Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Μεσογειακής Φώκιας (στην Κύπρο)

Τι αναφέρει, συγκεκριμένα, ο Υπουργός Γεωργίας

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021

Με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας έχει σημειώσει την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε ποτέ στην Κύπρο, φτάνοντας τις 19 φώκιες, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάφο, ο κ. Καδής ρωτήθηκε για τα μέτρα στις θαλασσινές σπηλιές, για προστασία της φώκιας και απάντησε πως «τα μέτρα υλοποιούνται». Με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, συνέχισε, «ο πληθυσμός της φώκιας που ζει στην Κύπρο, έχει σημειώσει την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε ποτέ». Αναφέρθηκε σε 19 φώκιες, σημειώνοντας πως είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο.

Στην βάση, συνέχισε, των εισηγήσεων ειδικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο ειδικά για να μελετήσουν τους τρόπους διατήρησης του συγκεκριμένου απειλούμενου είδους, έχουν ληφθεί μια σειρά από μέτρα και έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός. Πρόσθεσε πως τα μέτρα αυτά υλοποιούνται με μεγάλη συνέπεια, λέγοντας πως εφαρμόζουν ό,τι ακριβώς τους έχουν εισηγηθεί. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η αυξητική τάση του εμβληματικού αυτού είδους σε επίπεδο πληθυσμού θα συνεχιστεί.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close