Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2018
Με μεγάλες καινοτομίες και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις υποδέχεται η Λεμεσός το φετινό καρναβάλι όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30-01-2018 στο Δημοτικό Μέγαρο.
Το δεκαπενθήμερο με γλέντι, χαρά και ξεγνοιασιά, που αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται στις 18 Φεβρουαρίου, είναι εμπλουτισμένο με αναβαθμισμένες εκδηλώσεις και καινοτομίες.
Για πρώτη φορά φέτος, την Τσικνοπέμπτη, εναέριοι ακροβάτες θα παρουσιάσουν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Θα ακολουθήσει η είσοδος του Βασιλιά Ρήγα και της Βασίλισσας Ντάμας στην πόλη σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Φιλαρμονικής και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων.
Επίσης, μέσα στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων εκδηλώσεων, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων, ετοιμάζει ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς Καρναβαλιστές που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, μετά τη λήξη της Παιδικής Καρναβαλίστικης Παρέλασης.
Ακόμη, τις εντυπώσεις κερδίζει ο υπαίθριος χορός των ερωτευμένων καρναβαλιστών που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η διαδρομή της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης, στις 18 Φεβρουαρίου η οποία φέτος θα είναι μικρότερη σε έκταση και διάρκεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις συμμετοχές, θα παρελαύνουν μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες αναβιώνουν το Παλιό Καρναβάλι της Λεμεσού.
Ανάμεσα στις καινοτομίες της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης είναι και η εγκατάσταση νέας εξέδρας που θα φιλοξενεί τους επισήμους και ομάδες πολιτών ενώ ο Δήμος Λεμεσού προχωρεί στην εισαγωγή σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού.
Ο Δήμος Λεμεσού επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποκριάτικης περιόδου.
Σχετικά
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση