Things to Do , Προσεχώς

Η ατζέντα της εβδομάδας: 16 πράγματα που μπορείς να κάνεις, να δεις και να απολαύσεις

Τι νέο έρχεται έρχεται στο νησί αυτές τις ημέρες

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2024

Μία καινούρια εβδομάδα ξεκίνησε και η ατζέντα είναι γεμάτη με θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και δρώμενα που μπορείς να παρακολουθήσεις! Γι’ αυτό σημείωσε τις ημερομηνίες, αγόρασε τα εισιτήρια και απόλαυσε τα θεάματα.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα, είναι εδώ:

θα τα πουμε 3.jpeg

Θα τα πούμε αλλιώς στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του παρουσιάζει επί σκηνής τους καταξιωμένους Κύπριους τραγουδιστές Κούλη Θεοδώρου, Μαρία Θεοδότου, Δημήτρη Μεσημέρη και Φρειδερίκη Τομπάζου. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη παράσταση, οι καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά για να μας παρουσιάσουν το δεύτερο μέρος, με αλλιώτικα τραγούδια και πολλές εκπλήξεις! Σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Νίκου Παπάζογλου, αδελφών Κατσιμίχα, Χρίστου Νικολόπουλου, Τάκη Σιούκα, Στέλιου Καζαντζίδη, Στράτου Διονυσίου και πολλών άλλων γνωστών συνθετών. Οι καλλιτέχνες επιχειρούν να δώσουν σε γνωστά τραγούδια έναν πιο σύγχρονο – ηλεκτρικό ήχο, με σεβασμό στους δημιουργούς και στα ίδια τα κομμάτια. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Δήμος Καραβάς και στηρίζει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου. Εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στην είσοδο της συναυλίας προς €15 (σε θέσεις που θα παραμείνουν κενές).
>> Δευτέρα 11 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.00. Προπώληση Εισιτηρίων: Ticketmaster.cy & ACS Courier 77777040.

Προβολή της ταινίας “Tambour Battant” (Roll the Drum) στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας
Στις αρχές της άνοιξης του 1970, το μικρό χωριό Monchoux στο Valais βιώνει μια ασυνήθιστη ταραχή. Είναι εξαιτίας της ψηφοφορίας για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών; Ή εξαιτίας του επικείμενου δημοψηφίσματος για την απέλαση των αλλοδαπών; Όχι, είναι χειρότερα: η μπάντα χάλκινων πνευστών του χωριού έχει καταρρεύσει και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο χωριό. Οι παραδόσεις τίθενται υπό αμφισβήτηση και η πολιτική ζωή του χωριού διαταράσσεται. Και φυσικά, ο έρωτας περιπλέκει το δράμα. Σκηνοθεσία: François-Christophe Marzal.
>> Δευτέρα 11 Μαρτίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

«Let me Entertain you» στο Καρναβάλι Λεμεσού
«Let me Entertain you» με τον Δώρο Δημοσθένους, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στον πιάνο και μια εκρηκτική εξαμελή μπάντα, υπόσχονται μια βραδιά αξέχαστη με το κέφι και τον αυθορμητισμό μιας εποχής ξεχασμένης, για να μας θυμίσει πως το τραγούδι και ο χορός είναι ο πιο ωραίος τρόπος διασκέδασης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.
>> Δευτέρα 11 Μαρτίου, Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός, 20.30. Δωρεάν. Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων ηλεκτρονικά, είτε μέσω την ιστοσελίδας www.ticketmaster.cy , είτε από το ταμείο του Παττιχείου Δημοτικού θεάτρου, είτε από τα καταστήματα της ACS Courier.

dating2.jpg

Speed Dating Event
Αυτό τον Μάρτιο δίνουμε ραντεβού στο Εντός των Τεχνών στο επόμενο Speed Dating Event, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 20.00. Μέσα στο εορταστικό κλίμα των καρναβαλιών, σας περιμένουμε στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας δημιουργώντας ένα χαλαρό και ασφαλές περιβάλλον για να περάσουμε όμορφα! Μέσα σ'ένα βράδυ καλείστε να γνωρίσετε ανθρώπους με διαφορετικά backgrounds και μοναδική ιστορία. Έτοιμοι; Το παιχνίδι ξεκινά! Έχετε στη διάθεσή σας συγκεκριμένο χρόνο για να γνωρίσετε τον άνθρωπο που κάθεται απέναντί σας. Όταν ο χρόνος τελειώσει, αλλάζετε θέση και γνωρίζετε κάποιον άλλον. Μετά κάποιον άλλον κτλ. *Το κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για το πώς θα χειριστεί τις νέες του γνωριμίες και πού θα καταλήξουν αυτές οι γνωριμίες. Ηλικίες 30-40 (±3) για γυναίκες και άντρες.
>> Δευτέρα 11 Μαρτίου, Εντός των Τεχνών, 20.00. Κόστος συμμετοχής: €15 (all drinks included). *Προκράτηση απαραίτητη. Περιορισμένες θέσεις! ηλώσεις συμμετοχής: 97-681858 / DM entos.texnwn - Εντός των Τεχνών

iraklis.jpg

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» στην Κύπρο
Το εντυπωσιακό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» έρχεται να σε ταξιδέψει από τις 8 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, στο Nicosia Mall στη Λευκωσία. Ένα μαγευτικό ταξίδι για όλη την οικογένεια. Για μεμονωμένες επισκέψεις το Σαββατοκύριακο δεν χρειάζεται κράτηση. Πρόκειται για την υπερπαραγωγή της Eksagon Exhibitions και των Dream Workers, που προσφέρει ένα έντονα βιωματικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!
>> Μέχρι Δευτέρα 1 Απριλίου, Nicosia Mall, Λευκωσία.

poliorkia-stin-odo-liperti1.jpg

Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη
Την ταινία του Σταύρου Παμπαλλή «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας. Ο κύριος και η κυρία Π μένουν κοντά στην Πράσινη Γραμμή, προσπαθώντας να επιπλεύσουν οικονομικά εν μέσω ανεργίας και εκποιήσεων. Όμως σύντομα το σπίτι τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, όπου τραπεζικό σύστημα, αστυνομία, ειρηνευτική δύναμη, κατοχικός στρατός, μια κυνική χρηματίστρια και ένας ανυποψίαστος ταξιτζής που θέλει να κόψει το κάπνισμα, έχουν όλοι έναν ρόλο να παίξουν.
>> Δευτέρα 11 Μαρτίου, Ρίο, Λεμεσός, 20.15.

poetry .jpg


Poetry Slam Cyprus στους Αγίους Ομολογητές
Ποιητές από το εξωτερικό και την Κύπρο συμμετέχουν στο 7ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus 2024, που αρχίζει σήμερα 11 Μαρτίου και ολοκληρώνεται αύριο 12 του μήνα. Το Poetry Slam είναι ένας διαγωνισμός ποίησης, στον οποίο οι συμμετέχοντες απαγγέλουν την πρωτότυπη δουλειά τους, δραματοποιώντας την ταυτόχρονα. Στο Πρώτο Μέρος θα διαγωνιστούν όλοι οι ποιητές-slammers που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση. Θα επιλεγούν οι έξι, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο National Champion, ο 2ος και ο 3ος νικητής. Στο Δεύτερο Μέρος θα διαγωνιστούν 12 ποιητές-slammerς: Οι έξι που επιλέγηκαν στο Πρώτο Μέρος και οι έξι από το εξωτερικό. Θα ξεχωρίσουν οι έξι, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο Poetry Slam Cyprus 2022 Champion, ο 2ος και ο 3ος νικητής.
>> Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Μαρτίου, Artos House, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 99577006.

Παναγιώτης Πετράκης & Νίνα Λοτσάρη
Το Σωματείο Κοινωνική Μέριμνα Αγίων Ομολογητών φέρνει κοντά σας την Νίνα Λοτσάρη και τον Παναγιώτη Πετράκη σε μια μοναδική μουσική βραδιά. Νίνα Λοτσάρη και ο Παναγιώτης Πετράκης ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένες αξέχαστες ελληνικές κυρίως μελωδίες, με τις απαραίτητες όμως νότες από το διεθνές ρεπερτόριο. Το καλλιτεχνικό αυτό ζευγάρι, δοκιμασμένο στο χρόνο, έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες συνεργασίες, θα ταξιδέψει το νου και την καρδία μας σε μουσικά μονοπάτια γεμάτα συναίσθημα και συγκίνηση.
>> Τριτη 12 Μαρτίου, Δημοτικο Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος €30 (ticketmaster).

καρναβαλι.jpg

«Ο χορός της Τρίτης» στο Λεμεσιανό Καρναβάλι
Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι σε ένα αλλιώτικο μουσικό πρόγραμμα με ρετρό διάθεση. Το συγκρότημα Time Surfers θα μας παρασύρει και θα μας ξεσηκώσει σε ένα ρετρό πάρτι με ξένα και ελληνικά τραγούδια. Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.
>> Τρίτη 12 Μαρτίου, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεμεσός 20.30.

7 κλειδια 3.jpeg

Η γκαλερί Exhibit8 παρουσιάζει τη νέα ατομική εικαστική έκθεση του Βαλεντίνου Βασιλείου
Η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό παρουσιάζει τη νέα ατομική εικαστική έκθεση του Βαλεντίνου Βασιλείου, υπό τον τίτλο "Be the hacker of your fuc(king) mind". Ο καλλιτέχνης εξετάζει εκ νέου είδωλα που ανήκουν τόσο στην ποπ κουλτούρα, όσο και σε θρησκευτικές και εθνικές κουλτούρες, και φέρουν ένα σημαντικό συμβολικό φορτίο, με στόχο να δημιουργήσει ανατρεπτικά σχόλια με αναφορές σε ζητήματα της μεταμοντέρνας συνθήκης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου.
>> Μέχρι τις 16 Μαρτίου, Exhibit8, Λεμεσός. Ωράριο: Τρ-Παρ 10.00-23.00 & Σ 12.00-23.00. Πληρ. 25212171.


τερλικασ.jpg

Τα Μυλλωμένα» σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τα «Μυλλωμένα», είναι μια παράσταση ακατάλληλη για ανήλικους με κείμενα, ποιήματα και τραγούδια, μέσα στο πνεύμα του καρναβαλιού. Συμμετέχουν: Μιχάλης Παπαευαγόρου, Χάρης Παναγιώτου, Μιχάλης Τερλικκάς με την μουσική του παρέα «Μούσα», η ρεμπέτικη κομπανία «Αρχή Δια του Ρεμπέτικου», ο Τάκης Αργύρη και ο Μάκης Χρυσοστόμου.
>> Τρίτη 12 Μαρτίου, Μουσική σκηνή Κύκλος, Λεμεσός, 20.30.
>> Πέμπτη 14 Μαρτίου, Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκη, Λευκωσία, 20.30.
Πληρ. 22664697. Εισιτήρια: €15 (ticketmaster).

toni 2.jpg

Ο Τόνι Σφήνος στην Λεμεσό
O ένας και μοναδικός Τόνι Σφήνος έρχεται την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 20:30 στις Notes Live για να ταρακουνήσει τη Λεμεσό με την απίστευτη ενέργειά του. Mαζί του στη σκηνή θα είναι ο Νικόλας Αντωνιάδης και η Κυριακή Ηλία. Ντυθείτε και μαζέψτε δυνάμεις, ο Τόνις έρχεται για να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε. Μπορεί να ακόμη να φοράει τα ρούχα της δεκαετίας των 60s και 70s αλλά παραμένει επίκαιρος, φρέσκος και ολοζώντανος με φουλ διασκεδαστική διάθεση.
>> Τετάρτη 13 Μαρτίου, Notes Live, Λεμεσός, 20.30. Πληρ.96244380.

anemona3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Κολιέ από Μαργαριτάρια από το Θέατρο Ανεμώνα
Ένα έργο εμπνευσμένο από την τραγική ζωή της "Δήμητρας της Λέσβου". Μέσα από το έργο καυτηριάζονται τα θέματα της διαφορετικότητας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της διαταραχής ταυτότητας φύλου και τις επιπτώσεις που έχουν στους ανθρώπους, την οικογένεια τους και κατ’ επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία. Μια κοινωνία ανθρώπων που λόγω κοινωνικής και πνευματικής φτώχειας και αμορφωσιάς γίνεται ο σιωπηλός δολοφόνος του Δημήτρη. Του κάθε Δημήτρη. Έργο βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία. Στην ιστορία του έργου της Μαριλένας Αχιλλέως, η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου.
>> Τετάρτη 13 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Εισιτήρια: soldoutticketbox. Πληρ. 70007721.

elfas.webp

Ο Έλεφας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου
Το νεοελληνικό έργο του Κώστα Μποστατζόγλου με τίτλο "Ελεφας", που ακτινογραφεί την ελληνική κοινωνία, με ήρωες της επαρχίας, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου με πρωταγωνιστές δυο από τους αγαπημένους 'Ελληνες ηθοποιούς την Μπέσυ Μάλφα και τον Γιώργο Γιαννόπουλο σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Το έργο ακροβατεί ανάμεσα σε μια σκληρή και πικρή κωμωδία και ένα ανελέητα σαρκαστικό δράμα, ενώ σίγουρα πρόκειται για ένα έργο αντιθέσεων. Στο έργο Ο Ελέφας παρουσιάζονται ήρωες που είναι εντελώς αστοιχείωτοι αλλά κομπορρήμονες, ανήθικοι αλλά ηθικολόγοι, βαθιά βίαιοι και απεχθείς αλλά και τρομακτικά οικείοι.Ακόμα κι αν το ένα από τα πρόσωπα του έργου φαίνεται τελικά να διασώζεται ηθικά μέσα από μια απονενοημένη πράξη, δεν παύουν να αποτελούν όλα θλιβερές φιγούρες που αποτυπώνουν μια όχι και τόσο μακρινή ελληνική πραγματικότητα. Σκηνοθεσία : Λευτέρης Γιοβανίδης. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γιαννόπουλος, Μπέσσυ Μάλφα, Βαγγέλης Δαούσης, Στεφανία Ζώρα.
>> Πέμπτη 14 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: €20 (www.ticketmaster.cy και καταστήματα ACS Courier).

evridikisinger.2e16d0ba.fill-1200.2e16d0ba.fill-1375x729.png

«Ο Χορός της Πέμπτης» με τους Ευρυδίκη και Μπλε Duets
Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί στο μεγάλο χορό της Πέμπτης για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε παρέα με το σχήμα Ευρυδίκη- Μπλε Duets και εξαμελή μπάντα, στο πλαίσιο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Ένα πρόγραμμα με ελληνικά και αγγλικά τραγούδια, εκρηκτικό, γεμάτο ρυθμό, ένταση και ηλεκτρισμό με ντουέτα έκπληξη και φυσικά μεγάλες επιτυχίες. Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό από τον DJ Bereck. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.
>> Πέμπτη 14 Μαρτίου, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεμεσός, 20.30.

sakelis.jpg

Το Ψοφίμι του Γιάννη Σακέλλη στην Πάφο
Η νέα δουλειά του Σακέλλη αξιοποιεί την παραδοσιακή αντίληψη για το γυναικείο σώμα ως κατεξοχήν σύμβολο κάλλους, αλλά επικεντρώνεται στη φθορά του, αποτελώντας επί της ουσίας μια μελέτη θανάτου που αφορά τη γενική ανθρώπινη κατάσταση.Τα έργα της έκθεσης συνομιλούν με το ποίημα του Σαρλ Μπωντλαίρ υπό τον ίδιο τίτλο, «Une Charogne», «Το ψοφίμι», και διερευνούν τις προοπτικές μιας συσχέτισης ανάμεσα στην ομορφιά και τη θνητότητα. Τα έργα παρουσιάζουν το γυμνό γυναικείο σώμα μέσα σε αντικρουόμενες συνθήκες, απεικονίζοντας τη γοητεία της ζωής και τον αναπόφευκτο εναγκαλισμό του θανάτου. Αυτή η αντίφαση προκαλεί τις συμβατικές αντιλήψεις για την ομορφιά, αντανακλώντας όμως και όλο το εύρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Στη σειρά χρησιμοποιούνται τεχνικές σχεδίου και ζωγραφικής διπλού επιπέδου, παρουσιάζοντας ξεχωριστά αλλά ταυτόχρονα τις δύο αντίθετες όψεις της κοινής ανθρώπινης βιολογίας.
>> Μέχρι τις 16 Μαρτίου, Γκαλερί Blue Iris, Πάφος. Δ-Παρ 11.00-13.00 και 15.00-17.00, Σ (by appointment) 11.00-13.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close