Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μαγικές εικόνες: Δείτε ένα από τα πιο όμορφα "κρυμμένα" φαράγγια της Κύπρου

Οι φωτογραφίες του Μάνου Μποτρίνι "αποκαλύπτουν" ένα από τα μικρά "μυστικά" του νησιού μας

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2021

Όσες φορές κι αν εκδράμεις στα ορεινά της Κύπρου μας, πάντα υπάρχει κάτι που δεν έχει δει από τις πολλές ομορφιές του νησιού, πάντα κάποιο μέρος έχει μείνει ανεξερεύνητο κι έτσι αφήνεται μία «υπόσχεση» για την επόμενη φορά.

Ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια της Κύπρου,  βρίσκεται μόνο 20 λεπτά μακριά από τη Λευκωσία στο Καλό Χωριό Ορεινής. Πρόκειται για το φαράγγι του παραποτάμου της Μαρούλλενας, το οποίο η ομάδα του Cyprus From Air αποτύπωσε μοναδικά με τον φωτογραφικό της φακό! 

Το νερό σε πολλά σημεία αυτό τον καιρό φτάνει και τα 3 m βάθος, η χλωρίδα και πανίδα του τοποίου εντυπωσιάζει. Στην περιοχή υπάρχει και το επίσημο μονοπάτι του τμήματος δασών, πικρό βρύση της Μερίκας.

Mε συνολικό μήκος περίπου 5 χιλιομέτρων, το Μονοπάτι της Φύσης Πικροβρύση της Μερίκας, που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του παραποτάμου της Μαρούλλενας στον οικισμό του Καλού Χωριού Ορεινής, διασχίζει τις κατακόρυφες και βαθιές πλαγιές του. Έχοντας σαν αφετηρία τα δύο ενετικά γεφύρια της περιοχής, η διαδρομή περνά μέσα από την κοίτη του ποταμού, έως ότου καταλήξει μέσα από ένα μακρύ χωματόδρομο στην κορυφή του φαραγγιού.

Το Μονοπάτι της Φύσης Πικροβρύση της Μερίκας (που πήρε τ’ όνομά του από τα δάση μερίκας) ξεχωρίζει για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, αλλά εκτός από την όμορφη ξύλινη πεζογέφυρα που διευκολύνει τους περιηγητές του, εκεί υπάρχει και μία αρχαία γαλαρία μεταλλείου, καθώς κι ένας εκδρομικός χώρος για ξεκούραση.

Απόλαυσε τις μοναδικές εικόνες: 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close