17-25 April 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Tο καθηλωτικό έργο «Μετά την καταιγίδα» κάνει πρεμιέρα

Ο Φλοριάν Ζελλέρ συνεχίζει να γράφει και να βραβεύεται με έργα για την μάστιγα του Αλτσχάιμερ

Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2021

Με το  θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Γάλλου, νέου σε ηλικία συγγραφέα, Φλοριάν Ζελλέρ, «Avant de s’envoler» με απόδοση στα ελληνικά «Μετά την καταιγίδα», συνεχίζει τις επιτυχείς παραγωγές του το «θέατρο ένα». Ο συγγραφέας  Φλοριάν Ζελλέρ  έγραψε επίσης και το έργο «Ο Πατέρας» που ανέβηκε πριν δύο περίπου χρόνια από το «θέατρο ένα» και γνώρισε εξαιρετική επιτυχία. 

Στο έργο «Μετά την καταιγίδα», ο Φλοριάν Ζελλέρ καταπιάνεται για δεύτερη φορά με τη νόσο Αλτσχάιμερ, αφού ο κεντρικός χαρακτήρας είναι και πάλι ο Αντρέ, όπως και στο έργο «Ο Πατέρας». Αυτή τη φορά παρακολουθούμε ταυτόχρονα δύο ιστορίες: την πραγματικότητα και τη ζωή μέσα  στο συγχυσμένο μυαλό του Αντρέ.

Το έργο κινείται γύρω από τη ζωή μιας οικογένειας, η οποία βιώνει τη νόσο ‘Αλτσχαιμερ και  ζει μέσα σε σύγχυση.  Για ακόμα μια φορά, (όπως και στο έργο  «Ο Πατέρας») εμφανίζεται   ένας άντρας με άνοια που ονομάζεται André και έχει δύο κόρες, την Anne και την Elise . Η διαφορά είναι ότι αυτός ο André, είναι ένας διάσημος συγγραφέας που δεν φαίνεται να μπορεί να δεχτεί ότι η σύζυγός του, η Madeleine, είναι νεκρή. Ή μήπως δεν είναι; Όταν εμφανίζεται η Madeleine, φαίνεται να είναι πρόσφατα χήρα και δηλώνει, ότι ο σύζυγος της, ο André,  «με έκανε να υποσχεθώ να τον ζήσω». Σε κάποια άλλη σκηνή,  βλέπουμε το ζευγάρι, να ζει μια καθημερινή πραγματικότητα, να διαφωνεί  με τις κόρες του, που  επισκέπτονται τους γονείς τους για  το Σαββατοκύριακο. Μια σειρά από γεγονότα που συμβαίνουν,  όπως ο φίλος της Elise που έρχεται να την διεκδικήσει, η εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν,  ποια όμως  είναι αυτή; Μήπως τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει πραγματικά;

Ο Ζελλέρ για ακόμα μια φορά εκπλήσσει με την ευρηματικότητα του. Το «Μετά την καταιγίδα», ανεβαίνει για πρώτη φορά  στα Ελληνικά, σε Ελλάδα και Κύπρο και βάζει τον θεατή μπροστά σε οδυνηρές πραγματικότητες, που προβληματίζουν την κοινωνία: Ο θάνατος, η φυγή προς το άγνωστο, η άνοια, η αλήθεια, τα παιγνίδια  φαντασίας/πραγματικότητας. Το έργο  παίζει με το μυαλό του θεατή, είναι ένα εγκεφαλικό παιγνίδι που όλοι  βιώνουμε καθημερινά είτε ενσυνείδητα είτε υποσυνείδητα. 

Συντελεστές
Μετάφραση: Ελευθέριος Ελευθερίου
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Χρύσω Παρασκευά
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου
Χειρισμός Φωτισμού/ Ήχου: Ορέστης Μίνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντρέας Νέστωρος

Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Ερμίνα Κυριαζή, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Φανή Σωκράτους, Ειρήνη Καραγιώργη, Σάββας Μενοίκου.

Πρεμιέρα: Σάββατο 17 Απριλίου στις 20:00
Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή στις 20:00.
Κρατήσεις: 22348203
*Η παραγωγή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ηθοποιού και καλού μας φίλου Παντελή Άντωνα.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close