News , Τέχνη

Ο πίνακας ζωγραφικής που κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκινεί

Πρόκειται για έναν πίνακα που δείχνει ένα μικρό αγόρι να σηκώνει μια κούκλα νοσοκόμα, με το χέρι τεντωμένο και φορώντας κάπα

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2021

Ένας πίνακας ζωγραφικής που δείχνει ένα μικρό αγόρι να σηκώνει μια κούκλα νοσοκόμα-υπερήρωα, με το χέρι τεντωμένο και φορώντας κάπα, κάνει το γύρο του διαδικτύου , τον τελευταίο καιρό, ενόψει και της πανδημίας του κορωνοϊού και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι διάσημοι υπερήρωες όπως Batman ή Spiderman βρίσκονται στον καλάθι των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr «το έργο, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton, είναι ένας φόρος τιμής στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19».

Ο διάσημος αυτός πίνακας του Banksy, πωλήθηκε μάλιστα σε δημοπρασία, έναντι 19.45 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για πώληση σε δημοπρασία και για έργο του Βρετανού καλλιτέχνη.

Όπως αναφέρει η naftermporiki.gr, το «Game Changer», όπως ονομάζεται το έργο, εκτιμάτο αρχικά περίπου στα 2.9 εκατ. ευρώ αλλά πουλήθηκε τελικά από τον οίκο Christie's σε τετραπλάσια τιμή, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Banksy για το «Devolved Parliament» που πουλήθηκε το 2019 για 11.5 εκατ. ευρώ.

Στη δημοπρασία του οίκου Christie's, ο πίνακας κατακυρώθηκε όταν η τιμή ήταν 14,4 εκατ. στερλίνες με τις πρόσθετες χρεώσεις να του δίνουν την τελική τιμή των 16,758 εκατ. στερλινών, παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία για τον Banksy.

Όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα προορίζονται για την «υποστήριξη της υγείας του προσωπικού και των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Southampton».

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι Βρετανοί κλείνουν έναν χρόνο από τότε που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε το πρώτο lockdown στη χώρα. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των 126.000 και πλέον ανθρώπων που από τότε έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Με πληροφορίες του www.naftemporiki.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close