Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2018
Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο διοργανώνει για πρώτη φορά Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου από τις 19 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2018. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία παραγωγής IMAGO, το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και το Κινηματοθέατρο Πάνθεον στη Λευκωσία, θα προβληθούν ορισμένες από τις καλύτερες ιταλικές κινηματογραφικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων.
Το επίσημο άνοιγμα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου με την ταινία L'Esodo του αναδυόμενου Ιταλού σκηνοθέτη Ciro Formisano, ο οποίος και θα παρευρεθεί στην προβολή μαζί με την Daniela Poggi, μια σημαντική ηθοποιό του ιταλικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Vittorio Taviani, ενός από τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκηνοθέτες, με την προβολή της τελευταίας του ταινίας "Una questione privata" (Ένα προσωπικό ζήτημα) την οποία σκηνοθέτησε μαζί με τον αδελφό του Paolo.
Οι Μέρες Ιταλικού Κινηματογράφου αποτελούν μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο, η οποία χρηματοδοτείται από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προβολής ιταλικών κινηματογραφικών παραγωγών μέσω του προγράμματος προώθησης #VIVERE ALL'ITALIANA (Ο ιταλικός τρόπος ζωής).
Πρόγραμμα Προβολών στο Θέατρο Ριάλτο
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου
19:00 - L'esodo στην παρουσία του σκηνοθέτη Ciro Formisano και της ηθοποιού Daniela Poggi
21:00 - Amori che non sanno stare al mondo σε σκηνοθεσία F. Comencini
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
19:00: Nove lune e mezza σε σκηνοθεσία M. Andreozzi
21:00: Parlami di Lucy σε σκηνοθεσία G. Petitto
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
19:00 - Non è un paese per giovani σε σκηνοθεσία G. Veronesi
21:00 - Una questione privata σε σκηνοθεσία Paolo & Vittorio Taviani
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77777745, E-tickets: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
19 Σεπτεμβρίου - 21 Σεπτεμβρίου 2018
-
Πάνθεον
22 Σεπτεμβρίου - 25 Σεπτεμβρίου 2018
Σχετικά
Το Netflix κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του «Animals» με τον Μπεν Άφλεκ
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 9 Οκτωβρίου
Αναστέλλεται η παραγωγή του «The Batman 2» - Ο Ματ Ριβς αποχώρησε λόγω «οικογενειακού ζητήματος»
Τον Ιούλιο, το στούντιο ανέβαλε την πρεμιέρα της ταινίας για τον Φεβρουάριο του 2028
«Avengers: Endgame»: Ξεπέρασε το Avatar και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Το «Avengers: Endgame» που κυκλοφόρησε το 2019 έχει συγκεντρώσει συνολικά 2,925 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office
Ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει την 51η ταινία του στη Μαδρίτη
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη νέα του ταινία, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου και τη Μαδρίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας.
Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μάργκαρετ Κουόλι στο πλευρό του Τομ Χόλαντ στο biopic του Φρεντ Αστέρ
Η Κάρπεντερ θα υποδυθεί την Τζίντζερ Ρότζερς και η Κουόλι την Αντέλ Αστέρ στη νέα ταινία του Πολ Κινγκ, με τον Χόλαντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θρυλικού χορευτή και να ετοιμάζεται για μερικές από τις πιο απαιτητικές χορευτικές σκηνές της καριέρας του.
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.
«Η ηχώ της Κύπρου»: Ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στην Κύπρο του 1953
Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού ζωντανεύει σπάνιες ηχογραφήσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και προφορική ποίηση, σε μια δωρεάν πρώτη προβολή στη Λευκωσία.
Το «Ocean» του David Attenborough προβάλλεται δωρεάν στη Λευκωσία
Η βραβευμένη με Emmy ταινία μάς ταξιδεύει στα βάθη των ωκεανών, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με συζήτηση ειδικών και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
4 νέες ταινίες και μία μεγάλη επιστροφή στους κινηματογράφους της Κύπρου
Ο Brad Pitt παλεύει για επιβίωση, η Jane Austen επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και το «Avengers: Endgame» προβάλλεται σε νέα εκδοχή
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.