Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2018
Πέρσι η προτροπή των διοργανωτών του Αντί-Σκηνου προς το θεατρόφιλο και μη κοινό ήταν «Πάρε το μαξιλαράκι σου κι έλα!». Τα πολύχρωμα μαξιλαράκια του Αντί-Σκηνου και τα παγκάκια του κατασκηνωτικού χώρου του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μόλις που χώρεσαν τους πραγματικά ενθουσιώδεις επισκέπτες και ντόπιους που βρέθηκαν στο διήμερο φεστιβάλ συνύπαρξης φύσης και τέχνης.

Η μοναδική εμπειρία του Αντί-Σκηνου, με το θεατρικό βίωμα να εκτυλίσσεται δίπλα στη θάλασσα από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ, συνεπήρε το κοινό, που βρέθηκε σε μια πρωτότυπη και υπεράνω προσδοκίας επιτυχημένη εκδήλωση. Με το κλείσιμο του φεστιβάλ το αίσθημα ήταν ένα: Και από χρόνου!
Εξ αρχής ο μακροπρόθεσμος στόχος των διοργανωτών δεν ήταν άλλος από την καθιέρωση του φεστιβάλ ως θεσμού γόνιμης διάδρασης φύσης-τέχνης-θεατή, κάτι που η φετινή διοργάνωση έχει σκοπό να σφραγίσει. Το Αντί-Σκηνο λοιπόν επιστρέφει και το καλοκαίρι του 2018 με δυο ημέρες γεμάτες θέατρο, ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια, αστέρια, μπιρίτσες, αλμύρα, μουσική!
Στις 24 και 25 Αυγούστου 2018 το θέατρο και οι συντελεστές του βγαίνουν έξω από τις αίθουσες και τις σκηνές και έχουν ως μοναδικό σχεδόν σκηνικό το αγνό κυπριακό καλοκαίρι. Φέτος το πρόγραμμα είναι πλουσιότερο, οι παραστάσεις και οι δράσεις περισσότερες, έχοντας στόχο να καλύψουν διάφορα γούστα και είδη.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Παρασκευή 24 Αυγούστου
17.00: Tune the words-Στρώματα ρυθμού στο θεατρικό λόγο (60')
Μουσικό-θεατρικό εργαστήρι
Εμψυχώνει: Μαρία Κάσινου
TuneUp! Orchestra
19.00: when it turns red (17')
Performance
Εύη Δημητρίου
20.00: Ρίμες Αγάπης (40')
Σκηνοθετημένο αναλόγιο
Ερμηνεύουν: Στέλιος Καυκαρίδης, Αλέξανδρος Αχτάρ, Στέλιος Θεοχάρους και ο μουσικός Πέτρος Σολωμού.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αχτάρ & Παναγιώτης Μπρατάκος
21.40: Dark Vanilla Jungle του Philip Ridley (50')
Θεατρικός μονόλογος
Ερμηνεύει: Έλενα Καλλινίκου
Σκηνοθεσία-Μετάφραση-Διασκευή: Εβίτα Ιωάννου
Σάββατο 25 Αυγούστου
11.00: Παρα-ποιώντας τη συνταγή (90')
Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης
Συν-τονίζει: Αυγή Λίλλη
Ανα-παριστά: Άντρια Ζένιου
17.00: Μιούζικαλ για παιδιά (60')
Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι- μιούζικαλ
Εμψυχώνουν: Θεόδωρος Σουρμελής & Αυγουστίνα Στυλιανού
18.00: Ορχηστρικός αυτοσχεδιασμός με λούπες ηλεκτρικής κιθάρας
Αντρέας Οικονομίδης
20.30: Αναγέλαστα: λογιών λογιών γεναίτζιες (45')
Θεατρική παράσταση
Ερμηνεύουν: Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρία Καυκαρίδου, Μαρίνα Μακρή, Παντελίτσα Μαυρογιάννη, Λουκία Πιερίδη, Πολυξένη Σάββα
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Δραµατουργία: Μαρία Κυριάκου
Ποίηση: Στέλλα Βοσκαρίδου Οικονόμου
Παραπλεύρως Παραγωγές
21.40: Λουίζα του Ζουάνη της Άννας Μαραγκού (60')
Θεατρικός μονόλογος - Πρεμιέρα
Ερμηνεύει: Πόπη Αβραάμ
Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Φανταστικό Θέατρο
Πληροφορίες
Το φεστιβάλ επενδύουν μουσικά:Claudio, Angeliki, Vasilis Palamas.
Η προπώληση εισιτηρίων (γενική είσοδος €20 και για τις δύο μέρες) από το Tickethour Cyprus (www.tickethour.com.cy) έχει ξεκινήσει και θα συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη 23 Αυγούστου έως και τις 18.00.
Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατίθεται στην είσοδο.
Ο χώρος του κάμπινγκ περιλαμβάνει τουαλέτες και ντους. Κόστος χρήσης του κατασκηνωτικού χώρου για στήσιμο σκηνής €5. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες δεν επιθυμούν να κατασκηνώσουν στο χώρο του κάμπινγκ, έχουν την επιλογή να ενοικιάσουν δωμάτια στο χωριό, αλλά συστήνεται να κάνουν εγκαίρως τις κρατήσεις τους.
Η διάρκεια της διαδρομής οδικώς από το δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς είναι περίπου δύο ώρες, ενώ μέσω Τροόδους περίπου μιάμιση ώρα.
Τα πιο κάτω δρομολόγια Λευκωσία-Κάτω Πύργος και αντίστροφα θα γίνονται μέσω κατεχομένων. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου μία ώρα (€1.50 το εισιτήριο).
Δρομολόγια λεωφορείων:
Αναχώρηση από Πλατεία Σολωμού:
Παρασκευή 24 Αυγούστου & Σάββατο 25 Αυγούστου στις 10:00.
Αναχώρηση από Λευκόθεο:
Παρασκευή 24 Αυγούστου & Σάββατο 25 Αυγούστου στις 10:15.
Επιστροφή από Κάτω Πύργο: Κυριακή 26 Αυγούστου στις 18:00 και Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 06:00.
Για κρατήσεις θέσεων παρακαλείται το κοινό να επικοινωνεί με τους κ. Σπύρο (99517677) ή κ. Γιαννάκη Πανάο (99616262).
Η προσέλευση ξεκινάει την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 10:00.
Την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 10:00 μέχρι τις 19:00 ο χώρος του φεστιβάλ θα είναι ανοικτός για όλους και θα υπάρχει μουσικό πάρτυ.
Θερμές ευχαριστίες στην νεολαία της κοινότητας, το κοινοτικό συμβούλιο και ιδιαίτερα στον κοινοτάρχη κύριο Νίκο Κλέανθου για την στήριξη τους.

Σχετικά
«Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα» με τους Σαλώμη Ιεροπούλου και Σάββα Σάββα επί σκηνής
Ποίηση που δεν λέγεται μόνο με λέξεις...
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου