Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτός είναι ο φθηνότερος προορισμός στον κόσμο το 2024

Είναι ένας προορισμός μακρινός, το λες και ταξίδι ζωής, όμως τα τελευταία χρόνια τον ακούμε όλο και περισσότερο στις παρέες μας

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2024

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα και το κόστος ζωής που αναγκάζει τους περισσότερους από εμάς να σφίγγουμε τα λουριά στα έξοδά μας, υπάρχει ένα πράγμα που λίγοι από εμάς είναι απρόθυμοι να εγκαταλείψουν. Ένας ιδιανικός προορισμός.

Αν και η επιθυμία μας για περιπλάνηση δεν έχει αμβλυνθεί, ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουμε μετά την πανδημία έχει αλλάξει με πολλούς τρόπους και πολλοί ταξιδιώτες είναι πιο έξυπνοι από ποτέ όταν εξασφαλίζουν μια καλή συμφωνία. Η Post Office Travel Money είναι εδώ, υπογραμμίζοντας με μελέτη της τον παγκόσμιο προορισμό όπου τα χρήματά μας πηγαίνουν περισσότερο.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός
Σύμφωνα με τη μελέτη, το Βιετνάμ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά. Το πρώην λιμάνι Hội An ελκύει περισότερους ταξιδιώτες χάρη στις χαμηλότερες χρεώσεις στα εστιατόρια και στα μπαρ και τη σημαντική πτώση της αξίας του βιετναμέζικου ντονγκ.

Το Hội An είναι μια από τις πιο γοητευτικές και ατμοσφαιρικές πόλεις του Βιετνάμ. Η εμπορική φασαρία των μεγαλύτερων, μητροπολιτικών πόλεων είναι σχεδόν εντελώς απούσα. Οι ταξιδιώτες περνούν τα πρωινά στις παρθένες παραλίες, τα απογεύματα κάνοντας περιηγήσεις σε συναρπαστικές ιστορικές τοποθεσίες και τα βράδια αναζητώντας τις πιο νόστιμες γωνιές της νυχτερινής αγοράς Hội An.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να προσεγγίσετε το ποιοτικό shuteye, σύμφωνα με την Έκθεση Ταξιδιωτικών Τάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου 2024 του Skyscanner, η οποία ανέλυσε πόλεις με ξενοδοχεία με τις καλύτερες βαθμολογίες ποιότητας ύπνου.

vietnam.webp

Οι υπόλοιποι προορισμοί
Η έκθεση του 2024 τοποθετεί το Κέιπ Τάουν, τον περσινό νικητή, στη δεύτερη θέση. Το τοπικό κόστος έχει αυξηθεί, αλλά εξακολουθεί να είναι το φθηνότερο μέρος για ένα γεύμα τριών πιάτων (34,64 λίρες) – αντίθετα, ένα γλέντι πολλών πιάτων στο Tamarindo της Κόστα Ρίκα θα σας κάνει πίσω κατά μέσο όρο 107,38 λίρες.

Η Μομπάσα στην Κένυα κατέλαβε την τρίτη θέση, το Τόκιο στην Ιαπωνία τέταρτο και το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας πέμπτο. Το Αλγκάρβε βρίσκεται στην υψηλότερη θέση από τους 15 ευρωπαϊκούς προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα, ξεπερνώντας την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Άλλα σημαντικά στοιχεία στην έκθεση περιλαμβάνουν τη δημοτικότητα του ευρώ. Είναι μακράν το νόμισμα με τις περισσότερες πωλήσεις για το Post Office Travel Money και οι πωλήσεις είναι αυξημένες οκτώ τοις εκατό το 2024 μέχρι σήμερα.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τους δέκα φθηνότερους προορισμούς στον κόσμο. Η αντίστοιχη τιμή είναι η συνδυασμένη μέση τιμή ενός τοπικού καφέ, μπύρας, κόλα, ποτηριού κρασί, μπουκαλιού νερού, αντηλιακού και ενός γεύματος τριών πιάτων.

Οι φθηνότεροι προορισμοί στον κόσμο

  1. Χόι Αν, Βιετνάμ: 51,18 £
  2. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική: 54,35 £
  3. Μομπάσα, Κένυα: 54,93 £
  4. Τόκιο, Ιαπωνία: 59,05 £
  5. Αλγκάρβε, Πορτογαλία: 59,69 £
  6. Sharm el-Sheikh, Αίγυπτος: 61,37 £
  7. Sunny Beach, Βουλγαρία: 62,49 £
  8. Κούτα, Μπαλί: 63,31 £
  9. Μαρμαρίς, Τουρκία: 66,07 £
  10. Πάφος, Κύπρος: 73,32 £

Πηγή: intronews.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close