Θέατρο , Επόμενες Παραστάσεις

3 εξαιρετικές αθηναϊκές παραστάσεις έρχονται στην Κύπρο

Ελληνικό θέατρο στην Κύπρο μέσα από τρεις απολαυστικές θεατρικές παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2024

Η νέα θεατρική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, με τα κυπριακά θέατρα να ανακοινώνουν τις παραγωγές τους.

Ωστόσο, πέρα από αυτά, στην Κύπρο τη φετινή άνοιξη θα δούμε και 3 ενδιαφέρουσες και επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές από την Ελλάδα, οι οποίες έρχονται στην Κύπρο και φέρνουν τον αέρα των αθηναϊκών σκηνών στο νησί.

gerasimos.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width-800.png

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ
Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, έρχεται στην Κύπρο για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου. Σε μια εποχή που η κοινωνία μεταβάλλεται και ο ρόλος μας μέσα σε αυτήν αμφισβητείται, συγκρούεται και επαναδιαπραγματεύεται, η Τέχνη μπορεί και μας δείχνει το δρόμο, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και τελικά να παρέμβουμε με καταλυτικό τρόπο στην πραγματικότητα. «Γιατί μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε…». Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο ρόλο του Σερ, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του Νόρμαν (αμπιγιέρ), η Στέλλα Καζάζη στο ρόλο της Λαίδης συναντώνται στην σκηνή των θεάτρων εδώ στην Κύπρο, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ). Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στέλλα Καζάζη, Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ.
>> Παραστάσεις:
>> Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30.
>> Πέμπτη 21 Μαρτίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, 20.30.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικο Θέατρο Λεμεσού, 20.30.
Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy

τελειοι ξενοι.jpg

Τέλειοι Ξένοι
Οι «Tέλειοι Ξένοι» του Π. Τζενοβέζε σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη είναι η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 80.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δυο σεζόν, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. H μετάφραση και η διασκευή είναι της πολύ γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη. Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο… Το έργο «Τέλειοι Ξένοι» με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες. Αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες στην Ιταλία την χρονιά που κυκλοφόρησε. Κέρδισε 2 «ιταλικά Όσκαρ» (βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο), καλύτερης ταινίας και σεναρίου, ενώ ήταν υποψήφια στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείας Ερμηνείας. Στην Ελλάδα έγινε και στον κινηματογράφο από τον Θοδωρή Αθερίδη το 2016 με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, με πρωταγωνιστές τον Θ. Αθερίδη, Σ. Καρύδη, Α. Κούρκουλο, Μ. Ναυπλιώτου κ.ά. Η παράσταση της Αθήνας παίζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και δυο χρόνια , στο θέατρο «Αθηνά» και έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για πέντε παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία. Πρωταγωνιστούν οι γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης («Παγιδευμένοι»), Γιώργος Χρανιώτης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Σοφία Μανωλάκου και Αλίκη Κακολύρη. Συμμετέχουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Θανάσης Αλευράς, Δημήτρης Λαγούτης, Γιώργος Λιάντος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βασίλης Παπαστάθης, Χρήστος Σαπουντζής, Ναταλία Σουίφτ, Ευσταθία Τσαπαρέλη.
>> Παραστάσεις: Παρασκευή 12 (21:00), Σάββατο 13 (18:00 & 21:00) Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 21:00 & Κυριακή 14 (18:00 & 21:00), Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Τιμή Εισιτηρίων: €30 & €25. Προπώληση Εισιτηρίων: www.ticketmaster.cy, Καταστήματα ACS Courier

mpezos2.png

Αινιγματικές Παραλλαγές με τους Γιάννη Μπέζο και Πυγμαλίων Δαδακαρίδη στην Κύπρο
Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και απέσπασε βραβεία ανδρικής ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές (θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος 2022), μετά το απόλυτο sold out τη δεύτερη θεατρική σεζόν 2021-2022, με πάνω από 30.000 θεατές, έρχεται για λίγες παραστάσεις στην Κύπρο στο θέατρο τον Μάϊο.
Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης). Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα; Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς. Ένα έργο με χιούμορ, ευαισθησία και ανατροπές μέσα από το δραματουργικό μπρα ντε φερ μεταξύ δύο ανδρών, που ερμηνεύουν καθηλωτικά ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.
>> ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18.05.2024 στις 18:00 & 20:30 , Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.
19.05.2024 στις 18:00 & 20:30 και 20.05.2024 στις 20:30, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.
Τιμές εισιτηρίων: ZONE A:€35, ZONE B: €30, ZONE C: €25. Προπώληση www.ticketmaster.cy και καταστήματα ACS Courier.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close