Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017
Η επιτυχία της παράστασης "Τρεις ψηλές γυναίκες" έγινε η αφορμή για να δοθούν άλλες τρεις έξτρα παραστάσεις στη Λευκωσία στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου στο θέατρο Δέντρο.
Στο έργο παρακολουθούμε τρεις γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά και ίδιες. Η γηραιότερη, 92 ετών βλέπει τη ζωή της να τελειώνει. Η πιο νέα, στα 26 της, με όλη την έπαρση της νιότης της, δεν μπορεί να ανεχτεί τη συμπεριφορά της ηλικιωμένης. Η άλλη γυναίκα, 52 ετών, δεν ανέχεται τη συμπεριφορά της μικρότερης προς τη μεγαλύτερη. Φροντίζει λοιπόν να της υπενθυμίζει ότι αυτό που αντικρίζει δεν είναι τίποτα άλλο από το ίδιο της το μέλλον.
Ο Άλμπι με σκληρότητα αλλά και με χιούμορ παρουσιάζει τον άνθρωπο και την πορεία του στη ζωή. Όλα αυτά που δείχνουν σημαντικά όταν είσαι νέος και τόσο ασήμαντα καθώς μεγαλώνεις. Όλα εκείνα που η έπαρση της νιότης αγνοεί, αλλά όσο μεγαλώνεις τα εκτιμάς.
Το έργο "Τρεις Ψηλές Γυναίκες" είναι αισιόδοξο ακριβώς γιατί είναι σκληρό και αληθινό. Ο άνθρωπος μπορεί πραγματικά να ζήσει μοναχά όταν θα έχει αντιληθφεί τη θνητότητά του, μόνο τότε μπορεί να υπάρξει αληθινά και ουσιαστικά.
"Όλα μου τα έργα μιλάνε για ανθρώπους που έχασαν το καράβι, που ξόδεψαν τη νιότη τους, που έφτασαν στο τέλος της ζωής τους μετανιώνοντας για πράγματα που δεν έχουν κάνει, αντί για πράγματα που έχουν κάνει. Πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι ζούνε τη ζωή τους, λες και δε θα πεθάνουν ποτέ." - Έντουαρντ Άλμπι (1928-2016).
Θα δοθεί ακόμα μία πράσταση στις 6 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.
-
Clone of Θέατρο Δέντρο
03 Φεβρουαρίου - 05 Φεβρουαρίου 2017
Σχετικά
17 θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από τις πρεμιέρες του «The 39 Steps» και του «Ψέματος» μέχρι τον Πουαρό του ΘΟΚ και τις παιδικές παραστάσεις της Κυριακής.
Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» του ΘΟΚ ταξιδεύει σε 3 πόλεις
Ο Νεοκλής Νεοκλέους επιστρέφει στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, με την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ να κάνει στάσεις σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο τον Νοέμβριο.
«Τους φοιτητές, μάνα μου, να τους αγαπάτε»: Οι ανθρώπινες ιστορίες του Frederick γίνονται θέατρο
Ένα θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη φέρνει στο φως ανέκδοτες μαρτυρίες από την 60χρονη διαδρομή του οργανισμού, με ελεύθερη είσοδο.
Ο Νοέμβριος επί σκηνής: 20 παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Πρεμιέρες, επαναλήψεις και παραγωγές από την Ελλάδα γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με κωμωδίες, δυνατά δράματα και ιστορίες που αξίζει να ανακαλύψουμε
Η Οικογένεια Άνταμς – The Musical έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία για να μας χαρίσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία!
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο