18 March 2024
Things to Do , Εκδηλώσεις

7 υπέροχα θεματικά πάρκα για Καθαρά Δευτέρα στη φύση

Tο ιδανικό σενάριο είναι να την περάσουμε κάπου έξω, με τα έθιμα της Κύπρου και τα εδέσματα που "επιβάλλονται"

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2024

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και το ιδανικό σενάριο είναι να την περάσουμε κάπου έξω, με τα έθιμα της Κύπρου και τα εδέσματα που "επιβάλλονται".

Υπάρχει καλύτερη πρόταση οικογενειακής απόδρασης από μια εκδρομή σε καταπράσινα πάρκα, για παιχνίδι στη φύση και καλό φαγητό; Όχι, βέβαια, εξ ου και σου προτείνουμε τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν για την Καθαρά Δευτέρα τα θεματικά πάρκα του νησιού μας!

23716-sites/default/files/cyherbia_1.jpg

CyHerbia Botanical Park & Labyrinth
Μια αξέχαστη μέρα γεμάτη παιχνίδια, διασκέδαση, καραόκε, και μπουφές σας περιμένει στο φυσικό περιβάλλον του βοτανικού πάρκου Cyherbia, με όλη την οικογένεια. Παραδοσιακά παιχνίδια όπως σακουλοδρομίες, σχοινί, ξυλοπόδαρα, μουσικές καρέκλες και άλλα. Περιπέτεια και κυνήγι θησαυρού στον Λαβύρινθο, στο δάσος και βοτανόκηπο, όλη μέρα από τις 10.00-17.00. Πετάξτε τον χαρταετό σας στο πράσινο δάσος! Επίσης, θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα. Το μπουφέ ανοίγει στις 12:00.
Τιμή εισόδου με μπουφέ: ενήλικες: 20 ευρώ, παιδιά 5-12 ετών: 12 ευρώ, κάτω των 5 ετών: Δωρεάν.
Είσοδος χωρίς μπουφέ: ενήλικες: 6 ευρώ, παιδιά 5-12 ετών: 4 ευρώ, κάτω των 5 ετών: Δωρεάν (Προκράτηση για μπουφέ απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.)
>> Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Βοτανικό Πάρκο Cyherbia, Αυγόρου, 10.00-17.00.

lumina.jpg

Lumina Botanical Gardens
Η Καθαρά Δευτέρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση σε θεματικά πάρκα και αγρούς. Έτσι λοιπόν τo Βοτανικό πάρκο Lumina Botanical Gardens που δημιουργήθηκε στον Κόρνο σε προσκαλεί να γιορτάσεις μέσα στο απέραντο πράσινο την Καθαρά Δευτέρα. Εδώ λοιπόν, ειδικά για την ημέρα θα στηθεί ένα ειδικά διαμορφωμένο σαρακοστιανό μενού (με καθιστό χταποδάκι, γαρίδες, φασολάδα γίγαντες, λαγάνα, ταχίνι, ταραμά, ελιές, πατάτες, χόρτα και φρούτα), καθώς και παιδικές δραστηριότητες όπως δημιουργικά παιχνίδια, ζωγραφική, ποδόσφαιρο, μπάτμιντον και πολλά άλλα. Τέτοια μέρα σίγουρα δεν μπορούν να λείψουν παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί.
>> Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Lumina Botanical Gardens, Kόρνος. Πληρ. 99973631.

34490-sites/default/files/donkey-hero.jpg

Golden Donkeys Farm
Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου θα πάμε να «κόψουμεν τη μούττην της Σαρακοστής» στο Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου με νηστήσιμα φαγητά και γλέντι και φυσικά σας καλούμε να μας ακολουθήσετε. Για τη μέρα, μάλιστα, στη διάσημη φάρμα έφτιαξαν πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μουσική από το μουσικό σχήμα «Αιγιαπελαγίτικα» με τη Βάσω Νικολή, παραδοσιακούς χορούς με τη χορευτική ομάδα «Πέρκαλλος» και παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Ακόμα, θα έχεις την ευκαιρία να πετάξεις ψηλά το χαρατετό σου και να χαρείς την ομορφιά της κυπριακής φύσης.
>> Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Golden Donkeys Farm, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας. Τιμή: €20 ενήλικες & €12 παιδιά. Για κρατήσεις στο: 99563727.

riverland.jpg

Riverland Bio Farm
Πρόκειται για ένα υπέροχο βιολογικό αγρόκτημα στο χωριό Καμπιά της επαρχίας Λευκωσίας που τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιαστεί και αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, και όχι άδικα. Για την Καθαρά Δευτέρα η φάρμα θα είναι ανοικτή από 09:00 μέχρι τις 17:30 με δωρεάν είσοδο όπως πάντα και το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις στη φάρμα, άρμεγμα, βόλτα στο λιβάδι με τα ζώα, εργαστήρια ζυμώματος για μικρούς και μεγάλους με ελιόπιτες και ψωμιά, μουσική, χορό, και πέταγμα χαρταετών. Την Καθαρά Δευτέρα όσοι επιλέξουν το νηστίσιμο μας πιάτο πρέπει να κάνουν κράτηση τηλεφωνώντας στο 99592598. Το νηστίσιμο πιάτο συμπεριλαμβάνει φρέσκο ψωμί, ταχίνι, ελιές, διάφορα λαχανικά, πατάτα βραστή, παντζάρι, ελιόπιτα, ταχινόπιτα, χαλβά, και ένα πορτοκάλι γιαφίτικο γλυτζίν μέλι για €10 το πιάτο.
>> Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Riverland Bio Farm, Καμπιά, επαρχίας Λευκωσίας, 09.00-17.30.

24294-sites/default/files/petrides.jpg

Petrides Farm Park
Στο χωριό Μαρκί, λίγο έξω από την πόλη της Λευκωσίας, συναντά κανείς το Petrides Farm Park, μια μεγάλη έκταση γεμάτη πράσινο, οξυγόνο, ζωάκια και πολλούς ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παντός είδους ασχολίες και ατελείωτο παιχνίδι. Όσο για την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο αυτό τα έχει όλα! Σαρακοστιανό μπουφέ με περισσότερες από 30 επιλογές φαγητού, άφθονο κρασί, πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, και ζωντανή μουσική με Έλια Ιωαννίδου και Μάριο Πυθαρίδη! Κοντά στη φύση και την παράδοση, σε καταπράσινο τοπίο!
*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εν λόγω φάρμα είναι fully booked για την ημέρα.
>> Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Petrides Farm Park, Μαρκί, επ. Λευκωσίας, 09.00-19.00. Γενική είσοδος €20, για παιδιά κάτω των 12 ετών €10 και παιδάκια κάτω των 2 ετών δωρεάν! Πληρ. 99411311.

agios georgios.jpg

Αγρόκτημα Άγιος Γεώργιος
Tο Αγρόκτημα Άγιος Γεώργιος, βρίσκεται στο χωριό Σκαρίνου της επαρχίας Λάρνακας και είναι ιδανικό για να ζήσεις με την οικογένεια μια ξεχωριστή εμπειρία. Θα το βρεις σε μία μεγάλη και καταπράσινη φάρμα, η οποία φιλοξενεί (και) ζώα, τα οποία μπορείς να γνωρίσεις και να θαυμάσεις. Ακόμα, ο χώρος διαθέτει κι έναν μεγάλο παιχνιδότοπο ιδανικό για ατελείωτες ώρες διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους. Για την Καθαρά Δευτέρα έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πλούσιο σαρακοστιανό φαγητό (€28 το άτομο, €14 για παιδιά 5-12 ετών), ζωντανή μουσική, με τους Άντρο Κωνσταντινίδη, Παμπίνα Κοντέα και τον Γιώργο Ζαχαρία.
>> Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Αγρόκτημα Άγιος Γεώργιος, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας. Πληρ. 99 968483.

anargyris.jpg

Anagyris Essential Oils Park & Restaurant
Τοποθετημένο σε μία ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού, το Anagyris Essential Oils Park & Restaurant, αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, που σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις όμορφες στιγμές, γεμάτες παιχνίδι και ξεκούραση με την οικογένεια. Για την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο, τηρούν τις παραδόσεις και ετοιμάζουν ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα.
>> Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Anagyris Essential Oils Park & Restaurant, Οικονόμου 22, Ανώγυρα. Πληρ. 70 000159 / www.anagyris.eu.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close