Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2017
Τις απαντήσεις μάς προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!», που παρουσιάζεται από τις 13 Οκτωβρίου 2017 στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!

Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, σε έναν Πλανήτη που απαιτεί καινούριους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμη και να βουτήξουν σε μία εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! Οι επιλογές τους καταγράφονται μέσω μιας «ψηφιακής κάρτας επιβίωσης», και καθώς προχωράει η περιήγηση συναντιούνται με τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.
Ξεναγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή την «περιπέτεια» είναι οι τέσσερις ψηφιακοί χαρακτήρες, οι ήρωες της έκθεσης: η Buz, o Eco, η Tek και οDug. Μας μιλούν από το 2050 και θέλουν να σκεφτούμε το μέλλον μας (που είναι το δικό τους παρόν). Οι χαρακτήρες αυτοί ξεναγούν τους επισκέπτες στις θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στην έκθεση και τους βοηθούν στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν για να φτιάξουν την Πόλη του Μέλλοντος.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 - 20:00
Σχολικές επισκέψεις:
H έκθεση απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού γυμνασίου και λυκείου καθώς και σε παιδιά νηπιαγωγείου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 7000 0723
Πληροφορίες:
Διεθνής Κρατική έκθεση / Περίπτερο 4
Τηλέφωνο : 00357 95566167
Τηλέφωνο : 00357 96484755
Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδο: 10 ευρώ (Συνοδοί Γονείς Δωρεάν)
Σχολικές επισκέψεις : 5 ευρώ (Ξενάγηση από εξειδικευμένο προσωπικό)
ΑΜΕΑ, πολύτεκνες οικογένειες, άνεργοι: 5 ευρώ
Παρουσιάζει η Cyta.
Xορηγοί επικοινωνίας: Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ & τηλεόραση ΣΙΓΜΑ
-
Κρατική Έκθεση Κύπρου
13 Οκτωβρίου - 01 Δεκεμβρίου 2017
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος στα Λεύκαρα
Ονειροδιαδρομές, street food και μεγάλη συναυλία με ελλαδικό συγκρότημα