, θα βρεις έναν κοινό ηλιακό όπου μπορείς να απολαύσεις το πρωινό σου στην ησυχία της υπαίθρου, ενώ στην κεντρική αυλή θα απολαύσεις χαλάρωση στην πισίνα καθώς και τζακούζι για πλατσουρίσματα, διασκέδαση και χαλάρωση. Τα δωμάτια είναι τοποθετημένα γύρω από την πισίνα και το κάθε ένα χαρακτηρίζεται από το χρώμα που δεσπόζει στη διακόσμησή του: Κόκκινο, Λευκό, Κίτρινο, Πορτοκαλί και Πράσινο. Παραδοσιακά έπιπλα, καθώς και από έργα τοπικών καλλιτεχνών ολοκληρώνουν το σκηνικό! Κάθε μονάδα διαθέτει κουζίνα, καθιστικό και μπάνιο, ώστε να σου προσφέρει όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης κατοικίας. Οι μυρωδιές των αρωματικών βοτάνων που βρίσκονται φυτεμένα στην αυλή, καθώς και η σκιά που προσφέρουν τα δέντρα, συνθέτουν το ιδανικό τοπίο για μια χαλαρή διαμονή στην ύπαιθρο.
Τip: Στην περιοχή, επισκέψου το παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρόνικου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ή το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Ακόμα, μπορείς να πας με την οικογένεια ή την παρέα σου για μονοήμερη εκδρομή στο κοντινό χωριό Λεύκαρα με τα γραφικά δρομάκια του, καθώς και στο Ζύγι που συνδυάζει θάλασσα και απίθανο ψάρι.
Πληρ. 99446479.

Για να δεις όλες τις επιλογές για καταλύματα και δραστηριότητες επιλέξετε το πιο κάτω σύνδεσμο Agrotourism.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close