Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2017
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει και φέτος, κατά το τριήμερο 3-5 Ιουλίου 2017 το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας.
Ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Ένα Φεστιβάλ το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε καλοκαίρι και έχει γίνει θεσμός να διοργανώνεται το τριήμερο που ξεκινά από την πρώτη Δευτέρα κάθε χρόνου.
Με το Παραδοσιακό Φεστιβάλ ο Δήμος Σωτήρας στοχεύει στην ανάδειξη των στοιχείων της λαϊκής κληρονομιάς της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό η κεντρική εκδήλωση της παραδοσιακής βραδιάς πραγματοποιείται στην πλατεία της Σωτήρας σε ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των σημαντικής αξίας εκκλησιαστικών μνημείων της Σωτήρας, τον ναό του Αγίου Γεωργίου, σημερινό εκκλησιαστικό μουσείο, τον νεότερο και τον παλαιό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του 5ου μ.Χ. αιώνα στον οποίο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.
Το πρόγραμμα
Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του τριήμερου Παραδοσιακού Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου το 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού στο Κηποθέατρο του Δήμου Σωτήρας στο οποίο συμμετέχουν οι Χορωδίες του Δήμου Σωτήρας, του Δήμου Λακατάμιας, του Δήμου Ιδαλίου, του Δήμου Αραδίππου, της Κοινότητας Αυγόρου και ο «Ευαγόρας» Αμμοχώστου.
Τρίτη 4 Ιουλίου 2017
Κατά την κεντρική εκδήλωση παραδοσιακής βραδιάς στις 4 Ιουλίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Προσκυνητές», έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος της τηλεόρασης του SIGMA, Γαβριέλλα Ζάρτηλα.
Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Κατά την τελετή λήξης του 6ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας στην περιοχή της Αγίας Θέκλας το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με χορευτικά σχήματα από την επαρχία Αμμοχώστου. Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Σωτήρας, Αντιναρκωτικό Σχολείο Λιοπετρίου «Φάρος Ζωής», Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανάδυση» Παραλιμνίου, Χορευτικός Όμιλος Κέντρου Νεότητας Σωτήρας, Χορευτικός Όμιλος «Άχνα» Κέντρων Νέων Δάσους Άχνας, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00.
Είσοδος δωρεάν
Το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.
Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ράδιο Πρώτο και η ιστοσελίδα SotiraNews.com

Πληροφορίες: 23821416
Σχετικά
Mουσική παράσταση TRACKS: Ηχώ του Τώρα, Ρυθμός του Χτες στο Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI ‘26
Πρόκειται για μια ζωντανή σύζευξη της προφορικής παράδοσης και της hip-hop κουλτούρας
Kαλοκαίρι στον Πελδουλά: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Με τόμπολα, θερινό σινεμά και ρεμπέτικη βραδιά
Τα Λαγουδερά έφτιαξαν πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και μουσικές αναμνήσεις
Μια Τετάρτη αφιερωμένη στη Μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
Οι Οινικές Τετάρτες στα 7 Κλειδιά είναι αφιερωμένες στη πιο πολυσυζητημένη ποικιλία της εποχής
Το Σαράντι γεμίζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Πεζοπορία στη φύση, παιδικές δραστηριότητες, θερινό σινεμά, χοροεσπερίδα και μουσική βραδιά συνθέτουν το πρόγραμμα του χωριού
Η Πλατανιστάσα μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο γιορτές και παράδοση
Από τη Γιορτή Φουντουκιάς και τα μουσικά βράδια μέχρι το θέατρο, τις πεζοπορίες και τη Γιορτή του Κρασιού, η ορεινή κοινότητα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (κι αυτόν τον Αύγουστο) στο Βουνί Παναγιάς
Για κρασί, νεγκρόνι, χειροποίητη κυπριακή μπύρα και τον μεζές της οικοδέσποινας
Δροσερές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο όμορφο Πελένδρι με μουσική, φαγητό και διασκέδαση
Από το τριήμερο Beer Phelstival και τις μουσικές βραδιές μέχρι τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού
Έρχεται ένα μοναδικό event με κοκτέιλ, κρασί, σουβλάκια και μουσική, στους αμπελώνες!
Το Eudaimonia party επιστρέφει στους αμπελώνες του Οινοποιείου Τσιάκκας για ακόμη μία μαγική καλοκαιρινή βραδιά
O «Ζορμπάς ο Έλληνας» στην Κύπρο από το Εθνικό Μπαλέτο της Σόφιας
Η μεγάλη παραγωγή της Εθνικής Όπερας και του Εθνικού Μπαλέτου της Σόφιας παρουσιάζεται στις 29 και 30 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
Week Agenda: 13 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Όσα αξίζει να δούμε και να ζήσουμε στο νησί τις επόμενες ημέρες
Μάθαμε το πρόγραμμα του 35ου Φεστιβάλ Λόφου «Άκης Θεοδώρου»
Τέσσερις βραδιές, ένα μοναδικό φεστιβάλ στην καρδιά της κυπριακής υπαίθρου.