Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ωδή στη μαύρη τρούφα στο Parklane

Οινογαστρονομικό δείπνο στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα πιάτο με φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα στο μενού ενός εστιατορίου, είναι από μόνο του αιτία για να κλείσεις τραπέζι με τους λάτρεις του είδους, αγαπημένους σου φίλους.

Όταν όμως όλα τα πιάτα του ειδικά σχεδιασμένου για να τιμήσει τη μαύρη τρούφα, μενού, ευλογούνται με τις λεπτοκομμένες με μαντολίνο, φλοίδες της ή νοτίζονται με παγωτό, πουρέ, βούτυρο και κρούστα τρούφας, τότε αξίζει να διοργανώσεις ειδικό ταξίδι για να το γευτείς.

Αυτό πράξαμε οι 40 τυχεροί που κινηθήκαμε τάχιστα για να πετύχουμε μια από τις περιζήτητες θέσεις στο βραβευμένο εστιατόριο The Grill, εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στη Λεμεσό.

Ο executive chef του ξενοδοχείου Σπύρος Ηλία και η καταξιωμένη ομάδα συνεργατών του, δημιούργησαν το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, ένα γαστρονομικό μενού 6 σταδίων, στο οποίο πρωταρχικό ρόλο είχε η μαύρη τρούφα συνδυασμένη με εκλεκτές πρωτεΐνες, ριζότα και λαχανικά, με κάθε στάδιο του degustation menu να παντρεύεται οινικά από τον παγκύπριο πρωταθλήτη οινοχόο Γιώργο Λουκάκη.

Οινικές επιλογές παρμένες από την εκετενέστερη του νησιού και βραβευμένη με χρυσό, λίστα του ξενοδοχείου, οι οποίες συμπαραστάθηκαν ιδανικά σε κάθε πιάτο, απογειώνοντας την κάθε μπουκιά, με τα αρώματα, την οξύτητα και την τανική τους μοναδικότητα.

Η τριλογία από τα προκαταρκτικά δωρήματα των σεφ -amuse bouche- εντυπωσιακή, μίλησε στον ουρανίσκο με το αβγό ορτυκιού με τρούφα και αφρό σελέριακ, το παρφέ από φουά γκρα με μαύρη ρούφα και το βολ ο βαν με μαριναρισμένες γαρίδες.

Δευτερολογώντας οι σεφ απογείωσαν τις αισθήσεις με το τρυφερό μοσχαράκι ταρτάρ με φρεσκοτριμμένη τρούφα και χαβιάρι Siberian Polanco, ενώ δεν άργησαν να μας στείλουν σε Ιταλία μεριά, με το πλημμυρισμένο με αρωματική τρούφα, ριζότο, καπελωμένο με φιλετάκια περιστεριού. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν το γευστικό μεγαλείο και τις απίστευτες ισορροπίες που γευτήκαμε όσοι δοκιμάσαμε το βοδινό φιλέτο, πλαισιωμένο από μπρεζέ wagyu, το οποίο υγράθηκε μπροστά μας με άριστα εκτελεσμένο ζωμό τρούφας.

Τα παλαιωμένα τυριά και η σοκολατένια σφαίρα με πραλίνα φουντουκιού, που συνευρέθηκε στο πιάτο με παγωτό κάρδαμο αρτυσμένο με τρούφα, είναι οι γεύσεις που ακόμα γυροφέρνουν στους γευστικούς μου κάλυκες.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close