Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Goût de France: Η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει και στην Κύπρο

7 κυπριακά εστιατόριασυμμετέχουν φέτος στην εκδήλωση Goût de France 2018την 21η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2018

Η εκδήλωση Goût de France / Good France κινητοποιεί για 4η συνεχή χρονιά τις Πρεσβείες της Γαλλίας στο εξωτερικό και τους σεφ περισσοτέρων από 3000 εστιατορίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ημέρα αυτή, 21η Μαρτίου 2018, όλα τα εστιατόρια τιμούν τη γαλλική γαστρονομία.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται στις 5 ηπείρους και σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η γαλλική γαστρονομία είναι ένας από τους πυλώνες ελκυστικότητας της Γαλλίας και συμμετέχει δραστικά στην πολιτιστική της εμβέλεια σε διασυνοριακό επίπεδο. Ο πλούτος της κουζίνας μας, η ένταξη του "γαστρονομικού γεύματος των Γάλλων" στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, κάνουν τη χώρα μας μοναδικό προορισμό για διαφορετικές και συνεχώς ανανεωμένες γαστρονομικές εμπειρίες.

Τιμάται μια περιοχή
Το 2018, η περιοχή της Nouvelle Aquitaine θα έχει την τιμητική της στην εκδήλωση Goût de France / Good France. Χωνευτήρι της αριστείας των γαλλικών κρασιών, με το Μπορντό ως παγκόσμια μάρκα που εκπροσωπεί το σύνολο της επικράτειας, η περιοχή είναι πλούσια σε γαστρονομικές και οινολογικές διαδρομές. Τα προϊόντα της Nouvelle Aquitaine θα έχουν επίσης την τιμητική τους στα μενού που θα σερβιριστούν σε επιλεγμένα εστιατόρια στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τιμή στον Paul Bocuse
"Κλασική ή μοντέρνα, υπάρχει μία και μόνο κουζίνα και αυτή είναι η καλή κουζίνα."
Paul Bocuse

Ο Alain Ducasse επιθυμεί όπως η φετινή εκδήλωση Goût de France / Good France αποτελέσει την ευκαιρία να τιμηθεί ο Paul Bocuse. Οι συμμετέχοντες σεφ θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν στο μενού τους κάποιο πιάτο από το ρεπερτουάρ του Paul Bocuse ή πιάτο το οποίο αποτέλεσε έμπνευση από το DNA της κουζίνας του Paul Bocuse.

Στην Κύπρο θα συμμετάσχουν 7 εστιατόρια, στις μεγάλες πόλεις του νησιού:

- Στη Λευκωσία, βεβαίως, το Paul, το Brasserie Au Bon Plaisir και η δημιουργική ταβέρνα "Τα Πειραγμένα" στα Λύμπια.

- Στη Λεμεσό, πρώτη πόλη της Κύπρου που εκπροσωπήθηκε στο Goût de France 2015, με το εστιατόριο Vivaldi by Mavrommatis (Four Seasons), το Sailor's rest (Saint Raphael) και το γαλλικό εστιατόριο Le Frenchie

- Στην Πάφο το εστιατόριο Minthis Hills

Το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων εστιατορίων, βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και τέσσερα χρόνια, επιβεβαιώνει ότι η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνεται πλέον στο εορταστικό ημερολόγιο της Κύπρου.

Την 21η Μαρτίου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε υψηλής ποιότητας γαστρονομία, να αφεθείτε σε μια πιο μοντέρνα μαγειρική ή να μοιραστείτε στιγμές φιλικές σε ατμόσφαιρα γαλλικής μπρασερί με λεπτές γεύσεις. Η τέταρτη έκδοση του Goût de France στην Κύπρο, η οποία απευθύνεται σε όλα τα γούστα και βαλάντια, θα σας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη γαλλική γαστρονομία.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close