Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Για να φτιάξεις αυτά τα ρολά κανέλας θα χρειαστείς μόνο 5 λεπτά

Kαι ψωμί του τοστ

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2021

Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή, τη γιαγιά μου που έριχνε ψωμί του τοστ στο τηγάνι -με λίγο λάδι και πασπάλιζε από πάνω ζάχαρη και κανέλα.

Έτσι κι εγώ, πήρα το ψωμί του τοστ, το άλειψα με μερέντα, το πέρασα γρήγορα από το τηγάνι και το πασπάλισα με ζάχαρη και κανέλα -έχεις πραγματικά την αίσθηση πως απολαμβάνεις σοκολατένια cinammon rolls.

Φυσικά μπορείς να βάλεις ό,τι άλλο θέλεις στη γέμιση -εγώ, για να το κάνω πιο υγιεινό, αντικαθιστώ τη μερέντα με ταχίνι σοκολάτας. Μαρμελάδα, κρέμα λεμονιού, κρέμα βανίλιας είναι μόνο μερικές επιλογές για γέμιση. Έτσι δεν θα ξεμείνεις ποτέ από γλυκό στο σπίτι, ενώ τα συγκεκριμένα ρολά είναι ένα φανταστικό σνακ για να πάρουν τα παιδιά μαζί στην παιδική χαρά. 

Υλικά
6 φέτες ψωμί του τοστ
μερέντα
2 αυγά
2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση
Πάρε ψωμί του τοστ (όσες φέτες θέλεις) κόψε την κόρα και άφησε μόνο την ψίχα. Άλειψε την ψίχα με μερέντα και τύλιξε το σε ρολό. Επαναλαμβάνεις με όλες τις φέτες του τοστ.

Σε ένα μπολ, έχεις χτυπήσει δύο αυγά και περνάς από εκεί τα ρολά (σιγουρέψου ότι το μείγμα έχει πάει σε όλο το μήκος τους) και τα ρίχνεις κατευθείαν μέσα στο τηγάνι (με λίγο λάδι) μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα. Φρόντισε να τα γυρίζεις γρήγορα από κάθε πλευρά.

Σε άλλο μπολ έχεις προσθέσει ζάχαρη και κανέλα όπου περνάς τα ρολά μόλις βγουν από το τηγάνι. Το γλυκό σου είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Πηγή: Bovary.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close