Μουσική , Music News

Αναβάλλεται (για 2η φορά) το Pafos Aphrodite Festival

Το φεστιβάλ που έμαθε στους Κυπρίους την όπερα, πάει για αναβολή για 2η χρονιά

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2021

Η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Κύπρου την τελευταία δεκαπενταετία, η όπερα της Πάφου, για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί ελέω κορωνοϊού. Αποκαλυπτικές πληροφορίες του PafosNet αναφέρουν ότι αν και για το θέμα δεν έχει ακόμη ληφθεί επίσημη απόφαση, εντούτοις οι αρμόδιοι του Δήμου Πάφου θεωρούν πλέον δεδομένο ότι το Pafos Aphrodite Festival, που ενέταξε την πόλη και την Κύπρο γενικότερα στο καλεντάρι των παγκόσμιας εμβέλειας πολιτιστικών εκδηλώσεων, ακυρώνεται και φέτος με βάση τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας λόγω της πανδημίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι πλέον είναι πολύ αργά για να γίνουν οι τεράστιες προεργασίες που απαιτούνται για να είναι έτοιμη μια εκδήλωση τέτοιας εμβέλειας, ακόμη και αν η υγειονομική κατάσταση βελτιωθεί πλέον άμεσα. Ούτως ή άλλως, επεσήμαναν, γενικότερα η κατάσταση στην Ευρώπη δεν επιτρέπει τις συνεχείς επαφές και ταξίδια που απαιτούνται για μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί η προεργασία για μια εκδήλωση αυτού του μεγέθους, συνεπώς θεωρείται πλέον δεδομένο ότι και η φετινή εκδήλωση θα αναβληθεί, ώστε να διαφυλαχθεί και η ποιότητα που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη και αναγνώριση.

Η όπερα όπως είναι γνωστό πραγματοποιείται το πρώτο τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου στον πλατειακό χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου της Κάτω Πάφου.

Οι παράγοντες του Δήμου Πάφου που προέβησαν στις εκτιμήσεις αυτές προς το PafosNet, εξέφρασαν τη λύπη των δημοτικών Αρχών για την εξέλιξη αυτή, η οποία είναι ωστόσο όπως επισημαίναν αναγκαία υπό τις συνεχιζόμενες σοβαρές περιστάσεις και εξέφρασαν την ελπίδα ότι όλα θα επιτρέψουν το Pafos Aphrodite Festival να επανέλθει κανονικά το 2022.  

Για τον ίδιο λόγο εκτιμάται ως βέβαιο ότι θα αναβληθούν επίσης και οι χρονικά εγγύτερες εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό, που προγραμματίζονταν κάθε Ιούνιο στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού θεωρούνται ωστόσο δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την όπερα, τόσο από πλευράς ποιοτικής, όσο και ανταπόκρισης του κοινού, αφού στην Πάφο και ειδικά τα τελευταία χρόνια η αποδοχή παρόμοιων εκδηλώσεων δεν είναι αντίστοιχη όπως σε άλλες πόλεις, όπως η Λάρνακα, με τους πολίτες να έχουν συνηθίσει σε ανώτερου επιπέδου δρώμενα όπως ο θεσμός της όπερας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close