Παιδί , Μη χάσετε

Αφιέρωμα στο παιδικό θέατρο: 10+1 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουν μικροί και μεγάλοι

Πάμε θέατρο με το παιδί

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024

Ελληνικά και ξένα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, ταξίδια σε φανταστικούς κόσμους, μεγάλες μουσικοθεατρικές παραγωγές, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα στις παραστάσεις παιδικού θεάτρου που θα δούμε στην Κύπρο τον Απρίλιο μαζί με τα παιδιά.

434125299_428551053011708_1555068540127785720_n.jpg

Όλοι οι κακοί χωράνε
Η eikona Ζωής παρουσιάζει το παραμυθένιο MUSICAL "Όλοι οι...κακοί χωράνε!" σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Παυλίδου. Η έμπειρη καλλιτεχνική ομάδα των συντελεστών και αγαπημένοι μας ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν...αλλιώς στα αγαπημένα μας παραμύθια. Ελάτε να γνωρίσουμε την Καλομοίρα, ένα έφηβο κορίτσι που εξερευνώντας τη μεγάλη βιβλιοθήκη του παππού της βρίσκει τον "κακό" της μπελά. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, όχι μόνο θα συναντηθούμε με τους παραμυθένιους ήρωες, αλλά θα τους ανακαλύψουμε βαθύτερα. Η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του λάθους και η αγάπη είναι τα συναισθήματα που θα βιώσουμε όλοι μαζί! Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές ενέργειες της eikona ζωής. www.eikonazois.org.
>> Σάββατο 6 Απριλίου (12:30 & 15:30) Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

mr-mrs-bubble-1200x860.width-800.jpg

Mr & Mrs Bubble - Bubble Show
Οι Mr & Mrs Bubble μας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας! Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα», μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μία μπουρμπουλήθρα. Ένα θεαματικό, διαδραστικό Bubble Show, όπου το κοινό μπαίνει μέσα σε μία τεράστιων διαστάσεων φούσκα. Με χειροποίητα εργαλεία και εξωπραγματική χρήση αντικειμένων της καθημερινότητας σκορπίζονται μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Ένα πραγματικά ξεχωριστό θέαμα, που συνδυάζει τσίρκο και θέατρο του δρόμου, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μία εμπειρία χαράς και τέχνης. Mοναδικές εφευρέσεις που εισήγαγαν πρώτοι παγκοσμίως οι Mr and Mrs Bubble, παρουσιάζονται στις παραστάσεις. Οι δράσεις των Mr and Mrs Bubble έχουν παρουσιαστεί σε ποικίλες ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία, Ιταλία, Π.Γ.Δ.Μ. Τώρα και στην Κύπρο.
>> Kυριακή 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, 11:00 & 15:00. Εισιτήρια: Πλατεία: €15 & €12, εξώστης €10. Εισιτήρια: ticketmaster.cy και σε όλα τα τα καταστήματα ACS COURIER.

375159645_615937210714673_1869893101706530738_n.jpg

Έλβις και Μέριλιν
H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν! Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. Έλα να ζήσεις από κοντά την πιο ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστές ρομπότ! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα ιδρύματα Μικροί Ήρωες και Funraising Charity Foundation.
>> Κυριακή 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία / Κυριακή 14 Απριλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 12:00. Εισιτήρια: SoldOutTickets. Πληρ: 70088544.

pontikompourpoulithras.width-800.jpg

Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας
Έρχεται το ποντικάκι με τις μπουρμπουλήθρες του! Ένα μικρό πανέξυπνο ποντικάκι, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και όχι μόνο… Παρέα με την ποντικούλα του Ρόζα την Σπιρτόζα! Είναι το νέο ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού. Δυο γάτες, ο γάτος ο Ττομ και η γάτα Σερενάτα εισβάλουν στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα με σκοπό ν’ αρπάξουν το διάσημο μας ποντικάκι. Πράγματα και καταστάσεις θα περιπλεχτούν για τα δύο γατιά, αφού ο μικρός μας Μπουρμπουλήθρας, κρύβει μέσα του μια δύναμη – ένα τέτοιο ποντικίσιο θάρρος, που στο τέλος τα γατιά θα βγουν χαμένα, που τόλμησαν να εισέλθουν απρόσκλητα στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και τόλμησαν να τα βάλουν με τα γλυκά μας ποντικάκια! Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν οι ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί της παράστασης: Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Μύρια Αργυρού και ο Χρυσοβαλάντης Λοίζου. Μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, για όλη την οικογένεια με πολλά χρώματα, πολλή περιπέτεια και αστείρευτη παιδική φαντασία.
>> Σάββατο 13 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 16.00 / Κυριακή 21 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 10.30. Εισιτήρια: Ticketmaster

431273117_955510969915286_5096095309198690232_n.jpg

Ο Γάτος με τις μπότες
Το θέατρο Piccolo, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
>> Κ 14 Απριλίου, 11:00, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου / Κ 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Αγ. Αθανασίου, Λεμεσός, 11.00 / Κ 26 Απριλίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 11.00.
Εισιτήρια: 10 ευρώ. Για πληροφορίες: 94409100.

ariel2.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

Άριελ-Η μικρή γοργόνα
H «Άριελ – Η μικρή γοργόνα», η μαγευτική παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια με συνεχόμενα sold out, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για 4 μοναδικές παραστάσεις! Αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, ειδικά εφέ, εντυπωσιακές χορογραφίες, μουσική, τραγούδια και πολλά διαδραστικά παιχνίδια σας περιμένουν να τα ζήσετε με την πιο όμορφη γοργόνα του βυθού. Το μαγευτικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η μικρή γοργόνα, έρχεται από την Ελλάδα, αποκλειστικά, για πρώτη φορά στην Κύπρο! Η πανέμορφη γοργόνα Άριελ ζει σε ένα υποθαλάσσιο βασίλειο με τις μεγαλύτερες αδελφές της και τον πατέρα της. Στο βυθό της θάλασσας με τα λαμπερά κοράλλια, τα υπέροχα κοχύλια, αλλά και τα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού, η μικρή γοργόνα, ονειρεύεται να καταφέρει μια μέρα να βγει στην επιφάνεια. Η επιθυμία της να γνωρίσει τον κόσμο, να συναντήσει τους ανθρώπους αλλά και έναν αληθινό πρίγκιπα που θα την αγαπήσει για πάντα, είναι το μεγαλύτερο της όνειρο που θα την βάλει σε απίθανες περιπέτειες. Θα τα καταφέρει άραγε; Η μάγισσα του βυθού Ούρσουλα θα την βοηθήσει; Και αν ναι, με τί αντάλλαγμα; Ο καλύτερος φίλος της Φούσκας θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει, όχι μόνος του όμως, αλλά μαζί με τα παιδιά. Με τη βοήθεια των μικρών θεατών που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, η Άριελ θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία αλλά και πόσο απαραίτητοι είναι οι στόχοι για να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε. Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με εντυπωσιακά κοστούμια, ένα μαγικό ταξίδι στον βυθό της θάλασσας, γεμάτο μουσική, χορό και πολλά παιχνίδια. Η διαδραστική παιδική παράσταση «Άριελ - Η μικρή γοργόνα», θα παρουσιαστεί στο Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας, για 4 μοναδικές παραστάσεις στις 13 και 14 Απριλίου 2024. Μία διαδραστική παράσταση για παιδιά, μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, όπου οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης του στόχου με σκοπό την ανάπτυξη ξεχωριστών δεξιοτήτων, όπως η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Παίζουν: Λένα Δανάη Καστελιώτη, Στέλα Καπετάνιου, Ελίνα Καπετάνιου, Θοδωρής Κατσαρός.
>> Σάββατο 13 (11.30 & 15.00) & Κυριακή 14 Απριλίου (10.30 & 12.30), Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: ZONE A €15 | ZONE B €12 (www.soldoutticketbox.com).

432267081_905097084951455_4415657407518024119_n.jpg

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι
Ο Αργύρης ο μικρός, σώνει και καλά κατοικίδιο θέλει για συντροφιά! Πείθει την μαμά και η κωμωδία ξεκινά ! Στο σπίτι έρχεται η ψηλή, η λυγερή ,η καμηλοπάρδαλη η ψηλομύτα η Ανθή, που κουτουλά στην οροφή. Γκρρρ μετά ο Άρης το λιοντάρι, με τα μαλλιά τα περμανάντ που μουγκρίζει δυνατά. Ο γλιστιρίδας παπαγάλος που ασταμάτητα μιλά, να τον χαρίσει θέλει με όλη την χαρά. Να σου και το φίδι που χορεύει και η μαμά καρδιακά παθαίνει. Σειρά παίρνει ο κροκόδειλος ο Νεοκλής, που χωρίς να το σκεφτεί ,του αγοράζει εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Μεγάλο όνομα, διάσημο και ξακουστό, ο βάτραχος ο Νίκος ο Γυρίνος, σε συναυλίες τραγουδά ρεμπέτικα άσματα, νησιώτικα ραπ και παραδοσιακά. Στο πάρτυ έρχεται και ο πίθηκος ο Αιμίλιος, που δεν κάθεται λεπτό, τις μπανάνες όλες έχει φάει ,8 ευρώ το κιλό. Μα τα ζώα αυτά ,δεν βρίσκουν την χαρά σε σπίτια που είναι μακριά απ' τα κλαδιά, η ζούγκλα είναι το σπίτι τους , όσο και να τα αγαπάς! Τα πήρε λοιπόν μια αγκαλιά και στης ζούγκλας την καρδιά ,τα άφησε, να έχει το ένα με το άλλο συντροφιά! Και στο σπίτι η μαμά ,έφερε ένα σκυλάκι αδεσποτάκι και πλημμύρισε η καρδιά με χαμόγελα παντοτινά!
ΥΣ. Ένα έργο βασισμένο πάνω στην αγάπη των παιδιών προς τα ζώα και το αντίθετο! Πώς ένα ζώο μπορεί να κάνει τα παιδιά υπεύθυνα χαρίζοντας τους ταυτόχρονα στιγμές απόλυτης χαράς και ευτυχίας! Μα πάνω από όλα μαθαίνει στα παιδιά πως τα ζώα δεν είναι ούτε παιχνίδια ούτε μπιχλιμπίδια αλλά πιστοί και παντοτινοί φίλοι! Σκηνοθεσία: Δανάη Χρίστου. Παίζουν: Δανάη Χρίστου και Βικτώρια Αριστείδου
>> Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 στην Κύρια Σκηνή του θεάτρου Ένα, Λευκωσία (περιορισμένος αριθμός παραστάσεων). Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster και ACS courier. Πληροφορίες: 22348203. Κατάλληλο για παιδία 2-10 ετών.

434739714_818844523601542_8812931421458331505_n.jpg

Γουίνι το αρκουδάκι
Ο Γουίνι πεινάει αλλά δε βρίσκει πουθενά το μέλι του! Ποιος το πήρε άραγε και γιατί; Ζητά από τους φίλους του βοήθεια και φυσικά δεν την αρνούνται! Αλλά μόνοι τους δεν θα τα καταφέρουν. Σίγουρα θα χρειαστούν τη βοήθεια των μικρών μας φίλων! Όχι μόνο για να βρουν το μέλι αλλά και για να ετοιμάσουν μια υπέροχη έκπληξη στο Γουίνι. Παιδιά, είστε έτοιμοι να κάνετε κι εσείς μαζί με το γουρουνάκι, το ελεφαντάκι και τον τίγρη την πιο υπέροχη, φανταστική και αξέχαστη έκπληξη στο Γουίνι; Ξεκινάμε! Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα). Η παράσταση απευθύνεται σε ηλικίες 2- 10 ετών.
>> Σάββατο 20 Απριλίου (15:00 & 17:00), Δημοτικό Θέατρο Λατσιών / Κυριακή 21 Απριλίου (11:00 & 15:00), Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών. Εισιτήρια: Ticketmaster

Στο ροζ μου συννεφάκι
Ένα μικρό κορίτσι στη προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτού του κόσμου δημιουργεί το δικό της παιχνίδι: Το Ροζ συννεφάκι. Κάθε φορά που προσπαθεί να ξεφύγει όμως, ταξιδεύοντας με το ροζ συννεφάκι στον παραμυθένιο αυτό κόσμο της, ανακαλύπτει κρυμμένες δεξιότητες και κερδίζει γνώσεις που την κάνουν πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τους φόβους της στον πραγματικό κόσμο. Μια διαδραστική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ένα πρωτότυπο κείμενο που καταφέρνει να θίξει σοβαρά θέματα περιθωριοποίησης και εκφοβισμού. Διαδραστική θεατρική παράσταση. Κατάλληλη για όλη την οικογένεια. (6+).
Κυριακή (11:00) 21 Απριλίου, Σάββατο 27 Απριλίου (15:00), Κυριακή 28 Απριλίου (11:00), Κτήριον 53, Παλιά Λευκωσία. Εισιτήρια: more.com

kokkino_CIWFxi1.width-800.jpg

Η Κοκκινοσκουφίτσα
Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα ζωάκια του δάσους έρχονται σε μια διαδραστική παιδική παράσταση για πρώτη φορά στην Κύπρο Η Κοκκινοσκουφίτσα, το πιο διάσημο παραμύθι όλων των εποχών. Ένα κορίτσι με αγνή καρδιά θα πέσει στην παγίδα του πονηρού Λύκου, που για να την ξεγελάσει θα ντυθεί Μέλισσα. Η μικρή μας θα βρεθεί χαμένη μέσα στο δάσος. Εκεί θα συναντήσει όλα τα ζώα του δάσους. Τον Ρούλη τον Ελεφαντούλη, έναν πολύ αστείο Γαϊδαράκο και πολλά άλλα ζώα, όπου με την βοήθειά τους, αλλά κυρίως με την συμμετοχή των μικρών θεατών, θα καταφέρει να φτάσει στο σπιτάκι της αγαπημένης της γιαγιάς. Εκεί όμως θα την περιμένει μια άσχημη έκπληξη... Τότε η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια θα επικαλεστεί την βοήθεια των παιδιών για να κερδίσει τον πονηρό και πεινασμένο Λύκο. Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, τραγούδι και χορό!
>> Σάββατο 27 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, 11:00 & 15:00 / Κυριακή 28 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 11:00 & 15:00 & 17:00. Τιμή εισιτηρίου: €15 (TicketMastercy).

gata_invLg2C.width-800.jpg

Η Γάτα και το Ποντίκι - Η διάσωση του πλανήτη
Είναι μια συναρπαστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα. Μια παράσταση με αφορμή την Κλιματική Αλλαγή και τη Ρύπανση του Περιβάλλοντος. Μέσα από την ιστορία μας αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η φιλία, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα, η αγάπη για τα ζώα, ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η αισιοδοξία…! Μία διαδραστική παιδική παράσταση, που θα μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Ένας πενταμελής θίασος από ταλαντούχους ηθοποιούς με σκοπό να μας ταξιδέψουν στη μαγεία του παιδικού θεάτρου….! Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Μπάστας, Ανάργυρος Βαζαίος, Κατερίνα Χιντηράκη, Νίκος Αμπουσαάρ, Αθηνά Λάτση.
>> Σ 27 Απριλίου, Θέατρο Πάνθεον, Λευκωσία, 11:30 & 15:00 / Κ 28 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, 11:30 & 15:00. Εισιτήρια: €15. Προπώληση: www.ticketmaster.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close