Εκδρομές να πας , Guide

Ανακαλύψαμε ένα πανέμορφο (κυκλικό) μονοπάτι για να περπατήσεις!

Ώρα για περπάτημα και εξερεύνηση… στην υπέροχη Οδού

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2021

Οι ομορφιές της Κύπρου είναι αμέτρητες και αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις και εσύ κάνοντας μία περιήγηση με το αυτοκίνητό σου!  Θα έλεγε, κιόλας, κάποιος πως μ’ αυτές μπορείς να γράψεις ολόκληρο βιβλίο.

Αν σήμερα το πρόγραμμά σου λέει φυσική άσκηση και κυρίως περπάτημα, σου έχουμε βρει την τέλεια λύση που πραγματικά θα σε ενθουσιάσει όπως μας ενθουσίασε και εμάς.  Πρόκειται για ένα κυκλικό μονοπάτι που βρίσκεται στο γραφικό χωριουδάκι Οδού, της επαρχίας Λάρνακας και φέρει το χαρακτηριστικό όνομα «Γυριλλιθκιά».

Πάρε χαρτί και σημείωσε:
Αφετηρία: ΒΑΣΙΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ (Κοντά στην πλατεία του χωριού)
Μήκος: 6.4km
Χρόνος: 1 - 1.5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 2

Φωτογραφία: Άννα Κοσμά, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

 

Φόρεσε τις φόρμες και τα αθλητικά σου παπούτσια, πάρε μία τσάντα με νερό και σνακ και ξεκίνησε για την όμορφη αυτή δραστηριότητα.  Όλα ξεκινάνε από το κέντρο της κοινότητας, με κατεύθυνση προς τον Φαρμακά, διανύοντας περίπου με τα πόδια γύρω στο ένα χιλιόμετρο θα φτάσεις στο Μονοπάτι της Οδού «Γυριλλιθκιά».  Αρχικά, θα συναντήσεις το ξύλινο, χαρακτηριστικό γεφύρι το οποίο διασχίζει τον «Βασιλοπόταμο».

Θα περάσεις από άγρια βλάστηση, άπειρο πράσινο, κυρίως από πεύκα αλλά και από πολλές λατζιές (ένα είδος αείφυλλης σκληρόφυλλης δρυός που φυτρώνει στο νησί μας), όπως επίσης και ξεροληθκιές (παραδοσιακός τρόπος προστασίας του μονοπατιού από τις βροχές και την απότομη ροή των νερών).

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης σου, θα έχεις την ευκαιρία ν’ απολαύσεις και τις απότομες γυμνές βουνοκορφές της Οδού που βρίσκονται κατά μήκος του μονοπατιού.

Θα καταλήξεις στο πιο ψηλό σημείο, στο ξεχωριστό εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία ενώ μπορείς να ακολουθήσεις τον αγροτικό δρόμο, φτάνοντας στον κύριο δρόμο ώστε να φτάσεις ξανά στο σημείο όπου ξεκίνησες.

Η υπέροχη θέα, οι φυσικοί ήχοι, τα χρώματα της φύσης και οι ξεχωριστές μυρωδιές της θα σε ταξιδέψουν και θα σε ηρεμήσουν, πράγμα που σίγουρα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου δυναμικά!

Πληροφορίες και φωτογραφίες: nature-trail.odouvillage.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close