4-5 August 2018
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πάμε Πλατανιστάσα για τη γιορτή της φουντουκιάς και βόλτα στο φουντουκόδασος

Γευόμαστε και αγοράσουμε νόστιμα παραδοσιακά προïόντα με κύριο συστατικό το φουντούκι καθώς και φρέσκα φουντούκια

Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2018

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους δραστηριοποιείται από το 2008 στην περιοχή Τροόδους και εδρεύει στην Κοινότητα των Πλατρών. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που αποτελείται από ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τις τοπικές αρχές της περιοχής και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Στόχος της είναι η τουριστική Προβολή και τουριστική οργάνωση της περιοχής Τροόδους . Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της προβολής της τουριστικής οργάνωσης , στην τουριστική εκπαίδευση στη δημιουργία και αναβάθμιση του τουριστικού προïόντος.

Μέσα στα πλαίσια της τουριστικής οργάνωσης και προβολής της περιοχής Τροόδους προβάλλει και ενισχύει οικονομικά μια σειρά από θεματικές ετήσιες εκδηλώσεις στην περιοχή Τροόδους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στην προσέλκυση κόσμου καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της τοπικής παράδοσης και κουλτούρας.

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων προωθούνται τα τοπικά προïόντα των κοινοτήτων και παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εκκλησίες τα μουσεία των κοινοτήτων και να ανακαλύψουν τα μυστικά της κάθε κοινότητας στα στενά της δρομάκια, να περπατήσουν στα μοναδικά μονοπάτια της φύσης.

Μέσα από τις εκδηλώσεις οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν την αυθεντική ορεινή Κύπρο και τους ανθρώπους της.

Αυτό το σαββατοκύριακο σας προσκαλούμε στη γιορτή της φουντουκιάς στην Πλατανιστάσα όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να περπατήσετε στο μοναδικό φουντουκόδασος της Κύπρου.Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία του χωριού στις 4 και 5 Αυγούστου. Την Κυριακή από τις 11 μέχρι 13 Αυγούστου θα υπάρχει οργανωμένο περπάτημα στο φουντουκόδασος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Στο χώρο θα πωλούνται παραδοσιακά προïόντα με κύριο συστατικό το φουντούκι καθώς και φρέσκα φουντούκια. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην μοναδική εκκλησία του Σταυρού του Αγιασμάτη η οποία είναι μνημείο Ουνέσκο καθώς επίσης και στις υπόλοιπες εκκλησίες , το μουσείο και τα γραφικά δρομάκια του χωριού.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close